Šodien vārdadienu svin Mirta, Ziedīte, rītdien - Marģers, Anastasija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Bīgls un Igauņu dzinējs

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 17 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 31.12.2014. 19:23
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Bruno
Bruno
Pēdējo reizi manīts 2023-08-31 22:01
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Inčukalns - Zlēkas
Medību stāžs: sen
Aprīkojums: loks un bultas
31.12.2014. 19:23
Ko es gribu, zinu ļoti labi, bet izskatu alternatīvas, ja neizdosies atrast Latvijas dzinēju. Par strādāšanu ar suņiem droši vien varu pastāstīt daudz - reti kurš ar saviem suņiem katru dienu 10 km pa mežu staigā...
Gvido
Gvido
Pēdējo reizi manīts 2017-02-19 13:21
Atrašanās vieta: Smiltene
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: Fausti Stefano 12 kal; Iž 16 kal; Marlin 983 T 22 WMR;
Suņi: 2 Latvijas dzinēji un gs. taksis
Medību trofejas: 6
31.12.2014. 16:41
Bruno, lasi uzmanīgāk manis iepriekš rakstīto, es nevienā vārdā netiku pieminējis laikais, vēl jo mazāk, ka laikai būtu jāstrādā pa pēdu ar balsi. Lai piedod man visi laiku īpašniek, bet laika nav Latvijā izsenis pielietota šķirne, tā parādījās tikai PSRS laikos. Arī Bīgls ir salīdzinoši jauna šķirne Latvijā. Ja nevari atrast eksterjeram atrast atbilstošu Latvijas dzinējsuni, par ko es nešaubos, atliek vēl 3 manis iepriekš minētās šķirnes, beigu beigās arī taksis ļoti labi strādā kā dzinējsuns, kas savukārt ir izsenis pielietota šķirne Latvijā. Lasot Tevis rakstīto, radās sajūta, ka Tu pats īsti nezini, ko gribi. Tad Tu skaties uz igauņu dzinējiem un Bīgliem, tad uz slovāku Kopoviem un austriešu Brakiem. Kā jau iepriekš teicu, gatavu padomu par katru šķirni Tev neviens tāpat neiedos, izvēlies pats un strādā, tad arī varēsi izdarīt secinājumus par kādu konkrētu šķirni.
Bruno
Bruno
31.12.2014. 14:42
Gvido, man ir bijuši trīs Latvijas dzinēji - visi strādāja izcili. Es pārāk labi zinu situāciju ar Latvijas dzinējiem (savējam otru līgavu tā arī neatradu), tāpēc interesējos par citām šķirnēm. Katrai šķirnei ir savas stiprās un vājās puses - tur neko darīt nevar, jo Tev diez vai izdosies laiku iemācīt iet pa pēdu ar balsi.
Daini, ja es ņemu suni, tad labu. Latvijas dzinēju ar baltām ķepām man nevajag. Tu varbūt nezini, bet šobrīd labu Ldz metienu ir gandrīz nereāli uztaisīt - visi viens otram tuvi radinieki.
Gvido
Gvido
Pēdējo reizi manīts 2017-02-19 13:21
Atrašanās vieta: Smiltene
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: Fausti Stefano 12 kal; Iž 16 kal; Marlin 983 T 22 WMR;
Suņi: 2 Latvijas dzinēji un gs. taksis
Medību trofejas: 6
31.12.2014. 09:58
Bruno,atvaino par skarbumu,bet cik noprotu Tev nav medību suņa,VARBŪT,pat nekad nav bijis.Kāpēc sarežģīt vienkāršas lietas,iegādājies kādu no sen Latvijā pārbaudītām šķirnēm, piem. LV dz.,Igauņu dz., vai kādu no divām krievu dz.suņu šķirnēm,un ķeries pie darba. Protams arī no šķines daudzkas ir atkarīgs,bet visvairāk viss būs atkarīgs tieši no TEVIS paša!Gatavu padomu Tev tikpat neviens neiedos, suņiem,tāpat kā cilvēkiem ir atšķirīgas rakstura īpatnības,pat viena metiena kucēniem var būt diametrāli pretēji raksturi.Viss ir tik vienkārši kā caurums pakaļā:),katram pašam savu reizi uz grābekļa jāuzkāpj un savi puni jāizsāp,lai nonāktu pie kādas atziņas,kamēr neiegādāsies to,vai šo suņu šķirni,tikpat nezināsi neko spriest.Manuprāt lielākā problēma ir nevis šķirnes izvēlē,bet gan būt nobriedušam suņa (kā tāda) iegādei ar visām no tā izejošām sekām,būt gatavam pakārtot savu dzīvi tam. Vēlreiz atvainojos par skarbumu,bet tādas ir manas atziņas par šīm lietām,un vari man ticēt,tās nav no pirksta izzīstas.Laimīgu Jauno Gadu un šauj garām!!!:)
Slēpts
31.12.2014. 05:49
Izrādās neesi nekad bijis LV Dzinējsuņa īpašnieks, katrs mednieks kam šams ir bijis, nekad jau šādu jautājumu neuzdotu...
Bruno
Bruno
22.12.2014. 13:50
Šitie dzinēju pārgudrie mūļi :) Spītīgi ir visi dzinējsuņi, bet viņiem ir arī savs funktieris.
Ivars
Ivars
Pēdējo reizi manīts 2016-09-09 09:49
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jūrmala
Medību stāžs: 17
Aprīkojums: TOZ34E 12kl
Suņi: Igauņu dzinējs
22.12.2014. 11:11
Man ir igauņu dzinējs, vecums 2,5 gadi (otrā pilnā sezona). Uz medībām iet katru nedēļu, īpaša problēma ar pazušanu nav, navigācija un, sliktākā gadījumā, mežā atstāta jaka, to vienmēr atrisina. Manā skatījumā suns vēl jauns, un domāju pilnībā, kas no tā būs izaudzis redzēšu pēc 2 gadiem, pašreiz pašam šķiet, ka sunim trūkst mazliet drosmes un niknums, vai tas mainīsies, laiks rādīs.
Par raksturu: miermīlīgs pret cilvēkiem, ļoti aktīvs, enerģisks un laikam arī mazliet spītīgs :-)
Ne pūkas.
Ivars
Kate
Kate
Pēdējo reizi manīts 2018-05-01 17:35
Mednieku organizācija: klubs "Bārtava"
Atrašanās vieta: Liepāja
Medību stāžs: 2014 :)
Aprīkojums: Iz 54, Steyr Mannlicher 308
Suņi: veimāras putnu suņi ARGAS un Amber Rain Carski Trakt (1. 2. pakāpes diplomi darba pārbaudēs)
Medību trofejas: 7
19.12.2014. 11:49
nemainīgi, neatkāpjoties no uzstādītā mērķa. suņu apmācības gadījumā jā vienmēr ir jā, bet nē, attiecīgi, nē.
te literātu skaidrojums ;)
http://www.tezaurs.lv/sv/?w=ko...
Bruno
Bruno
18.12.2014. 21:47
Ko Tu saproti ar vārdu knsekvence?
Kate
Kate
Pēdējo reizi manīts 2018-05-01 17:35
Mednieku organizācija: klubs "Bārtava"
Atrašanās vieta: Liepāja
Medību stāžs: 2014 :)
Aprīkojums: Iz 54, Steyr Mannlicher 308
Suņi: veimāras putnu suņi ARGAS un Amber Rain Carski Trakt (1. 2. pakāpes diplomi darba pārbaudēs)
Medību trofejas: 7
18.12.2014. 11:39
kungi, drīkst pievienoties?>.. cik es zinu par bīgliem, tie ir paredzēti medībām barā. ja medībās ir vēl kāds suns bīgls izvēlēsies pievienoties, nevis ies un strādās patstāīgi. bet par audzinšānu gan tiesa. bīgli IR apmācāmi, bet tas prasa pacietību un konsekvenci