Domāju, ka jautājums ir retorisks... :))
Bet, ja nav, tad atbildu....
Ja tās ir dzinējmedības, tad mednieki stāv uz masta, bet mednieks ar suni iet pa pēdu. Kad suns sāk turēt, tad mednieks iet klāt. Bet, kā rakstīts noteikumos - medniekam ir jāpārzin mežs, jāzin, kur atrodas mednieki.
Ja medī individuāli, tad process notiek bez "asistentiem" - palaiž suni vai suņus un iet klāt , lai ievainoto dzīvnieku piebeigtu.
Vienīgais arguments ir, jo tā daram. Ja zvērs ir beigts un suns to atrodot nerej, ko tad? Labi nemēģināšu kādu konkrētu cilvēku grupu pārliecināt, vnk dalos ar tiem kam interesē ne tikai padomju mantojuma metodes.
Ja zvērs ir beigts un suns to atrodot nerej, ko tad?
ja lieto GPS, tad rūpīgi ir jāvēro suņa kustība. Ja suns apstājas un kādu brīdi paliek uz vietas, tad tur var būt beigtais dzīvnieks. Kad man bija LDZ, tad viņš jebkuru atrasto dzīvnieku uzskatīja par savējo. Sēdēja klāt un sargāja. Atlika ar navigatora palīdzību atrast suni un medījumu. Laikas tik izteikti neinteresējas par beigtu zvēru - ar laikām vieglāk ir meklēt dzīvu dzīvnieku.
1. Iet pakaļ pa asinīm ar suni saitē - tāds kamikadzes gājiens. Par citiem suņiem nezinu, bet Latvijas dzinēji paši zina, kā un kas darāms. Ja dzīvnieks vēl būs dzīvs, tad apries un lūkos piebeigt. Ja nedzīvs, tad kā nu kurš reaģē. Bet viens gan - ja saimnieks suni sauks, tad tas viņu pie beigtā dzīvnieka aizvedīs.
Redz par ko ir stāsts, ja ir GPS viss pa lielam kārtībā, bet ja šis nav tad ir kā rakstīji, suns atrod un uzskata to par savu, suns savu darbu ir izdarījis, bet saimnieks dusmīgs ka nav rezultāts, jo nav tam gājis līdz, ir jau tā slavenā metode ar koka puļķīti mutē, visu cieņu tam kurš to spēj iemācīt. Sunim jau esot mazam nedrīkst neko ļaut rakt ne kaulu ne ko citu glabāt nebaltām dienām, tādējādi viņam liek saprast ka nebūs nekādas pa kluso ēšanas. Visu nevar izstāstīt ir lietas kas gluži vienkārši ir jāsaprot. Pats arī domaju ņemt Laiku vai kādu, tāda izmēra suni, bet jāstās kas te būs ar visiem mēriem, ka nesanāk cūku rādīt youtube.
Māri Dimant, izskatās ka savu Bavārieti vēl neesi līdz galam iepazinis vai arī jums ir slikts kontakts savā starpā. Es saiti nekad neesmu izmantojis un neizmantošu. Manējais ejot pa pēdu nenesās kaut kur, bet ik pa laikam pārbauda vai eju aiz viņa. Otra lieta ir tā, ka ja paņemsi vel vienu suni, tad no viena no vņiem nāksies šķirties. Bavārieši ir ļoti greizsirdīgi un tas var slikti beigties.
Uldi- tur Tu kļūdies ar savu suni esmu kopā katru dienu pilnīgi visur, pat uz teātri braucot suns sēž mašīnā un gaida. Pirms zviedru vizītes domāju tieši kā Tu, nekādus striķus. Vajadzēja trīs dienas, lai viņš mani pārliecinātu izstāstīja teoriju un to apvienojām ar praktisko, trešā dienā parādīja video no drauga privātas kolekcijas kā viņi izmanto suņus ar to arī man pietika, lai mainītu domas.Saprotu ka velviens suns mājā kur dzīvoju ir nereāli, bet ir senči ar atsevišķu mājvietu. Padomājiet paši, atbrauc zviedrs un sāk mācīt latvietim pilnīgi nepareizas darbības ar suņiem, paši dara nepareizi un māca kaimiņus, latvietis iemācījies nepareizo mēģina pārējiem latviešiem kuri dara visu pareizi iemācīt muļķības kur loģika? Padomājiet cik gadus šī valsts ir brīva un cik daudz laika viņiem ir bījis tādām lietām kā suņi. Es nevienam necenšos uzspiest, nemaz to nevaru izdarīt, jo katrs dara tā kā uzskata par pareizu, bet kā teica Rainis - Pastāvēs tas kas mainīsies.
Ja to visu būtu mācījis austrietis, tad vēl piekristu. Man pēdējā izstādē suni kā reiz tiesāja austrietis mednieks un teica ka lai sunim atīstītos pareizi muskulatūra ,viņam ir jaiet uz dzinējmedībām.Kam lai tic- zviedram vai austrietim . Mūsu platībās pat meži nav tādi lai sunim varētu tikt pakaļ saitē. Bet šo vispār nesaprotu-
Padomājiet cik gadus šī valsts ir brīva un cik daudz laika viņiem ir bījis tādām lietām kā suņi
Kāds tur sakars brīvībai ar suņiem.Un kāds sakars zviedram ar bavārijas asinspēdu suni.Ja viņš atbrauktu un mācītu par zviedru aļņu dzinējsuni ,es saprastu.Es domāju, ka Aigars arī varētu novadīt vēl interesantāku semināru par laikām vai LDZ, bet neviens jau nemaksās 100 eiras no cilvēka, jo viņš nav zviedrs.Cik tas zviedrs vispār savā dzīvē ir bavāriešus izaudzējis lai varētu uzspiest savu viedokli kā pareizu lielakai daļai bavāriešu īpašniekiem. Tad jau labāk paņemt kaut kādu čivauvu, ieliec kabatā un medībām prom. Pa asinspēdu arī šņorē noies.
Kāds vispār ir pamatojums zviedram, ka bavārietis ir jāved saitē un nekā savādāk. Pie šosejas vēl piekrītu, bet ja suns putro asinspēdu ar vienkāršu dzīvnieka pēdu tad arī pie saites putros.
Domāju, ka jautājums ir retorisks... :))
Bet, ja nav, tad atbildu....
Ja tās ir dzinējmedības, tad mednieki stāv uz masta, bet mednieks ar suni iet pa pēdu. Kad suns sāk turēt, tad mednieks iet klāt. Bet, kā rakstīts noteikumos - medniekam ir jāpārzin mežs, jāzin, kur atrodas mednieki.
Ja medī individuāli, tad process notiek bez "asistentiem" - palaiž suni vai suņus un iet klāt , lai ievainoto dzīvnieku piebeigtu.
ja lieto GPS, tad rūpīgi ir jāvēro suņa kustība. Ja suns apstājas un kādu brīdi paliek uz vietas, tad tur var būt beigtais dzīvnieks. Kad man bija LDZ, tad viņš jebkuru atrasto dzīvnieku uzskatīja par savējo. Sēdēja klāt un sargāja. Atlika ar navigatora palīdzību atrast suni un medījumu. Laikas tik izteikti neinteresējas par beigtu zvēru - ar laikām vieglāk ir meklēt dzīvu dzīvnieku.
??? Šīs tēmas sakarā - pastāvēs tas, kurš izdzīvos....
Kāds tur sakars brīvībai ar suņiem.Un kāds sakars zviedram ar bavārijas asinspēdu suni.Ja viņš atbrauktu un mācītu par zviedru aļņu dzinējsuni ,es saprastu.Es domāju, ka Aigars arī varētu novadīt vēl interesantāku semināru par laikām vai LDZ, bet neviens jau nemaksās 100 eiras no cilvēka, jo viņš nav zviedrs.Cik tas zviedrs vispār savā dzīvē ir bavāriešus izaudzējis lai varētu uzspiest savu viedokli kā pareizu lielakai daļai bavāriešu īpašniekiem. Tad jau labāk paņemt kaut kādu čivauvu, ieliec kabatā un medībām prom. Pa asinspēdu arī šņorē noies.