Šodien vārdadienu svin Didzis, Gaidis, rītdien - Henrijs, Jete, Henriete
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Meklēju mednieku kolektīvu!!!

Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2025-05-06 11:20
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
11.05.2015. 11:14
Manā laikā medniekos stājās tie, kam tas bija "sirdī". Kam bija saikne ar dabu, apkārtējo vidi. Medības ar gēniem tika pārmantotas no tēviem, vectēviem ( izņemot dažus sabiedrības elites biedrus, bet tie bija nekaitīgi). Tagad motīvi ir visinteresantākie. Izskan tādi teicieni, kā, nošaut kādu zvēriņu, pamedīt, attīrīt no kaitniekiem un t.t. Ar tādu attieksmi es savā kolektīvā nevienu nelaistu! Mīļie jaunie mednieki, daba ir jāmīl! Pirms šauj, pamatīgi padomā, vai to vajag? Vai tiešām tev nav ko ēst? Kāds no tā labums, ka es viņu nošaušu. Šaušna medībās ir pats pēdējais process. Ja man gribas pašaudīties, es vienkārši braucu uz šautuvi!
Ints
Pēdējo reizi manīts 2023-01-05 15:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
11.05.2015. 11:55
No šā izriet, ka mednieku kolektīvi ir izredzēto organizācijas un tajās nav vietu cilvēkiem no malas, bet tikai šo izredzēto draugiem un asinsradiniekiem ... :-(
Nav tik traki, bet japadomā ir. Mani sākotnēji uzaicināja par dzinēju un es nostaigāju 3 gadus un tad tik kļuvu par mednieku. Grūtāk ir no pilsētām, bet laukos jau zin kur kāds kolektīvs un kā ir ar maksām biedru uzņemšanām un visu pārējo. Daudzas biedrības ir diezgan slēgtas. Bet kā jau rakstīju putnus publiskajās ūdenstiplnēs medīt var visi mednieki.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-12-22 11:58
Atrašanās vieta: Madona
Aprīkojums: Kaut kāds nebijis, bet ir ...
Medību trofejas: 1
11.05.2015. 12:22
Mani sākotnēji uzaicināja par dzinēju un es nostaigāju 3 gadus un tad tik kļuvu par mednieku.

Int, pie Tevis, cilvēka no malas ienāca kolektīva vadītājs un teica: ''Nāc mums ir vajadzīgs dzinējs!'' .... !? Un līdz tam brīdim, Tev pat domas nebija kļūt par mednieku. ;-)
Daudzas biedrības ir diezgan slēgtas
Daudzas tas ir maigi teikts, praktiski visas, ar dažiem izņēmumiem.
Ints
Pēdējo reizi manīts 2023-01-05 15:00
11.05.2015. 12:40
Nevis vadītājs, bet kaimiņš kurš nav kolektīva vadītājs. Mazos ciematos cilvēki viens otru pazīst. Sākumā tiešām nebija domas par medībām, bet vairāk par izstaigāšanos pa mežu un iegūt gaļu, bet pēc pirmajām dzinējmedībām es sapratu ka nekāda pastaiga tā nav un arī gaļas ieguves veids neefektīvs, bet radās interese par medībām.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2024-07-03 17:15
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Aprīkojums: Pietiekams
Suņi: LDZ
11.05.2015. 12:43
Esmu gatavs ari iet Tikai par dzinēju, jo sunītm arī vajag izskraidities. Klūt par pilntiesīgu biedru es iesākumā nemaz netaisos un saprotu Ka tas nemaz nav iespējams.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-12-22 11:58
Atrašanās vieta: Madona
Aprīkojums: Kaut kāds nebijis, bet ir ...
Medību trofejas: 1
11.05.2015. 12:56
Manuprāt tā kolektīvu noslēgtība pie laba gala nenovedīs. Iedomājieties, cilvēks izmācījies, nokārtojis eksāmenus un nopircis ''instrumentus'', bet nevienam nav vajadzīgs. Ja cilvēks mierīgas dabas, tad pašaus pīles un šautuvē papīru pabakstīs un liksies mierā. Ja cilvēks asākas dabas, tad sapirks krājumu munīcijas, iegādāsies ''kreisos instrumentus'', bet reģistrētos pārdos un aizies pagrīdē, maliķos. Jebšu arī iegādāsies loku vai arbaletu, lai trokšņa mazāk un vēders pilns un asinskāre apmierināta. Čomam pa medību iecirkni viens tāds Čingačguks jau klaiņo ... Visas zīmes liecina, ka šādi Čingačguki tikai vairosies
Slēpts
11.05.2015. 14:10
Vai tad viss ir tik traki? Svešu cilvēku pēc sludinājuma es kolektīvā ne īpaši vēlētos redzēt. Pa lielam viss jau notiek caur pazīšanos. Kolektīvi jau arī nav bezizmēra- varbūt mednieku jau pietiek un vēl kāds nemaz nav nepieciešams, ja ar esošajiem resursiem spēj tikt galā?
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
11.05.2015. 14:37
Mums lai tiktu kolektīvā par mednieku ir jāgalvo diviem citiem medniekiem ar vismaz 5 gadu stāžu. Tas ir tikai normāli, ka kolektīvā netiek visi pēc kārtas.Pirmā roka viennozīmīgi ir bērniem un radiniekiem. Un kolektīvs nav no gumijas. Es arī braucu uz savām platībām 160 km , jo te Salaspilī mani neviens neņem kaut dzīvoju te vairāk kā 35 gadus. Tā kā vienīgais risinājums ir tikt kādā kolektīvā par dzinēju un tad ar savu darbu pierādīt, ka esat pilntiesīgs kolektīva biedrs. Vai arī var mēģināt nopirkt sev vietu kolektīvā. Bet tādos kolektīvos arī gada maksa nebūs nekāda mazā.
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2015-06-14 19:02
Lietotāja statuss: Lietotājs
11.05.2015. 15:00
Taisnība- būs vairāk maliķu.man vel liva jāpērk ????;))
Valdis
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2019-06-16 19:53
Mednieku organizācija: m/k avots.
Atrašanās vieta: kurzeme
Medību stāžs: 23
Aprīkojums: iz .ij27em.cz550 7*64.MARLIN -22WMR
Suņi: jaktis rasa.
Medību trofejas: 2
11.05.2015. 15:07
Jānim Gekam-izmācīties ir viena lieta ,mūsu republikā 95% procenti ir izmācijušies un no šiem procentiem puse ir kautkur mācijušies tikai lai būtu izmācijušies jo vecāki spiež ,bet pēc tam aidā ar visu grāmatveža vai vēl tur psihologa papīriem uz angliju ķieģeļus krāmēt ,un lai kļūtu par mednieku ar papīriem normāli ir painteresēties vai tu kādam kolektīvam kautkur esi vajadzīgs ,nevis aiziet iesit galvā eksāmena biļetes un dabon papīrus , tad kad kā Jānis saka nopirks instrumentus (ar kuriem apieties diez vai ir 100% sajēgas) sāk kruķit savas tiesības ka neviens viņu negrib VISI IR SLIKTI VISUR MAFIJA, tā tas neiet cauri un nekad nav gājis ,arī sliktos PSRS laikos tā nebija, iespējas ir kolektīvā tikt visiem kas ir ar galvu draugos , un medības nav lētais prieks kā makšķerēšana ,medībās mednieks ir dabas sastādaļa tāda pati kā dzīvnieki .......