Varu pakomentēt, pats lietoju nedaudz vairāk par gadu uz dienas optikas uzliekamu DN55, ja godīgi nezinu vēl kur kas jāsaskaņo,es uzlieku uz dienas optikas ja ieslēdzu optikai sarkano punktu tad tēmēju kur punkts rāda jā neieslēdzu tad krustā paņemu, šauju ir rukši krituši apmēram kur tēmē ir aizgājuši bez asins vai nu norāvu vai kā, jo dažreiz pat bezt uzlikas vakarā esmu norāvis garām tad nezinu vai to DN55 vainot vai sevi :D vienīgais mīnus mežonīgi baterijas rij un vēl esmu novērojis ja šauj pa kustošu zvēru trāpījums nebūs kur tēmēji, man liekas kkāda aizture tam digitalajam vismaz sekunde,redzēt var mēnesnīcā līdz 300 metriem labi, pilnīgā tumsā 150 pat var labi šaut tālāk neesmu mēģinājis, gan jau ir labāki nakts tēmekļi jo ar laiku viss attīstās.
Drīz tie nakts verķi n....ui kādam diži būs vajadzīgi, lapsas reti kurš medī kažokādām ,bet cūkas dēļ kurām vīri kas varēja ,,pacelt,,tos nakts verķus pirka,nu cūciņu vairs nebūs kāļiem ......
vēl par tiem mannas metriem, 815 -845 nM konkrētajiem verķiem būs krietni skaidrāka, mazāk graudaināka bilde, nekā 915 nM. vismaz cūkvedīgajiem 845 nM pagaidām pret to alerģijas nav, kautvai tieši acīs. 945 nevaru komentēt. vēl atsevišķajam verķim tēmeklim ir tāda funkcija sum light, kuru aktivizējot, var iztikt bez piegaismotāja arī pilnīgi melnā naktī. stiprā miglā kā piens, bez piegaismotāja ar aktivizētu opciju sumlight redzamība līdz ~60 metriem - perfekti.
p.s. par šādu reklāmu no tirgotājiem laba konjaka pudele, savādāk tasverķis - pēdējais sūds. grib normālu, jāpērk eop 3+ un nav ko te ākstīties.
Nu nez , citreiz "raksta mantu" un citreiz neraksta...
Slēpts
12.07.2014. 09:33
Vienam no tiem noliku krustinu aiz austinas virs skausta un pirkstins pievilkas.Veprits sanemot 3006 izmera pirsingu aiz austinas bedrite apgulas un dikti stipri aireja ar visam cetram zandalem
tātad galvā netrāpiji:D jo pēc headshota neviens kājas vairs nav tirinājis
Labvakar kunngi mednieki.Dalisos isa piredze par DFA75.Esmu dazus vakarus krumos pasedejis ar visiem interesejosu brinumu optikas gala.Piesaujot uz100m lodes sedas 10 cm kajau DZINTARS JUMS darija zinamu.Mums abim toreiz nebija nekada litiska infrmacija par piesausanu iznemot isa instrukcija padomju valoda.Labi ka ta.Ta,ka sautuve beidzas patronas ,eksperimentus partraucam. Zinot lodes trapijumu braucu iemeginat uz krumiem kadam pernikim pirsingu uztaisit.(Sliktas orientacijas laudim tadi mode degunos,lupa,naba un vel citur). Stipra mikresli iznaca 8 sa gada banditeni,divgadiga aukle divi perniki un tikai pec laba laika milziga mamma.Mammai perfekti vareja saskatit nozistos pupus un skaidri vareja redzet ka auklei tadu nav. Perniki ar nomesto vilnu bija pavisam gaisi.Vienam no tiem noliku krustinu aiz austinas virs skausta un pirkstins pievilkas.Veprits sanemot 3006 izmera pirsingu aiz austinas bedrite apgulas un dikti stipri aireja ar visam cetram zandalem.Trapijums precizs.Vel paris reizes sedeju uz liela lauka un ar pirsingu sanaca lidzigi ka piemums seliem saka.Nedaudz pastastisu par redzamibu un lopu reakciju uz infrasarkana luktura spidinasanu acis lopinim.Tumsa iznaca briezu bullens un tuvojas man.Attalums150 m.Ragi skaidri saredzamiun iesledzot IR lukturi lops nepieversa nekadu uzmanibu.Ari 40 m attaluma nekada reakcija. Lapsai arIR bieza zale actinas paradijas 100 m attaluma. 5m attaluma lapsa ari 940nM (NANA METRI)gaismu nesaskata.Tautai kam nav zinasanas par IR (infra sarkanas) gaismas vilna garumiem nedaudz varu pastastit.NaktsIR apgaismojumslidz 815nM ir redzams gan cilvekam gan lopinam,ja spidina tiesi virsu,bet IR 915nM vairs nav saredzams.Parastajas NR optikas lieto 815nM apgaismojumu jo915un940nM tas loti vaji saredz. Turklat digitalie temekli redz gan lopiem redzamo 815nM gan lopiem neredzamo915nM un940nm garo gaismas spektru.Apmakusies nakts pernaja nedela mazliet briziem smidzina un 1km attaluma arDFA75 bez papildus apgaismojuma pareizi saregulejot asumu kontrastu un gaisumu bildite sanak laba ungaisa ka diena.Jo paliek tumsaks bilde ir nedaudz izpludusi.Bet tas 1km attaluma. Galigu tumsu nav bijusi iespeja izmeginat.UZlikai ir video izeja.Bus video materials palugsu bernim lai iebaz tai datorkaste tautai ko pieredzi baudit.Tiem,kuri nebeidz slavet savus DEDALUS nepiemirstiet,kaparastie nakts temekli ir ka Ziemassvetku svecite, kura ar katru mirkli paliek isaka.Turklat digitalie temekli darbojas ka video kamera ar loti augstu gaismas pastiprinajumu un rupnica garante 50 000 stundas darbibu. Vai ta bus vai nebus to mes kadreiz redzesim.Protams ja naudinas ir pavairak ka pie mums selu puse saka tad gan labak pirkt temekli ar atrajiem kronsteiniem, bet ja nauda kabatu nespiez tad var iztikt ar DFA75.Ja kadam kolegim jautajumi varu dalities piredze cik jau nu vina man liela.Atvainojos par mikstinajuma un garumzimju trukumu ,bet man pensionaram piedodams.Saujiet Kungi garam gan ar bisitem gan ar vintaucinam gan ar DEDALIEM gan bez tiem.
p.s. par šādu reklāmu no tirgotājiem laba konjaka pudele, savādāk tasverķis - pēdējais sūds. grib normālu, jāpērk eop 3+ un nav ko te ākstīties.
tātad galvā netrāpiji:D jo pēc headshota neviens kājas vairs nav tirinājis