Kriš,nedusmo,bet pat pedanti vācieši neliek vienu uz otra.Purnavumužā aimpoint mikro uz blazera kronšteina maksā 740 eiro.Pats vainīgs,elitāro lietu piekritējs,ar ko blazers labāks par manlicheru vai zaueru,pat sliktāks pa lielam,tikai pirksti vēdeklī un puņķi burbuļos,tagad nečīksti un maksā ragā,uz to arī viss ir tendēts lai slauktu naudu tiem kam tā ir,bet ar domāšnu pasmagāk!
nu nedusmoju jau un pirkstus vēdeklī arī nekaru :) karabīne man patīk ne jau tādēļ ka kruta.mani vairāk te intresēja kombinēts optikas variants,jo līdz šim starp medniekiem tāds nebija redzēts.tas Aimpoint mikro ar nav slikts,bet pietrūkst palielinājuma.to jau sākumā minēju.tuvākajās dienās tomēr esmu nolēmis ar to ķīnieti arī izšaut pa mērķi(arī pa skrejošo cūku).tā kā esmu viņu tikai aizņēmies,tad izdevumi ir tīri patronas.pēc tam arī jutīs vai ir jēga tādu pirkt,vai nē.pagaidām tikai Reinis, kā lietotājs,varēja padomu dot.un kāpēc ir dullie,kas uz Zauera ar Swaro optiku arī punktu uzliek...?tā kā ziņkāre paliek,gan došu ziņu arī par rezultātiem ;)
Aprīkojums: BROWNING BAR BOSS 30-06, IZ-58 (16k), MC 21-12, IZ-18 (32k)
Suņi: drathārs (K.)
17.05.2014. 01:55
Es noteikti vajadzīgajā brīdī sajauktu kur tad galu galā jāskatās. Vai ir jau pāri 50 metriem, un jāskatās optikā, vai ir 48 metri un vēl varu lūkot šaut ar punktu... Un sajuktu man visticamāk brīdī, kad manā "sektorā" parādītos medaļots trofejnieks. Un tad es lādētos. Un lādētos. Un dusmotos...uz sevi, saprotams. Tos pārsimts eiro (ja man viņu, saprotams, būtu), visticamāk es izlietotu lietās, kas bojā aknas, un paver citu skatam manu iekšējo, skaisto pasauli.
Imant!tās lietas jau pāris gadus kā nelietoju :),tamdēļ nauda aiziet apšaubāmos projektos.nav tik traki ar to sajaukšanu.lielāka problēma ir kad 20-30 metros pa mežu jož sivēni un skatoties optikā viss vienā putrā-koki,krūmi un sivēni.ar abām acīm vaļā nesanāk,jo traucē 3x minimālais palielinājums.savukārt ar šādu kombināciju varētu būt krietni vieglāk.
Aprīkojums: BROWNING BAR BOSS 30-06, IZ-58 (16k), MC 21-12, IZ-18 (32k)
Suņi: drathārs (K.)
17.05.2014. 15:10
Es tā arī nesapratu uzpariktes jēgu. Kam viņa būs domāta? Kāpēc vajag šaut no 10 m līdz "tālajiem gabaliem"? Dzinējmedībām? Un kā ar drošības tehniku pēc 100 un vairāk metriem? Es tādu lietu atrodu par samērā nevajadzīgu. Uzliktu 1x4 opticiņu, vai labu sarkano punktu un lūdzu jums - gan tuvumam, gan saprātīgam tālumam. Dzinējsezona cauri? Liekam 3x12 uz 56 un viss. Ko tur diži gudrot. Zinu cilvēkus, kas lieliski iztiek ar 1.5x6 uz 42 gan vasarā gan ziemā.
Slēpts
17.05.2014. 18:23
Vispār dzinējmedībās drošāk ir lietot sarkano punktu, jo tad var tēmēt ar abām acīm vaļā un redzes lauks ir krietni lielāks nekā caur optiku. Ar abām acīm vaļā tēmējot vieglāk pamanīt gan suni , gan blakus stāvošo mednieku. Pats dzinējmedībās ar karabīni Woere 3006 lietoju Zeiss Z-Point Red Dot, ar atbalstu pat uz 150 m cūka bija gar zemi, buku ap 70m bez atbasta var nogāzt.Cena protams šim Zeissam laba, pasen pirku i-netā ap 600 EUR, bet ja nopērk labu mantu, tad tā kalpo visam mūžam, un mazāk miskasti piesārņo, kā ķīniešu darinājumi. Karbīne mana ir no lētā gala, maksāja tik pat cik abi "fiksie" stiprinājuma komplekti :)
manā izpratnē tāda uzparikte ļauj cauru gadu, neņemot nost optiku,šaut gan pa tāliem,gan ātri skrienošiem,tuviem mērķiem.bet tas viss vēl jāpārbauda praksē.uzkabinājis esmu,pēc Reiņa padoma arī sagriezu 45 grādos(ir ievērojami ērtāk).tagad gaidu,kad tikšu uz šautuvi,lai izdarītu secinājumus.
Par ietaupīto naudu uztaisi sievai romantisku vakaru:)
http://www.gggaz.com/b-comp-30...