Šodien vārdadienu svin Raimonds, Laine, Vilnis, rītdien - Liāna, Lilija, Alta
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Kuru no šīm labāk?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 34 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 22.03.2015. 13:06

Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 08:23
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 2008
Medību trofejas: 1
26.06.2014. 09:46
Varbūt par to sūdu būtu par skarbu teikts! Pareiz jau Sarmis saka, ka iespējams labāk sākumā būtu izmēģināt ko vienkāršāku, lai testējot citas klases produktu būtu ar ko salīdzināt. Vairākus gadus man uz plintes bija Bushell Banner, zvēri krīt arī ar to, bet nu praktiski kā bija krēsla, man medības bija jābeidz, jo luktura man nav, taču esmu tgd ticis pie "Kāļa". Teikšu tā, ir tas to vērts un atšķirība ir ļoti manāma. Gaides laiks paildzinās vismaz par 1h un uz augšu + stikla dzidrums + sarkans punkts - tas ir to vērts!!! Ne vienmēr dārgākas mantas ir labākās, taču ir pietiekami daudz grupas un preces, kur tas "nospēlē" lielu lomu! ;)
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-27 10:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Krimuldas pag.
Medību stāžs: no 1988g.
Aprīkojums: Iž27; Haenel Jaeger 10, 30-06; Meopta Meostar R1r 3-12x56
Suņi: KEL
Medību trofejas: 6
26.06.2014. 09:33
Nu jau otro gadu lietoju Meoptu. Esmu laimīgs kā pāvs (tikai tāpēc, ka neko labāku neesmu lietojis). Tas ir tas ko es šobrīd varu atļauties. Vienam kolēģim ir ~10 gadi vecs Khales (pirka lietotu). Jūtamies apmēram līdzigi. Viņš jūtas pārāks jo viņam smalkāks krusts, bet sarkanais punkts regulējams 4 pakāpēs, bet Meoptai 7. Vēl gan ar šī rādītāja atšķirību neesam sajutuši viena pārākumu vai otra vājumu. Redzamība krēslā (naktī) ar abiem apmēram vienāda. Vēl viens kolēģis lieto HVZ kaut kādu optiku, bez sarkanā punkta un ar 40mm lēcu. Pirms mēneša, viņam gar torni, pāri kviešu laukam lēnā garā soļo 4 rukši, šis neko. Prasam kāpēc nešāvi? Šis saka ka tajā virzienā pretī spīdot gāzes krātuves prožektors un optikā neko nevarot redzēt. ::(((( Ar normālu aptiku nakts vidū, ja tik no kaut kurienes nāk kaut mazākā gaismas plūsma (kaut vai aiz bieza mākoņa spīd mēness), līdz 70-100m attālumam ruksi var normāli saskatīt, lai varētu notēmēt un izšaut. Katrā ziņā ja var redzēt ar aci, tad optikā vienmēr var redzēt labāk. Tiesa man optikai stikli ir vēl papaildus apstrādāti ar tīrīšanas šķīdumu, kas reizē mazliet aizsargā pret aizsvīšanu, bet ir ĻOTI efektīgs atspīduma noņemšanai. Tas ir var mierīgi skatīties pretī prožektoriem un spožam mēnesim.
Georgs
Georgs
Pēdējo reizi manīts 2018-05-14 15:19
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Riga, Berģi.
Medību stāžs: No 2005 gada.
Aprīkojums: Syrena 12mm, Silma 12mm,Verney Carron Impact NT 7rem magt.Kahles CSX 2.5x50Lmz
Suņi: Divi Rietumsibirijas Laikas. Nujau tikai viens.
Medību trofejas: 7
26.06.2014. 09:15
Laikam jau Tā ir, lai sprastu kas ir laba manta papriekšu jānopērk kāds sūds.
Bet Es neesmu tik bagāts, lai pirktu sūdu.
Slēpts
26.06.2014. 09:08
ar +20% var aiziet tik tālu, ka sākuma cipars, labi ja sastāda 10% :D
Slēpts
26.06.2014. 09:06
Nu, lielākoties šo pirkšanas epopeju (ja grib nopirkt kautko ''labu'' nevis lētu) scenārijs ir sekojošs:
1) Sagrabini visu naudiņu ko esi gatavs iztērēt (vienalga par ko - plinti, optiku, mašīnu utt.),
2) Aizej uz boti un aptausti ko par to naudu var dabūt!
3) Tad saproti, ka ja vēl piemetīsi 10 - 20 % no rīcībā esošas summas - dabūsi kautko ''daudz'' krutāku!
4) Savelc jostu un pēc kāda laiciņa, kad esi sagrabinājis vēl trūkstošo, laimīgs kā zilonis nopērc kāroto mantu!
5) Pēc jāda laika pieķer sevi pie domas - ''ak es muļķis, būtu vēl ciešāk savilcis jostu, tad vēl par +20% būtu nopircis vēl krutāku dzelzi!
Secinājums: pērc ko gribi - vienalga atradīsies kautkādi ''mīnusiņi'', lai tiektos uz kautko labāku! Bēt tāda jau ir tā dzīves sāls - jābūt uz ko tiekties, jo ja jau būsi sasniedzis to maximālo virsotni, tad ''dzīvei'' zūd jēga!
Tāpēc ''laimīgāks'' kā reiz varbūt ir Aivars, kurš izmetis kaudzi naudu par visādām lētajām trubiņām un izgājis tam visam cauri, nevis džeks, kurš uzreiz nopircis Swarovski - viņš taču nespēj izbaudīt to ''krutumu'', jo nav ar ko salīdzīnāt! Tieši tāpēc es katram jaunajam medniekam kā pirmo ieteiktu iegādāties IZH divstobreni (un vēlams ss.lv), lai pēc tam saprastu ar ko labāki dārgie stobri!
Kristaps
Kristaps
Pēdējo reizi manīts 2025-02-04 12:50
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Penkule
Medību stāžs: 4
Aprīkojums: IŽ - 27 EM , Browning X-BOLT Lefthanded 270WSM
Medību trofejas: 3
25.06.2014. 23:03
Paldies Jums gan par pieredzi, gan par mazliet liekiem komentāriem, bet nu viens ir skaidrs un arī loģiski, ka katram ir savs un katra rezultāti būs tikai un vienīgi atkarīgi no paša.
Paldies Jums, prāts mazliet arī skaidrāks kļuva! :)
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
25.06.2014. 19:25
Paēdušais neēdušo nesapratīs, tas nu gan ir pilnīgi skaidrs, par jebkuru tēmu runājot...

Labi, labi! Šo liriku Jūs varat atstāt sarunām pie glāzes!!! Howa gan jau par velti tika veikalā iedota - ja jau ir ar ko par datoru un internetu samaksāt tad gan jau badā šeit neviens nemirst!!!
Slēpts
25.06.2014. 17:59
Tur jau tā lieta-trāpīt jau var ar vaļējo tēmekli ar.Tikai atšķiras redzamība tālumā un krēslā.
Zinu vienu lielu mednieku kurš man stāstija ka ar lētajām varot medīt tāpat kā ar dārgajām.Bet kad bija divatā uz cūkām sēdējuši un nolēmuši ka viņš šaus krēslā pa cūku.Ilgu laiku tēmējis esot, bet nēsot šāviens atskanējis.Kad prasija otrs mednieks kapēc nešauj-atbilde esot bijusi- a uz kuru pusi viņai ir galva?
Tāds ir piemērs no medību dzīves,tas nav sacerējums.
Taka par to optiku kvalitāti spriediet paši,kādu ņemt un kādu ne.
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2023-12-28 13:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: oksalis.lv
Atrašanās vieta: Austrumlatgales virsmežniecība
Medību stāžs: 3 gadiņi
Aprīkojums: mazs, mazs nazītis...
Suņi: Taksis - Lara
25.06.2014. 17:57
pie 10x būs kā sētas mieti un punkts kā apelsīns

Smalks viņš ir, tik pat cik meoptai, ja ne vēl smalkāks pie tām 10x :)..
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
25.06.2014. 17:42
...manuprāt laba optika ir tā vērtā ,lai izmantotu bodnieku piedāvātos nomaksas variantus. nelielā pārmaksa procentos n-reizes atsvērs iztērēto naudu par lēto drazu un kur nu vēl nepriecīgās emocijas. pieskaitiet sevi gudrajiem un mācaties no citu pieredzes.,:) kaut vai manējās, esmu izmetis kādas trīs Hako ( kopā apm 700Ls) ,tad bušneli {ap 160Ls) ,tad divus Sviftus (kopā ap 400LS) ,tad vienu Gamo gaisenes optiku (ap 25LS),tad Norconija (ap 80Ls) ,un vēl vairākas ,kurām neatceros marku un cenu (apmēram Ls 250-300). tā nu palēnām lēnītēm ir radusies atziņa ,ka jāpērk labas un kvalitatīvi stikli.,kā teikt -cerība mirst pēdējā.,:)