Šodien vārdadienu svin Staņislava, Staņislavs, Stefānija, rītdien - Klāvs, Einārs, Ervīns
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - !!! Āfrikas cūku mēris Latvijā

Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
08.09.2014. 18:57
Rekur ir viens hrestomātisks piemērs tam, cik viedi spriež tipisks mednieks. Apjēdz, ka nav runa tikai par meža cūkām, bet tautsaimniecības nozari? Bet tas jau viss ir šajās 66 lapās malts...tātad, neapjēdz.
Negribi šaut? Nu tad vāksi līķus!
Es ceru, ka VMD/PVD vai līgumu slēdzēji uz platību nomu uzliks par pienākumu medniekiem vākt līķus no platībām, varbūt tad šādus kadrus izmācīs - izskatās, ka ĀCM ejot plašumā tas būs racionālākais ceļš, galu galā, valsts līdzekļi jātaupa :)
Slēpts
08.09.2014. 19:25
nu pie izstrādes nav patīkama marta cūka, ja tev tiek pienests klāt jau gatavas kotletes tad varbut, bet nu principā jau pareizi saki, gaļa paliek gaļa, pats gan neesmu nošāvis, bet izstrādātas ir jau nejēgā, labības laukā nav nekas efektīgāks, kā noņemt mātes, protams strīpainie jau žēl
Un nav jau tā ka mēs Kurzemē šito ignorējam, nogaidam, ceram novilkt līdz dzinējmedībām, kā izskatas tas arī mums izdosies, un tad ņemsim tos suķīšus pie pļūtenēm, iemesls kapāc tā daram ir: dzinējmedības būs daudzreiz efektīgakas, neka gaide, vienā mastā un vienā dienā samazināsim cūku skaitu drastiski(vismaz ceram ka tā izdosies). Otra lieta jau ir, ka LV dzinējsuņiem japataupa, beidzamie vēl janoķer, jo pēc tam jau vairs nebūs daudzus gadus, itkā nelabi kad suņuki tā dara, bet no otras puses, pagājšsezon 15 gab tā tika iegūti, protams mans jaunības azartā arī kārtīgā sānu atverē iedzīvojās - sajauca kuilēnu ar sivēnu :D.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
08.09.2014. 19:42
Tu jau laikam Daini šajā pasākumā raugies no malas, jo dzinējmedības diez vai būs.Un otra lieta, ka Tavs LV dzinējs galīgi neatbilst savai sugai vai arī ir slikti apmācīts ja pagajuso sezonu ir nokapājis 15 sivēnus.
Slēpts
08.09.2014. 20:06
Viens suns tak to nevar, mana kontā bija tikai 4, pārējie bija citu. Protams ka neesmu sajūsmā par tādām suņa darbībām, pat specāli neļāvu nekad kost kritušajiem, to no mazotnes mācīju, bet viens bija ko es mācīju, otrs, ko suņuks iemācījās no pārējiem suņiem, un ne jau nokoda tos 4, bet atšķīra no bara un noturēja uz vietas, kamēr piegāja cilvēks klāt, par košanu cūkām jau šams dabūja dabīgā veidā atmaksu, un ne jau mazu, labi ka tikai āda, bet vienalga ļoti garš ārstēšanās process bija.
Dzinējmedības būs, ar vai bez likuma atļaujas. tas cits jautājums, suņa formas uzturēšanai jau notiek, tikai bez plintes.
Arnis
Arnis
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
08.09.2014. 20:26
Dzinējmedības nebūs 10km rādiusā ap to vietu, kur atrasta ĀCM pozitīva cūka. Suņus dzinējmedībās izmantot ir un būs AIZLIEGTS! Protams, medību vadītājs galu galā lems, riskēs un, iespējams, atbildēs, bet kungi, vismaz tik daudz kā publiski nestāstīt par varoņdarbiem, vajadzētu!
Redz kā ir - no vienas puses mani apliek, ka teicu, ka vajag dzinējmedības nekavējoties uz cūkām, bet no otras piekrīt, ka nekā efektīvāk samazināt cūku skaitu nevar :)
Jebkurā gadījumā - tiem, kuri tiešām cūku skaitu samazinās līdz maksimāli 5 eks uz 1000ha, visu cieņu, varbūt jūsu dēļ Latvijā paliks meža cūkas. Kaut jūsu būtu vairāk.
Slēpts
08.09.2014. 21:04
Njā, skarbi lēmumi par tiem suņiem, bet kā tad ar tiem klejojošajiem, kas tos savāks? Un kā likumīgi grib pierādīt, ka es esmu suni izmantojis, Jūs tak Arni esat jurists, pastāstiet kā tas no likuma viedokļa izskatīsies, kā mani pieķers, ka pārkāpju to likumu, medībās protams var uzlikt sodu arī par aizdomām, bet ja pārsūdzēšu eiropas tiesā, kadi būs tie pierādījumi par manu vainu? Protams, neaicinu un neiesaku likumus pārkāpt, kā mums tas izdodas katram lai paliek uz katra sirdsapziņas.
Valdis
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2019-06-16 19:53
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k avots.
Atrašanās vieta: kurzeme
Medību stāžs: 23
Aprīkojums: iz .ij27em.cz550 7*64.MARLIN -22WMR
Suņi: jaktis rasa.
Medību trofejas: 2
08.09.2014. 22:04
Pašlaik viena doma neliek mieru ar jautājumu-vai ta latgalē tais mēra skartos pagastos vairs meža cūku nav??? Visas kirdikt, ka tur palika klusss vis,ta jau tas mēris kā kara laika fronte virzās uz priekšu vai???
Arnis
Arnis
08.09.2014. 22:19
Latgalē cūku blīvums, izņemot vienu pagastu, bija tuvs tam, ko speci iesaka - 5 gab cūku uz 1000ha. Tādēļ tur viss attīstītās lēnām un varbūt pat tur arī paliks. Pilnīgi cita situācija ir Ziemeļvidzemē, Vidzemē vispār, Zemgalē, Kurzemē. Rekur var paskatīties kartē, http://www.pvd.gov.lv/uploaded... - reālistiski domājot, līdz dzinējmedību sākumam vajadzētu būt atrastiem ĀCM upuriem apmēram Straupes-Raganas apkārtnē. Cerams, ka kļūdos. Un es šobrīd domāju tikai par virzienu no Valmieras puses uz Rīgu - vēl jau ir jāatceras par Madonas apkārtni.
Arnis
Arnis
09.09.2014. 09:31
http://www.delfi.lv/bizness/la...
pilnīgi bezjēdzīgs PR. Tipo, šis raksts laikam pēc tam kaut kur skaitīsies kā sabiedrības informēšana, vai tml...
Ivars
Ivars
Pēdējo reizi manīts 2019-08-01 21:14
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Bauska
Medību stāžs: ilgs
09.09.2014. 09:54
Lapukokos ,kaarklos,niedrees,kaa arii piesnigusaa mezaa cuukas aaraa nedabuus bez suniem-taa kaa leemums galiigi garaam...