Man kā iesācējam "briežu jautājumā" komentāri par ragiem šķiet ļoti noderīgi. Protams, tikai tad, ja kritika/spriedelējumi ir ar pamatojumu, izskaidrojumu. Ja komentārs ir, apmēram, "nu šitas gan vēl varēja dzīvot" līmenī, tad no tā nav nekādas jēgas.
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
27.10.2014. 16:48
Stāžu var skaitīt ar dažādi!Citi skaita stāžu kopš apliecības iegūšanas-citi atkal cik aktīvi ir medībās gājuši.Ir tādi arī kas dzinējmedībās vai uz gaidi parādās retāk kā Ziemassvētki.Bet stāšs ta tek...
+10
Tā ir ar to stāžu. Tieši tāpat, kā autovadītājam. Dažam labam stāžs ir 25 gadi, bet nobrauc viņš nedēļā 50km, citam 5, tikai viņš dienu dienā norullē pa 300-400km. Nez kam, tā pieredze būs lielāka? Un ar stāžu tas nav mērāms. Tā pat jau ir ar dzīves pieredzi. Cilvēks var nodzīvot 80 gadus un viņam pieredze būs mazāka kā dažam 40 gadniekam. Jo 80 gadnieks visu mūžu nebūs izlīdis ārā no savas pilsētiņas un pa lielam to vien darījis, kā darbs, māja, dārzs. Turpretī 40 gadnieks būs izgājis armiju, apbraukājis puspasauli, iekūlies dažādās ekstrēmās situācijās utt.
Ne jau laiks rada pieredzi, bet situāciju daudzveidība un to skaits kurās mēs nonākam.
P.S. Mani piemēram tracina šitie varianti: Da man stāžs 30 gadi! Tā vien gribas pateikt, bļin onka: kad tu savos 50 raki kolhozā ar traktoru kartupeļus, es savos 18 jau kariņu ar lieliem onkām "spēlēlu". Atvainojos, novirzījos no pamata tēmas.
"Turpretī 40 gadnieks būs izgājis armiju"
"es savos 18 jau kariņu ar lieliem onkām "spēlēlu"."
Nu, ja, nav jau īsts vecis, ja nav kādu divkājaino nokniebis,
bet savos gados vēl neesmu nevienu bijušo militāristu dzirdējis, ka viņš arī ar zobu birsti ir
podus tīrījis, nevienu! Vienmēr kādi citi un vienmēr kaut kādi pamuļķīši. Dīvaini, kur tādi rodas,
kur dzīvo? Mūsējie, krutie, laikam šeit, pajolīši citās valstīs. Dīvaini, vai ne?
Krāniņi ...
Mīļo pistolīt, līdz kam aizrunājušies...!!!??? Tiesa gan, tie kas karojuši, ar to parasti neplātamies... Nekā patīkama nav, ko atcerēties. Varbūt atpakaļ pie tēmas??? :)
Es zinu kas ir karš un kas ir karot kaut arī nēēsmu karojis, bet mans kaimiņš ir pārgajis Afganistānu un godīgi sakot ne visai vēlas runāt par to jo daudzi no draugiem un paziņām ir gājuši bojā. Tāpēc labāk tiešam parunāt par tēmu nevis plātīties nezin par ko. Krānu staipīšana nepalīdzes šajā gadījumā.
Viss nāk ar pieredzi, un pie tam galvenais ar praksi, jo tīra teroīja maz ko dot, vairāk tieši cilvēks iegaumē kad ir prakse, nav svarīgi kādā lietā, bet kad tu strādā vai saskaries ar kaut ko tu ātrak iegaumē, ātrak mācies un ātrāk spēj atškirt vienu no otra.
Es godīgi pateikšu līdz šim nevaru saprast par staltajiem kurš ir saudzējams un kuru jānomedī, jo reali saskarsme ar staltajiem bija ļoti minimāla. Tāpēc arī var teikt nav nekādas pieredzes. Turpretī kolēģi kuri katru gadu ir iespēja nomedīt vairākus staltos tur pieredze vairojas un ir ar katru gadu lielāka saprašana par to visu būtību, protams literatūra un grāmatas ar jālasa, bet kad tev parāda lūk tā ir pareizi bet tā ir nepareizi ir vieglāk saprast!!!
Nevar jau kā viens otrs iedomājās visu rakstīt,tas par buļlu selekciju ,atieksmi kolektīvos pret šo pasākumu ,atieksmi pret mazo mednieciņu kas ceļ iebildumus par ko drīkst varenāki vīri un kas atļauts vietējam zemnieķelim,Latvija šāda veida publiskai rīcībai par mazu , Uldi podus derētu patīrīt ļoti daudziem kas nezina kas bija PSRS armijas dienests un tad arī uz dzīvi paskatītos savādāk, un interesanti cik pīlei kāju???
Edgar, pareizi raksti! Tikai vajag klausīt vīrus, kas briežos pudu sāls apēduši. Te tādi ir! Kas savus spriedumus saprotami pamato. Bet tie ,,koekakeri''(krievu žargons) lai turpina ,,spīdēt'' ar ,,zināšanām''... Es pats par briežiem zinu pietiekami, bet nekad savu viedokli netaisos par katru cenu uzbāzt kā vienīgo pareizo. Te tak ir, kas izsakās! :)
Es jau rakstiju kāda atieksme kolektīvos (nejau visos) par selektīvo briežu buļļu medīšanu ne tikai par vērtēšanu uz aci ,un piekrītu ka būtu daudz vairāk bilžu forumā ja-citi nerietu , nepamatoti apvainotu viens otru, bet varbūt daži arī viekārši medī gaļai un ragiem kā kauliem vērtību nosaka,nu grūti spriest kur tā vaina ,bet ka vīri citur baidās buļlus medīt lai nebūtu visādas sankcijas tas ir pa nopietno.Taka tādi spriedelējumi vien sanāk......
+10
Tā ir ar to stāžu. Tieši tāpat, kā autovadītājam. Dažam labam stāžs ir 25 gadi, bet nobrauc viņš nedēļā 50km, citam 5, tikai viņš dienu dienā norullē pa 300-400km. Nez kam, tā pieredze būs lielāka? Un ar stāžu tas nav mērāms. Tā pat jau ir ar dzīves pieredzi. Cilvēks var nodzīvot 80 gadus un viņam pieredze būs mazāka kā dažam 40 gadniekam. Jo 80 gadnieks visu mūžu nebūs izlīdis ārā no savas pilsētiņas un pa lielam to vien darījis, kā darbs, māja, dārzs. Turpretī 40 gadnieks būs izgājis armiju, apbraukājis puspasauli, iekūlies dažādās ekstrēmās situācijās utt.
Ne jau laiks rada pieredzi, bet situāciju daudzveidība un to skaits kurās mēs nonākam.
P.S. Mani piemēram tracina šitie varianti: Da man stāžs 30 gadi! Tā vien gribas pateikt, bļin onka: kad tu savos 50 raki kolhozā ar traktoru kartupeļus, es savos 18 jau kariņu ar lieliem onkām "spēlēlu". Atvainojos, novirzījos no pamata tēmas.
"es savos 18 jau kariņu ar lieliem onkām "spēlēlu"."
Nu, ja, nav jau īsts vecis, ja nav kādu divkājaino nokniebis,
bet savos gados vēl neesmu nevienu bijušo militāristu dzirdējis, ka viņš arī ar zobu birsti ir
podus tīrījis, nevienu! Vienmēr kādi citi un vienmēr kaut kādi pamuļķīši. Dīvaini, kur tādi rodas,
kur dzīvo? Mūsējie, krutie, laikam šeit, pajolīši citās valstīs. Dīvaini, vai ne?
Krāniņi ...
Viss nāk ar pieredzi, un pie tam galvenais ar praksi, jo tīra teroīja maz ko dot, vairāk tieši cilvēks iegaumē kad ir prakse, nav svarīgi kādā lietā, bet kad tu strādā vai saskaries ar kaut ko tu ātrak iegaumē, ātrak mācies un ātrāk spēj atškirt vienu no otra.
Es godīgi pateikšu līdz šim nevaru saprast par staltajiem kurš ir saudzējams un kuru jānomedī, jo reali saskarsme ar staltajiem bija ļoti minimāla. Tāpēc arī var teikt nav nekādas pieredzes. Turpretī kolēģi kuri katru gadu ir iespēja nomedīt vairākus staltos tur pieredze vairojas un ir ar katru gadu lielāka saprašana par to visu būtību, protams literatūra un grāmatas ar jālasa, bet kad tev parāda lūk tā ir pareizi bet tā ir nepareizi ir vieglāk saprast!!!