Šodien vārdadienu svin Vēsma, Fanija, rītdien - Mirta, Ziedīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - !!! ĀFRIKAS CŪKU MĒRIS

Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
06.10.2014. 08:27
Ģirt!
Pagājušajā gadā bija aprēķināts iztikas minimums (šogad to nolēma vairs neaprēķināt, laikam nobijās), un, ja nerēķina inflāciju (ja ļoti grib, var katrs pats aprēķināt, piesaucot palīgā Gūgles tanti un kalkulātoru, man slinkums)un tas bija 252.19 eiro uz cilvēku, tātad, ja ģimenē ir 2 bērni, katram būtu jāpelna 500, nu, vai nu vīram 800 un sievai 200 :) Ir jau, protams, kas tā arī nopelna, un ir arī tādi, kas pelna vairāk, bet nu lielais vairums tomēr nopelna mazāk, sevišķi sievietes. Večiem vēl ir iespēja iet un pelnīt fiziskos darbos.
Jāsaka , ka šis minimums tika aprēķināts, lai izdzīvotu, nevis , lai dzīvotu.
Saproti, mums darba vietu tiešām nav, mana draudzene meklē darbu jau 2 gadus (ir strādīga, nav dzērāja) izmisīgi, max, kas viņai piedāvāts ir 180 eiro alga!
Slēpts
06.10.2014. 08:41
atļausi pasmieties par to izdzīvošanu ar 1k mēnesī? :D :D
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
06.10.2014. 09:40
Kādi na***y komunisti! Mēs jau ceturtdaļ gadsimtu esam neatkarīgi un postam savu zemi!

Žanna, padomā tomēr labi - vai nav tā, ka PSRS nomenklatūras cilvēki joprojām ir varā biezā slānī. Kāda neatkarība? Gorbunovs gadā x saka, ka tos, kas 18.novembrī liks puķes pie Brīvības pieminekļa, bez maz vai kārs, bet x+2 gadā jau ir nācijas varonis, smukā frizūra, par kuru stulbās bābas slapjiem šekumiem skrien balsot. Atceries partiju - Latvijas ceļš? Atceries Grūtupu? Atceries denacionalizāciju, privatizācijas sertifikātus/kā spēlējās ar to derīguma termiņu/, kā lielos uzņēmumus muhļīja (tie paši, kas PSRS laikos tur bija pie varas), atceries G24 (zini, ko šie burti apzīmē?)...
Tur ir jābūt pilnīgi galvā sistam vai jādzīvo totālā informācijas vakuumā, lai šo visu pēkšni aizmirstu un muldētu par kaut kādu ceturtdaļ-gadsimta neatkarības.
Kad vara mainās, tad esošie varturi parasti karājas stabos vai vismaz skatās uz rūtotu saulīti. Kas notika Latvijā? Un tādēļ šis viss ir likumsakarīgi. Labi, ka ir ES, vismaz kaut kas sakārtojas - jo, kā būtu, ja ES nebūtu, var redzēt tajā pseido lielvalstī uz Austrumiem - sagrābuši 1/6 daļu sauszemes, pie milzīgiem dabiskajiem resursiem attīstījuši ir vien ~2 pilsētas, paši sevi pat paēdināt nespēj, ģerevņas pilnīgi tukšas, lauki aizaug, ceļi - pat ar UAZ neizbraucami vietām...
PS. Un es nebūt nesaku, ka neoliberālisms ir kas labs, ka lielās pārnacionālās struktūras ir kaut kas labs un ka tirgus ekonomika ir kas labs. Bet esot purvā, labāk tomēr tikt uz kādas saliņas, kopā ar čuskām, nevis nogrimt rāvā. Galu galā, čūskas var apsist.
Slēpts
06.10.2014. 10:39
Klau - kolēģi - vai nevaram par ACM parunāt?
Politika lieta laba- kā reizi PIRMS vēlēšanām vajadzētu runāt skaļi, bet tagad dikti gribas no tās atpūsties..
Vai veram vaļā topiku- POLITA un tad tur katrs savu sāpi un ieteikumus rakstam..
Valdis
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2019-06-16 19:53
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k avots.
Atrašanās vieta: kurzeme
Medību stāžs: 23
Aprīkojums: iz .ij27em.cz550 7*64.MARLIN -22WMR
Suņi: jaktis rasa.
Medību trofejas: 2
06.10.2014. 10:53
Labāk varētu kāds pa mēri ko uzklabināt ,cik atrastas kur atrastas, tagad jau mednieki biški pavazājās pa mežiem, bija taču jauna zona noteikta vai ir tālāk kas manīts,bet varbūt jāklusē????
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
06.10.2014. 12:11
Zonā, kurā dzīnējmedības ir atļautas, diez vai jau ir kritušie.
No otras puses - ja arī ir un ir atrasti, diez vai par to ziņos. Kurš tad grib 20km zonā iekļūt?
Valdis
Valdis
06.10.2014. 12:53
Es ja ko manītu gan ziņotu.
Valdis
Valdis
06.10.2014. 13:10
Jo neziņojot paši jau sev nekādu labumu negūstam, jāpadomā arī par cilvēkiem kas mājās audzē cūciņas ,medības kā tādas ar to nebeidzas ,mans personīgais viedoklis bija šogad vispār LV teritorijā dzinējmedības jāaizliedz visiem ,nevis dažiem kuru teritorījā ir atrasti kritušie meža cūķi,nevis jānosaka tur kautkādi 20km, jo kuilim šie km riesta laikā dienakts pārgājiens ,taka tas aizliegums tur platā galā ir nepelnīts sods medniekiem,ja reiz tāda zaraza vazājās pa LV teritorīju tad visiem un basta,vai visi medijam ar dzīšanu,nav jau tā mūsu zemīte tik liela lai te vēl ko dalītu.....
Slēpts
06.10.2014. 13:33
Neviens negrib tikst zonā..
žēl, ka sakārā ar mēri nododamo paraugu skaits ir palielinājies- agrāk asinis + liesu + nieri varēja mierīgi savākt un nodot- tagad papildus mandeles un kaut kādi apzarņu limfmezgili jānodod- tos nekatrs vetārsts māk atrast:)Agrāk diezgan biezi nodevu- tagad pie jaunajiem paraugiem nereizi..
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
06.10.2014. 13:43
Arni, es visu to atceros!
Nu nemākam mēs saimniekot savā zemē! Balsojam par tiem pašiem, kā agrāk, tā tagad. Viss. Beidzam offtopot!
Ģirt, kas ir 1k mēnesī? :o