Un var padomāt ka cūku šausana pie barotavām ar baigās medības. Cik no tām var gandarījuma saņemt!!! Pilnīgu nulli! Vienīgais gandarījums ka saldētava vienmēr pilna.
Slēpts
21.11.2014. 16:39
Ģirt - man ir vienalga, kā un kurš izklaidējas. Bet nevajag teikt, ka mājlopu šaušana ir medības.
es jau neko, bet likums saka, ka briežu šaušana aizgaldā IR medības ;)
Šeit nav runa par noteikumiem - bet gan par saturu.
Saturs ir tāds - izdzīvošanai Latvijas dabā nepiemērots radījums tiek audzēts priekš tā, lai kāds bariņš cilvēku izklaidētos audzētos radījumus apšaudot. Man kā medniekam tas nav pieņemams, ka šo procesu kāds sauc par medībām. Tās NAV MEDĪBAS. Tā ir dzīvu mērķu šaušana.
Viss cits ir lirika.
Medī lapsas un citus sīkplēsējus, kurš Tev, Kate, liedz? Mums platībās lapsu gandrīz nav, tagad cūku līķu dēļ gan jau būs drusku vairāk - bet tas ir līdz februārim max, tad tās atkal pārcelsies uz citiem medību laukiem...
Starp citu, par mērkaziņām un irbēm vajag ar ornitologiem mēģināt vienoties, varbūt ka tur var ko sarunāt...
Bet nevajag iepriekš audzētu, dzīvu mērķu šaušanu saukt par medībām. Kā jau teicu - mani tāda izklaide neuzrunā, bet ja kādam tā patīk, OK. Esmu liberāls. Bet - nesauciet to par medīšanu!
Suņi: veimāras putnu suņi ARGAS un Amber Rain Carski Trakt (1. 2. pakāpes diplomi darba pārbaudēs)
Medību trofejas: 7
21.11.2014. 16:18
un vel - fazāns nav majlops, bet gan medījams putns :) māljopu medību noteikumos nav. atskaitot klaiņojosus suņus un kaķus, kas, manuprāt, nebūtu tur iekļaujami.
Suņi: veimāras putnu suņi ARGAS un Amber Rain Carski Trakt (1. 2. pakāpes diplomi darba pārbaudēs)
Medību trofejas: 7
21.11.2014. 16:16
un cik irbes iet bojā lapsu, vanagu un jenotsuņu dēļ? tas jau nekas, vai ne. ja mednueki vairaka izšautu sīkos plēsejus, ieskaitot invazīvo ūdeli, tad arī mums, putnu suņu īpašniekiem, nebūtu vajadzības pēc audzētiem fazāniem, jo būtu irbītes ka biezs... un tie paši fazani varētu lieliski ziemot un vairoties LV apstākļos.
man šovasar treniņos pāris fazani aizlaidās. nu tad vel mēnesi pusotru pēc tam man mednieki ik pa brīdim zvanīja, vēloties iepriecināt, ka fazānus redzejuši. patālu no tās vietas, kur tie aizlaidās ;)
Cik dzirdēts fazāni viena daļa turpat audzētavas tuvumā uzturoties kas no skrotīm izvairījušies,esot vēl gadijumi ka atgriežas audzētavā,nu kas aiklīstot tālāk tam punktu pieliek lapsas vanagi ,man bijusi tā laime nahaļavu divus nomedīt rudenī uz pīlēm dīķmalā gar krastu ejot suns pacēla kādus četrus pēc kārtas ,trīs gaiļus un vienu visteli (visteli neņēmam uz grauda).
Kas notiek ar tiem fazāniem, kurus nenošauj? Pareizi, viņi 100% ir lemti bojāejai, atšķirībā no brieža.
Ģirt - man ir vienalga, kā un kurš izklaidējas. Bet nevajag teikt, ka mājlopu šaušana ir medības.
es jau neko, bet likums saka, ka briežu šaušana aizgaldā IR medības ;)
Saturs ir tāds - izdzīvošanai Latvijas dabā nepiemērots radījums tiek audzēts priekš tā, lai kāds bariņš cilvēku izklaidētos audzētos radījumus apšaudot. Man kā medniekam tas nav pieņemams, ka šo procesu kāds sauc par medībām. Tās NAV MEDĪBAS. Tā ir dzīvu mērķu šaušana.
Viss cits ir lirika.
Medī lapsas un citus sīkplēsējus, kurš Tev, Kate, liedz? Mums platībās lapsu gandrīz nav, tagad cūku līķu dēļ gan jau būs drusku vairāk - bet tas ir līdz februārim max, tad tās atkal pārcelsies uz citiem medību laukiem...
Starp citu, par mērkaziņām un irbēm vajag ar ornitologiem mēģināt vienoties, varbūt ka tur var ko sarunāt...
Bet nevajag iepriekš audzētu, dzīvu mērķu šaušanu saukt par medībām. Kā jau teicu - mani tāda izklaide neuzrunā, bet ja kādam tā patīk, OK. Esmu liberāls. Bet - nesauciet to par medīšanu!
man šovasar treniņos pāris fazani aizlaidās. nu tad vel mēnesi pusotru pēc tam man mednieki ik pa brīdim zvanīja, vēloties iepriecināt, ka fazānus redzejuši. patālu no tās vietas, kur tie aizlaidās ;)