Drusciņ ne pa tēmu! Varbūt ne līdz galam esmu izglītots! Varbūt kāds var pateikt, kur ir atrodami oficiāli pētījumi, izmeklēšanas, zinātniski apstiprināti un pierādīti profesionāļu pētījumi cik pīļu mirst no apēstām svinu skrotīm?
Vēl tam visam klāt gribu piebilst to, ka man ļoti patika, kā izvērtās šī diskusija. Gan ar personīgiem aizvainojumiem, gan bez. Un lai diskusija veidotos ir jābūt abām pusēm, gan PAR, gan PRET. Manuprāt, izvēršot šo diskusiju no abām pusēm, es savu mērķi esmu sasniedzis. Daļa no medniekiem (kurus tas interesēs, protams) vairāk aizdomāsies un centīsies noskaidrot sevi interesējošos jautājumus, nevis pliki paļausies uz "viena tante teica" vai arī "es vienreiz redzēju" apgalvojumiem. Lūk arī rezultāts, Maksims Ciunels grib noskaidrot par pīļu mirstību no apēstajām svina skrotīm. Prieks par viņu! Un es ticu, ka viņš nav tāds vienīgais. Lai Jums veicas! Šaujiet stārķiem garām! :D
Čau, līdz nākamajai reizei! :)
Latvijā nebūs tā problēma aktuāla jo mūsu ūdens krātuves (mākslīgās un dabīgās)ir ar pabiezu dūņu slāni kurā svins iegrimst līdz māla vai pliena slānim pāris dienu laikā,vēl ņemot vērā dūņu ķīmisko sastāvu tā 3mm svina bumbiņa ir ātrā laikā oksidējusies un sadalījusies atšķirībā no dzelzs skrotīm kuras ir alvotas,bet nevajag jau aizmirst ka esam EIROSAJUZā tur ir valstis kurās ūdens krātuves ir lielākā daļa ar cietu grunti,NU UN Kā JAU DALIBVALSTIJ MUMS JāņEM VēRā ARī UN NEKAVēJOTIES JāRIKOJAS LAI GLāBTU ATSEVIšķAS SUGAS KURAS VECā EIROPA IR IZNīCINāJUSI UN TURPINA NīCINāT, šādas aktivitātes nav jau nekas jauns ,un mēs savā zemītē to bez iebildumiem ko šie liek skriešus pildam ka tik izpatikt .....
Nu viena no sugām ko mums ir jāglābj ir šnepes. Jo redziet ES valstīs to ir maz un pavasara šnepes pie mums aizliegtas. Rudens pusē šauj uz nebēdu, bet lielas jēgas jau nav no tām medībam, kā arī jau nav tik vienkārsi to šnepi atrast. Toties kad sākas šnepju pārlidošana uz siltajām zemēm tad tie pasi austrieši močī tās šnepes uz nebēdu. Tur laikam viens mednieks pa dienu tik nomedī ka visa Latvija pa visu pavasari šnepju medības nenošauj. Respektīvi mēs esam kā inkubators šnepēm, bet medīt tos nedrīkstam. Kad var tad tas ir grūti un nav jau tās romantikas kā pavasarī bija.
Aprīkojums: Zābaki + 12k uguns koks nu ir arī lielo puiku manta.
25.07.2014. 09:14
Uzlādē ar granti un aiziet.
Slēpts
25.07.2014. 09:49
Latvijā nebūs tā problēma aktuāla jo mūsu ūdens krātuves (mākslīgās un dabīgās)ir ar pabiezu dūņu slāni
Aizej un pastāsti šo Jānim Vīksnem sejā! Ka viņš neko nesaprot no ezeriem, dūņām un pīlēm, tāpēc visiem jāšauj ar svinu!
Slēpts
25.07.2014. 09:55
dzelzenes ir alvotas? ja vajag tad šauj ar dzelzi - krīt tāpat, protams, ja trāpa
Edgar, izskolo suni(ja reiz pašam grūtu atrast :D ) un šauj tās šnepes. Šnepes ir dafiga.
Šnepes ir dafiga, jā bet kad tev ir jāsēž uz rukšu postījumiem tad ne līz šnepēm. Es pat uz bebriem nebraukāju jo reali nav laika. Bet pavasarī kad viss mostas tad varētu pāris reizes uz šnepēm aizraut, diemžel mūsu pieņemtās direktīvas un aizsardzības pasakumi visas pavasara medības ir sačakarētas, tā pat arī ir ar bebrukiem. Varēs tos medīt tikai līdz 15 aprīlim. Respekīvi kurzemē uz bebriem medības jau var sākties marta sākumā, bet Latgalē un Vidzemē labi ka aprīļa sākumā kaut kāda kustība sākas. Šogad ziema bija netipiski īsa, bet parasti pie mums sniegs sāks kust ne agrāk kā marta beigas vai pat kā pagajušajā gadā bija aprīļa vidū!!!
Edgar, no galīgā pakaļā tur pie jums ir!
Nav laika, nav darba, nav naudas, u.t.t., apskaužu - kā tik Jums tur Nava?
Kā Tu kaut ko raksti, vienas vaimanas vien!
Tas tāds Latgaļu stils vai mentalitāte, vai patīk, ka žēlo ?
Vot Kurzemē gan, viss vienmēr ir čikiniekā, vai ne, viens vienīgs krējums un sviests kas saule kūst?
Un tas viss nāk tāpat vien, no gaisa, uzsit knipi un IR !
Čau, līdz nākamajai reizei! :)
Edgar, izskolo suni(ja reiz pašam grūtu atrast :D ) un šauj tās šnepes. Šnepes ir dafiga.
Nav laika, nav darba, nav naudas, u.t.t., apskaužu - kā tik Jums tur Nava?
Kā Tu kaut ko raksti, vienas vaimanas vien!
Tas tāds Latgaļu stils vai mentalitāte, vai patīk, ka žēlo ?
Vot Kurzemē gan, viss vienmēr ir čikiniekā, vai ne, viens vienīgs krējums un sviests kas saule kūst?
Un tas viss nāk tāpat vien, no gaisa, uzsit knipi un IR !