Šodien vārdadienu svin Henrijs, Jete, Henriete, rītdien - Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - fazāni

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 12 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 19.02.2015. 11:07

Oskars
Oskars
Pēdējo reizi manīts 2017-01-07 10:13
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: mk Latgale
Atrašanās vieta: Daugavpils
Medību stāžs: 8
Aprīkojums: IŽ12,BlaserR93
Suņi: JR terjers
Medību trofejas: 3
19.02.2015. 11:07
nu ta kur, cikos un pa cik jāmetas? p.s. lūdzami nerakstiet vēlreiz medību definīciju :)
Kate
Kate
Pēdējo reizi manīts 2018-05-01 17:35
Mednieku organizācija: klubs "Bārtava"
Atrašanās vieta: Liepāja
Medību stāžs: 2014 :)
Aprīkojums: Iz 54, Steyr Mannlicher 308
Suņi: veimāras putnu suņi ARGAS un Amber Rain Carski Trakt (1. 2. pakāpes diplomi darba pārbaudēs)
Medību trofejas: 7
21.11.2014. 18:10
labi, nepiesārņosim tēmu. par morāli, ētiku un veselo saprātu var diskutēt citur:D
Guntis
Guntis
Pēdējo reizi manīts 2015-01-22 22:54
21.11.2014. 17:21
Un var padomāt ka cūku šausana pie barotavām ar baigās medības. Cik no tām var gandarījuma saņemt!!! Pilnīgu nulli! Vienīgais gandarījums ka saldētava vienmēr pilna.
Slēpts
21.11.2014. 16:39
Ģirt - man ir vienalga, kā un kurš izklaidējas. Bet nevajag teikt, ka mājlopu šaušana ir medības.

es jau neko, bet likums saka, ka briežu šaušana aizgaldā IR medības ;)
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
21.11.2014. 16:29
Šeit nav runa par noteikumiem - bet gan par saturu.
Saturs ir tāds - izdzīvošanai Latvijas dabā nepiemērots radījums tiek audzēts priekš tā, lai kāds bariņš cilvēku izklaidētos audzētos radījumus apšaudot. Man kā medniekam tas nav pieņemams, ka šo procesu kāds sauc par medībām. Tās NAV MEDĪBAS. Tā ir dzīvu mērķu šaušana.
Viss cits ir lirika.
Medī lapsas un citus sīkplēsējus, kurš Tev, Kate, liedz? Mums platībās lapsu gandrīz nav, tagad cūku līķu dēļ gan jau būs drusku vairāk - bet tas ir līdz februārim max, tad tās atkal pārcelsies uz citiem medību laukiem...
Starp citu, par mērkaziņām un irbēm vajag ar ornitologiem mēģināt vienoties, varbūt ka tur var ko sarunāt...
Bet nevajag iepriekš audzētu, dzīvu mērķu šaušanu saukt par medībām. Kā jau teicu - mani tāda izklaide neuzrunā, bet ja kādam tā patīk, OK. Esmu liberāls. Bet - nesauciet to par medīšanu!
Kate
Kate
Suņi: veimāras putnu suņi ARGAS un Amber Rain Carski Trakt (1. 2. pakāpes diplomi darba pārbaudēs)
21.11.2014. 16:18
un vel - fazāns nav majlops, bet gan medījams putns :) māljopu medību noteikumos nav. atskaitot klaiņojosus suņus un kaķus, kas, manuprāt, nebūtu tur iekļaujami.
Kate
Kate
21.11.2014. 16:16
un cik irbes iet bojā lapsu, vanagu un jenotsuņu dēļ? tas jau nekas, vai ne. ja mednueki vairaka izšautu sīkos plēsejus, ieskaitot invazīvo ūdeli, tad arī mums, putnu suņu īpašniekiem, nebūtu vajadzības pēc audzētiem fazāniem, jo būtu irbītes ka biezs... un tie paši fazani varētu lieliski ziemot un vairoties LV apstākļos.
man šovasar treniņos pāris fazani aizlaidās. nu tad vel mēnesi pusotru pēc tam man mednieki ik pa brīdim zvanīja, vēloties iepriecināt, ka fazānus redzejuši. patālu no tās vietas, kur tie aizlaidās ;)
Arturs
Arturs
Pēdējo reizi manīts 2017-11-28 09:47
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību stāžs: no 1999.gada
Medību trofejas: 32
21.11.2014. 16:15
Arni čau! Te es- matadors :D tu esi kādreiz piedalījies fazānu medībās, vai 'šlaktēšanā" kkur Latvijā vai ārzemēs?
Valdis
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2019-06-16 19:53
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k avots.
Atrašanās vieta: kurzeme
Medību stāžs: 23
Aprīkojums: iz .ij27em.cz550 7*64.MARLIN -22WMR
Suņi: jaktis rasa.
Medību trofejas: 2
21.11.2014. 15:38
Cik dzirdēts fazāni viena daļa turpat audzētavas tuvumā uzturoties kas no skrotīm izvairījušies,esot vēl gadijumi ka atgriežas audzētavā,nu kas aiklīstot tālāk tam punktu pieliek lapsas vanagi ,man bijusi tā laime nahaļavu divus nomedīt rudenī uz pīlēm dīķmalā gar krastu ejot suns pacēla kādus četrus pēc kārtas ,trīs gaiļus un vienu visteli (visteli neņēmam uz grauda).
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
21.11.2014. 15:23
Kas notiek ar tiem fazāniem, kurus nenošauj? Pareizi, viņi 100% ir lemti bojāejai, atšķirībā no brieža.
Ģirt - man ir vienalga, kā un kurš izklaidējas. Bet nevajag teikt, ka mājlopu šaušana ir medības.