Tiem kas negrib vai nemāk iemācīt sunim paklausību, vieglāk ir pateikt ka paklausīgs suns medībās neiet. Protams, ja par kucēnu samaksā 10 -nieku, tad par suņa apmacību protams 200 nepavisam negribas maksāt. Kur nu vēl par Garminu. Es katrā ziņā jūtos daudz labāk,ja suns mani klausa nevis izlaid viņu pa durvīm un gaidi pus nakti kad parādīsies. Un nav tā, ka medībās staigā blakus gaida komandas. Kad aizraujas ar pēdām tad arī "nedzird" neko.
Uldi, ar Bavārieti ir savādāk - tas sunītis ir domāts asinspēdām un atsevišķu pēdu atrašanai, tāpēc arī vajag, lai ir redzams. Dzinējam pašam ir jāatrod īsto pēdu. Savos labākajos gados manējais mastu iztīrija - gāja atpakaļ pa vairākām reizēm, katru reizi ar citu zvēru nāca atpakaļ. Iemācīt sunim paklausību ir samērā vienkārši, bet nav tik vienkārši sajust robežu, kur tiek lauzts suņa raksturs, un tad arī ir viss - foršs, paklausīgs mājas suns.
Tāpat kā ar bērniem.
Bērns vecāku spogulis,suns mednieka.
Neveltīsi laiku un enerģiju,vaino sevi.
Bērnu audzinot šūpulī nepateiksi-viņš būs mācītājs vai bandīts,viss atkarīgs no tevis.
Galvenais atcerēties ka esi atbildīgs par to,ko esi pieradinājis.
Ko sēsi,to pļausi.
Lai veicas.
Laba suņa izaudzināšanā liela nozīme ir kolektīvam. Vienmēr jau atrodas kāds, kurš ne minūti nav gatavs gaidīt suni atpakaļ, bet tas ir ļoti svarīgi. Tagad Garminu laikmetā ir vieglāk. Otra problēma, ka, piemēram, mūsu kolektīvā cenšas ātri notīties no masta, bet suns rej blakus mastā. Daudzas reizes ir bijis tā, ka suns iedzen zvēru no blakus masta. Tomēr visam pamatā ir saimnieka darbs un gribēšana strādāt.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
09.12.2014. 09:29
Man un daudziem citiem atbildīgiem un progresīviem medniekiem ar zināmām ambīcijām, šķiet nepieņēmams variant nemācīt suni.
Izskatās, ka cienījamā "progresīvā medniece" jauc dažādas lietas, proti - mācīt suni un dresēt suni.
Visi bildē esošie sunīši ir paklausīgi līdz riebumam.....šajā vecumā. Tālāk viss atkarīgs no jaunajiem saimniekiem.
Vēl ir lielu kļūdu izdara tie, kas cer, ka suni rājot vai sodot par buka dzīšanu, panāks to, ka buku suns nedzīs. Es šādu kļūdu izdarīju
Man ar laikām dažāda pieredze. Iepriekšējai iemācīju, ka bukus nedrīgst dzīt, kad redzēja bukus pienāca pie manis un smilkstēdama mīcījās, varbūt tomēr šoreiz drīgst....
Patreizējai laikai arī sapratne ir ka nedrīgst. Pie mājas, ja esmu tuvumā, bukam pakaļ neskries, bet lielākais fēlers ir mežā, kad ejam pastaigās. Protams, ka vienmēr kādu buku noosta, klusiņām aizlavās prom UN TĀLĀK DZEN BEZ BALSS, un, manuprāt, tas jau jebkurā gadījumā ir sūdīgi. Jebkuru citu zvēru aprej, bet baidos, ka kādā brīdī arī tos var vairs neapriet.
Bet tā taču ir LAIKA!!! Laikai dzenot nav jārej. Kad dzīvnieks ir apstādināts, tad gan ir jārej. Man parasti laikas, kad ir jaunas, tad dzen ar balsi, bet ar laiku paliek klusākas. Tādēļ, manuprāt, vislabākais ir tandēms - Latvijas dzinējs un laika. Kad dzirdēju tikai dzinēju, tad zināju, ka iet pa pēdu, kad balsi sāka dot laika, tad zināju, ka suņi ir pie dzīvnieka.
Bērns vecāku spogulis,suns mednieka.
Neveltīsi laiku un enerģiju,vaino sevi.
Bērnu audzinot šūpulī nepateiksi-viņš būs mācītājs vai bandīts,viss atkarīgs no tevis.
Galvenais atcerēties ka esi atbildīgs par to,ko esi pieradinājis.
Ko sēsi,to pļausi.
Lai veicas.
Izskatās, ka cienījamā "progresīvā medniece" jauc dažādas lietas, proti - mācīt suni un dresēt suni.
Visi bildē esošie sunīši ir paklausīgi līdz riebumam.....šajā vecumā. Tālāk viss atkarīgs no jaunajiem saimniekiem.
Man ar laikām dažāda pieredze. Iepriekšējai iemācīju, ka bukus nedrīgst dzīt, kad redzēja bukus pienāca pie manis un smilkstēdama mīcījās, varbūt tomēr šoreiz drīgst....
Patreizējai laikai arī sapratne ir ka nedrīgst. Pie mājas, ja esmu tuvumā, bukam pakaļ neskries, bet lielākais fēlers ir mežā, kad ejam pastaigās. Protams, ka vienmēr kādu buku noosta, klusiņām aizlavās prom UN TĀLĀK DZEN BEZ BALSS, un, manuprāt, tas jau jebkurā gadījumā ir sūdīgi. Jebkuru citu zvēru aprej, bet baidos, ka kādā brīdī arī tos var vairs neapriet.
Bet tā taču ir LAIKA!!! Laikai dzenot nav jārej. Kad dzīvnieks ir apstādināts, tad gan ir jārej. Man parasti laikas, kad ir jaunas, tad dzen ar balsi, bet ar laiku paliek klusākas. Tādēļ, manuprāt, vislabākais ir tandēms - Latvijas dzinējs un laika. Kad dzirdēju tikai dzinēju, tad zināju, ka iet pa pēdu, kad balsi sāka dot laika, tad zināju, ka suņi ir pie dzīvnieka.