Šodien vārdadienu svin Vēsma, Fanija, rītdien - Mirta, Ziedīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Stārķu populācija

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 43 lietotāji. Komentāru skaits 6. Pēdējais viedoklis 21.08.2014. 18:25

Slēpts
21.08.2014. 15:09
Dzīvnieku sugu populāciju stāvokli nosaka daudz plašākos mērogos kā pagasts vai valsts. Nu ir tā nelaime, ka no R-Eiropas, kur savulaik bija daudz stārķu tie ir praktiski izdzīti, un LV ir lielākais ligzdu blīvums. Bet, vai tas viennozīmīgi norāda, ka tikai tie vainīgi pie zaķu mazā skaita- nezinu. Kā stārķis nes mazu zaķēnu esmu redzējis, bet pārsteidzīgus secinājumus no tā neiesaku izdarīt.
Piemēram - tagad uzturos mežos, kur medņus sastopu regulāri. Vai tas nozīmē ka medņu ir daudz visā LV un tie intensīvi jāmedī? Nekā, tas tikai norāda ka esmu EE p ierobežā, kur lielākie riesti Latvijā.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
21.08.2014. 15:23
Cik mednieku reāli šautu stārķi, ja dažiem pat žagatu medīšana šķiet nepareiza? Šī ir samērā bezjēdzīga tēma. Tiekam galā ar vārnām, žagatām, lapsām un jenotsuņiem! Un vēl atceramies par to, ka likumus raksta cilvēks, bet cilvēks ir nepilnīgs, tātad, arī cilvēka radītais produkts tāds ir. Vienlaicīgi atceramies, ka nepilnīgā likuma ievērošanu kontrolē nopietni onkuļi, kam tas ir pienākums formēt protokolus :)
Valdis
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2019-06-16 19:53
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k avots.
Atrašanās vieta: kurzeme
Medību stāžs: 23
Aprīkojums: iz .ij27em.cz550 7*64.MARLIN -22WMR
Suņi: jaktis rasa.
Medību trofejas: 2
21.08.2014. 15:33
Naids jau ir liels pret to putnu ka šis ko vērtīgu(no mednieka viedokļa) norij,bet šis nicinātais stārķis ir palicis gandrīz vienīgais kas cīnās ar grauzējiem (pelēm) ,un iznīcina viņš daudz peļu ,bet kad vajadzētu viņiem šaut virsū nezinu vai kāds īsts Latvietis mednieks to darītu jo tas taču svētelis ,kas bērnus nesīs:::DD
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
21.08.2014. 16:01
Kas kas bērnus nesīs, tavs kaimiņš :)
Bet domāju ka pat es nevarētu nošaut stārki. Bet laiki mainās un viss var būt savādāk pat nākamajā gada!!!!
Oskars
Oskars
Pēdējo reizi manīts 2024-05-14 16:34
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mītava, Vecumnieki,Jaunbērze
Medību stāžs: Ir
Aprīkojums: 32.kal; 12.kal; 30-06.
Suņi: Plānos ir
21.08.2014. 16:06
Valdi vai tad peles nav lapsu pamatbarība un viņas ar tā necīnās? ;)
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
21.08.2014. 18:25
Peļu klijāni - uz katra lielāka lauka ruloniem. Pļavu lijas planē katrā trešajā laukā, pūces gaides medībās sēžas teju uz galvas, mazie pīkst tagad visās malās, bet redz stārķis vienīgais cīnoties ar pelēm...
Ps. Man nekāda sentimenta nav. Ne pret vienu sugu. Bet kamēr likums saka, ka ne - tikmēr jārespektē likums. Man ir doma nākošpavasar lūgt DP atļauju iznīcināt konkrētu kraukļu pāri. Redzēsim. Pīļu ruļļu speciālisti.