Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
02.07.2014. 21:18
Pēc manām domām sunim ir jājūtas barā un bara galvenajam sunim jābūt Tev saimniek un jāsaprot ko draugs grib pateikt.Ja esi siltumā arī draugam ir jābūt siltumā,ja ēd draugam jābūt jau paēdušam,ja kaut kur dodies pasaki viņam kur un cik ilgi,suns saprot visu!Un tad Jūsu kopējās medību gaitas būs Lielā gara svētītas un veiksmīgas,visu ko no sevis būsi veltījis sunim atnāks atpakaļ simtkārtīgi.Mani novērojumi-reti kad ir galīgi neprasmīgs suns,parasti suns un saimnieks nerunā"vienā valodā" un no tā visas problēmas."
Super formulējums! Jāieraksta kaut kur ar zelta burtiem!
No sevis pielikšu vēl to, ka mana pārliecība ir , starp saimnieku un suni ideālā gadījumā pastāv telepātisks kontakts! Variet neticēt, bet esmu to piedzīvojis....
"...,starp saimnieku un suni ideālā gadījumā pastāv telepātisks kontakts!..."
Neatceros raidijuma nosaukumu, bet tas ir zinātniski pierādīts, ka šī telepātija pastāv. Ja esiet suņuka saimnieks, draugs un barotājs, tad pirms jūs ierodaties mājās suns vai kaķis sāks " trīties" un gaidīs jūs.
Katrā ziņā tam ir jābūt par ģimenes locekli un tad varēs redzēt atšķirību starp draugu un vienkārši mājdzīvnieku, kas pilda jūsu iegribas!
Diskusija jau izvērtās ne tik daudz par cenu kā par situāciju, kad tiek pārdots jau pietiekami paaudzies ģimenes loceklis! Katrs pats rīkojās tā, kā uzskata, ka tas ir pareizi.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
03.07.2014. 08:39
Muļķības, Aigar!
Ja suns pašam neder, tas nenozīmē, ka suns slikts! Tieši Festivālā Dālderos paziņa no RU sūdzējās par vienu no saviem suņiem- dzen ideāli cūkas un strādā pa asinspēdu, bet alā strādā švaki. BET šī medniece medī ar saviem takšiem TIKAI alās, dzinējmedībās viņa praktiski nepiedalās. Tur negāja runa par suņa pārdošanu, bet, ja uz mirkli pieņemam, ka viņa gribētu to suni pārdot, vai nebūtu , piemēram, LV daudz tādu mednieku, kam alas neinteresē VISPĀR? Un, piemēram, man alu medības baigi patīk, bet pat es tādu suni varētu paņemt, ja man vajadzētu vēl vienu suni. Cits jautājums par cenu, bet nu jēdziens dārgs-lēts katram ir savs, atkarībā no cilvēka ienākumiem.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
03.07.2014. 08:47
Es noteikti nepārmestu Mārim K., ka viņš suni pārdod! Ir tā, ka cilvēks aizraujas, it sevišķi, ja ir laba kuce pašam, un tad atstāj vienu kucēnu, pēc tam vēl... līdz mājās ir vairāk suņu, nekā reāli var veltīt uzmanību, un tad no kaut kā ir jāšķiras :(
Esmu pati tam izgājusi cauri, kad beidzu nodarboties ar Vidusāzijas aitu suņiem (par iemesliem, kāpēc beidzu, šeit nerunāšu)un man bija jāpieņem šāds sāpīgs lēmums, jo neizmantot vaislā tos suņus un kuces, kas bija man audzētavā, būtu noziegums pret šķirni un arī suņiem tagad labi, jo es viņus nepārdevu uz lielām audzētavām, bet cilvēkiem, kuriem ir 1-2 suņi.
Aprīkojums: Tikka T3 Hunter 308 win., FinnClassic 12/76
Suņi: Inkija, Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
Medību trofejas: 11
03.07.2014. 09:25
Visu cieņu,bet lietas būtība ir tajā,ko teica Jānis R. - ģimenes locekļus nepārdod!Paturpināšu - ar ģimenes locekļu skaita palielināšanu nevar aizrauties un tad attapties , ka to ir par daudz, sorry.Tad vajag definēt , ka tas ir bizness un tam nav nekāda sakara ar jēdzienu draugs,medību biedrs,ģimenes loceklis un tt., - bet tās ir dzīvas būtnes , kuras pavairo savas labklājības celšanai un tas protams nav nosodāmi , bet pat apsveicami,jo kā ta mēs pie šiem draugiem tiksim savādāk.Es nevienu nenosodu , jo sevišķi pēc komenāriem , kurus uzrakstīja Māris K.,bet gribu uzsvērt, ka ļoti daudzi mednieki izturas pret saviem suņu bērniem tikai , kā pret palīglīdzekli.Esmu dzirdējis tekstus "Vēl pagaidīšu ,ja nestrādās tad likvidēšu, ņemšu citu".Atvaino Žanna , es to nepārstāšu saukt par KŪTS DOMĀŠANU un nepadošu šiem cilvēkiem roku.
Reiz biju aizvedis savu suni pie kāda vīra, kurš sevi sauc par kinelogu, patrenēties uz mežacūku aplokā. Suns sevi parādīja ļoti labi, ātri atrada, izdzina no eglīšu apakšas, patrenkāja, dabūja no mc dunku sānos, pamuka nost, bet pēc brītiņa atkal dzīšanu turpināja. Priecīgs par redzēto "kinelogs" gribēja savu suni pielikt pārī pie manas laikas, lai pamācās kā jāstrādā. Nekas no tā nesanāca jo kamēr mana laika strādāja pārī pieliktais suns gribēja tikai spēlēties. Skarbs man izklausijās "kieneloga" verdikts- "Šis suns vakarā aizies cepurēs.(!) Jo nav jēga par velti barot." Nesaprotu, kā pie "kineloga" uzaudzētam, droši vien ka ar izciliem ciltsrakstiem, uzaudzētam 8 mēneši vecam kucēnam var pienākt šāds liktenis. No tās rezes šī vīra pakalpojumus un aktivitātes vairs neizmantoju.
Bet arī tā mēdz notikt. Tad jautājums (droši vien Žannai, Aigaram). Vai ja suņi tiek audzēti biznesam arī šāds gājiens skaitās normāls? Vai tā ir vispār pieņemta prakse suņu audzētājiem? Vai bieži gadās, kā labu ciltsrakstu kucēni ir neveiksminieki? Vai tas vienkārši ir audzētāja "fēleris"?
Aprīkojums: Syrena 12mm, Silma 12mm,Verney Carron Impact NT 7rem magt.Kahles CSX 2.5x50Lmz
Suņi: Divi Rietumsibirijas Laikas. Nujau tikai viens.
Medību trofejas: 7
03.07.2014. 11:31
Nedomāju ka par tām cepurēm bija nopietni teikts! Var jau bū ka kucēnam nebija ne vainas tikai viņš jauzliek uz pareizajām sliedēm. 8 mēneši vēl nav rādītājs.
Super formulējums! Jāieraksta kaut kur ar zelta burtiem!
No sevis pielikšu vēl to, ka mana pārliecība ir , starp saimnieku un suni ideālā gadījumā pastāv telepātisks kontakts! Variet neticēt, bet esmu to piedzīvojis....
Neatceros raidijuma nosaukumu, bet tas ir zinātniski pierādīts, ka šī telepātija pastāv. Ja esiet suņuka saimnieks, draugs un barotājs, tad pirms jūs ierodaties mājās suns vai kaķis sāks " trīties" un gaidīs jūs.
Katrā ziņā tam ir jābūt par ģimenes locekli un tad varēs redzēt atšķirību starp draugu un vienkārši mājdzīvnieku, kas pilda jūsu iegribas!
Ja suns pašam neder, tas nenozīmē, ka suns slikts! Tieši Festivālā Dālderos paziņa no RU sūdzējās par vienu no saviem suņiem- dzen ideāli cūkas un strādā pa asinspēdu, bet alā strādā švaki. BET šī medniece medī ar saviem takšiem TIKAI alās, dzinējmedībās viņa praktiski nepiedalās. Tur negāja runa par suņa pārdošanu, bet, ja uz mirkli pieņemam, ka viņa gribētu to suni pārdot, vai nebūtu , piemēram, LV daudz tādu mednieku, kam alas neinteresē VISPĀR? Un, piemēram, man alu medības baigi patīk, bet pat es tādu suni varētu paņemt, ja man vajadzētu vēl vienu suni. Cits jautājums par cenu, bet nu jēdziens dārgs-lēts katram ir savs, atkarībā no cilvēka ienākumiem.
Esmu pati tam izgājusi cauri, kad beidzu nodarboties ar Vidusāzijas aitu suņiem (par iemesliem, kāpēc beidzu, šeit nerunāšu)un man bija jāpieņem šāds sāpīgs lēmums, jo neizmantot vaislā tos suņus un kuces, kas bija man audzētavā, būtu noziegums pret šķirni un arī suņiem tagad labi, jo es viņus nepārdevu uz lielām audzētavām, bet cilvēkiem, kuriem ir 1-2 suņi.
Bet arī tā mēdz notikt. Tad jautājums (droši vien Žannai, Aigaram). Vai ja suņi tiek audzēti biznesam arī šāds gājiens skaitās normāls? Vai tā ir vispār pieņemta prakse suņu audzētājiem? Vai bieži gadās, kā labu ciltsrakstu kucēni ir neveiksminieki? Vai tas vienkārši ir audzētāja "fēleris"?