Šodien vārdadienu svin Mirta, Ziedīte, rītdien - Marģers, Anastasija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Padoms kucēna audzināšanā!

Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
30.06.2014. 18:30
Suns ir bara dzīvnieks un jo ātrāk viņam tiks ierādīts kurš ir saimnieks, jo vieglāk ar viņu būs strādāt.Bet viņš visu laiku meklēs iespēju gūt virsroku.Manējais 4 mēnešos izmežģīja pakaļkāju (aŗī ieprieksējam bija tāda pati problēma) un protams tika žēlots- tika celts mašīnā, nests pa trepēm. Tagad žuļiks reizēm džipā nostājas ar priekškājām uz beņķa un ar pakaļkājām uz zemes un stāv un gaida, lai viņam dibenu paceļ.Reizēm pat ar priekškāju māj lai palīdzu.Tajā pašā laikā bagāžniekā ielec no zemes neieskrienoties.Paklausība sunim ir jāmāca, lai suns nedarītu to ko viņš grib, bet darītu to, ko vēlas saimnieks.
Slēpts
30.06.2014. 17:54
es tomēr labāk izvēlos suni, kurš dara to, ko es gribu nevis to, kas viņam pašam ienāk galvā.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-27 10:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Krimuldas pag.
Medību stāžs: no 1988g.
Aprīkojums: Iž27; Haenel Jaeger 10, 30-06; Meopta Meostar R1r 3-12x56
Suņi: KEL
Medību trofejas: 6
30.06.2014. 17:05
Vot Janka labi norūca. Bet reizē arī ļoti daudz taisnības pateica. Bet tā jau arī ir, ka gaides medībās, manuprāt,jākrīt uz vietas. Bet naktī no lauka malas, ja ieskrien mežā tad jau uzreiz skrien pēc suņa, jo naktī mežā tāpat grūti ko saskatīt. Praktiski vienmēr arī tā ir bijis, ka ruksis guļ turpat pāris soļu attālumā. Lielākie ļembasti, parasti, notiek dzinējmedībās.
Taviem suņiem, Janka, patiešām pieļauju, ka liela papildus mācīšana nav vajadzīga, jo tie cik noprotu tiek pieklājīgi nodarbināti. Bet mūsu pusē dzinējmedības notiek tikai vienu dienu nedēļā. Un tā sezona nemaz tik gara nav. Vasarā uz gaidi šajam arī tikai tik cik uz roku pirkstiem var saskaitīt. Tā ka sunim prakse neiznāk nekāda un lai neiesūnotu reizēm jāparāda arī kāda aploka (mājas) cūka.
Šaujam garām!
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-04 10:59
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: .I.
Atrašanās vieta: Īdeņa
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
30.06.2014. 16:40
Labi, sāksim ar: kas ir gaides medības? mājas rukšu šaušana kūtī!
kas tas par mednieku ,kurš bļin pat pa stāvošu nevar trāpīt tā lai paliek uz vietas, ........ i vēl jāmeklē ar suni????
visi tādi gudrie te super šāvēji mačos šauj, nafig nevar kuili ausī noraut? Nu p.pši! beidziet daudz dirst, ejiet un dariet!
To laiku ko iztērēsi mācot medībām nekam nevajadzīgām komandām labāk iztērē ar suni medībās, manam sunim komandas, lai labi dzītu nava vajadzīgas, drīzāk ar savām komandām sapisīsiet suni nekā kko iemācīsi, lai tas labi dzītu to vispār mazu nedrīkst ierobežot uz zvēriem, lai tik iet uz priekšu GO GO Go un nekādā gadījumā nevar saukt atpakaļ mežā, kad aiziet pēc zvēriem, pofig pēc bukiem vai cūkām, kad iemācīsies dzīt, tad varēs pa druskai mācīt ko dzīt drīkst ko nē, a ja jau sāksi mazam aizliegt dzīt, da vari labāk uzreiz pie ķedes siet un nelaist vaļā. tāpēc jau jums čūļeim tā ir ,ka labi suņi uz roku pirkstiem saskaitāmi, man no savas Karalistes par naudu pie jums jābraukā mastus dzenāt, jo gudri meistari suņus samācījuši............
Slēpts
30.06.2014. 16:05
nevajag jau nemaz Īdeņas Minhauzenu, redzēju šo joku video par suņu apmācību. Ar lielu darbu, gan jau panāktu šādu rezultātu
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-27 10:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Krimuldas pag.
Medību stāžs: no 1988g.
Aprīkojums: Iž27; Haenel Jaeger 10, 30-06; Meopta Meostar R1r 3-12x56
Suņi: KEL
Medību trofejas: 6
30.06.2014. 13:38
vai tavs suns visu šo prot?

Pašam liekas, ka jā. Protams ir reizes, kad suns parāda savu raksturu.
Jau augstāk minētajā situācijā par bukiem. Kad suns jau ir iesācis skriet pakaļ bukam un ir ticis jau pusceļā tad vairs neklausa nekādām komandām. Pēc minūtēm 10 kad nāk mājās tad jau pa lielu gabalu nāk asti iežmiedzis un ausis pieglaudis. Saprot ka sūdi būs. No sākuma parasti suni sabaru, bet pēc tam arī samīļoju.
Pamat komandas iemācījāmies pirmajā dzīves gadā. Gājām uz treniņiem pie kineloga Mālpilī. Tur labi māca un labi izskaidro lietas būtību. Pa asinspēdu pāris reizes uzliku MSKA rīkotajās nodarbībās, bet vairāk gribas domāt, ka tas sunim jau bija asinīs, jo jau pirmajā reizē suns maršrutu izskrēja 10 minūtēs. Par ko organizators teica, ka esot ļoti labi, bet slikti, ka neesot aprējis to veco sakaltušo cūkādas strēmelīti. Es gan iebildu, ka nesaprotami cik tizlam sunim jābūt, lai uz ko tādu rietu. It svišķi, ja viņam ikdienā vesela cūkāda karājas aiz malkas šķūņa.
Tāpat ir patrenēts aplokos, gan pie Aigara, gan Salmiņa, gan Varganova. Aigaram mans suns nepatīk esot par maz agresīvs, Salmiņš slavē, Varganova skatījums vispār nesaprotams. Bet galvenais vērtējums, ka medību kolēģiem patīk, un gaides medībās neviena cūka neatrasta nav palikusi mežā.
Ar gulēšanu norādītā vietā arī mums īsti neveicas līdz ko saimnieks ir aizgājis projām. Ideāli jau gribētos, ka būtu kā Īdeņas Minhauzenam, kam suņi gaides medībās guļ turpat zem torņa un pēc šāviena tikai pēc komandas dodas zvēram pa pēdām. Bet varbūt, ka arī to var iemācīt. Man nesanāk (neesmau gan mēģinājis).
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-10-01 16:39
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgavas nov. Kūldīgas nov.
Medību stāžs: No 2007 gada + 10 gadi kā dzinējs
Aprīkojums: bise 16. kal. bise 12. kal. karabine 30-06 kal.
Suņi: Krievu eiropas laikas nu jau divi pus invalīdī.
Medību trofejas: 1
30.06.2014. 12:57
nu jā par putrām man lētāk liekas tomēr barot ar tām nevis ar sauso paiku bet varbūt es domāju nepareizi un no putras suns vēl mežās nav palicis aiz bezspēka un vila ar nekrīt ārā.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-10-01 16:39
Atrašanās vieta: Jelgavas nov. Kūldīgas nov.
Medību stāžs: No 2007 gada + 10 gadi kā dzinējs
Aprīkojums: bise 16. kal. bise 12. kal. karabine 30-06 kal.
Suņi: Krievu eiropas laikas nu jau divi pus invalīdī.
30.06.2014. 12:54
Nu par alu suņiem es nezinu bet pagaidām kā man viens cits cilvēks teica es neesmu atradis nevienu suni mežā karājamies siksniņā. Un alus suns varbūt būs vismaz redzama ala kurā viņš ielīda un kur viņu āpsis ir noracis.... Bet atkārtošu man ar alu suņiem pieredzes nav un it kā pagaidām netaisos to veidot.
Slēpts
30.06.2014. 12:22
un baro ar putrām bez lieleim gaļas gabaliem lai viņņam nesākas ēšanas untumi

šis jau tik tērē daudz laika un rezultāts tāpat stipri atpaliek no veikala maisa
Rūdis
Rūdis
Pēdējo reizi manīts 2016-12-25 20:44
Mednieku organizācija: Nezinu kas tas tāds ir
Atrašanās vieta: Sladus rajons
Medību stāžs: Neesu mednieks
Aprīkojums: Gaisene
Suņi: Bokseris Reno,Taksis Pikers
30.06.2014. 12:13
Taksis ir alu mednieks.Vai GPS taksim noderātu un ja viņš ieskrien ala ar visu GPS un aiz kādas saknes aizķeras netīšām:(
Jāni B uzraksti vel kaut ko tādu.