Jā krīze turpinās :)
Skatos jo talāk ejam jo mazākas cenas piedāvā par ādam. 5 EUR par lielo bebru tas ir jau nedzirdēta samaksa :) Var būt vispār viņam par velti atdot tās ādas.
Takš izģērējiet paši tās ādas (tas gan ir naudas ieguldījums) vai arī taupiet brīdim, kad tirgus atgūsies. Pa lielam ja pats mazliet pameklē, ādas var pārdot pa ļoti labām cenām. Man vienai paziņai par izģērētu ādu kantoris tepat Latvijā priekš šūšanas prasīja 150EUR! Par VIENU ĀDU! Protams, ne jau visas ādas der šūšanai un tur vēl parasti ir krāsošana un arī cirpšana, bet nu 150EUR točna nesalasās. Ja ādas ļoti daudz - daļu pārdodiet, lai atlikušai daļai ģērēšana sanāk par brīvu. Bet, Dieva dēļ, beidziet gausties! :)
Kurš var ieteikt labu ģērētāju par pieņemamu cenu? Man sakrājies bišķiņš bebru ādas un gribētos normāli izģērēt paša vajadzībām, un vai kāds var ieteikt šuvēju, kas strādā ar bebru ādām par pieņemamu taksi. Interese būtu par zemgales reģionu nu bet tas tā.
Andi - es rakstīju GANA LABI ĢERĒ! Nevis vienkārši labi - tajā "gana" slēpjas visa sāls ;)
Salīdzinot ģērētos bebrus no citām Latvijas vietām (pieļauju, ne visām, bet kaut kādu izlases kopu esmu redzējis) ar Ādmiņu ielu - pēdējā ir pārāka.
Tagad padomājam savādāk - pieņemama kvalitāte vs nobraukto km daudzums vs cena par ģērēšanu...attiecīgi, vienu ādu vest uz Rīgu, ja dzīvo citur, iespējams neatmaksājas. Bet 100 ādas, iespējams, atmaksājas vest uz Šauļiem - respektīvi, tīrākā racionālā matemātika :)
Ja no viena bebra desās var nopelnīt ap 35-40 EUR . Vidēji 8kg pa 6 EUR/kg atskaitot desu meistara naudu. Tad kāda velna pēc ar tām ādām ņemties.Ja nu tik ,cik pašam nepieciešams. Kreņķi vien. Sāls jāpērk,rūpīgi jādīrā, kaut kur jāglabā, jāvaktē ,kad kāds atbrauks un uzpirks.No kupča jānoklausās lekcija, kas tās par sūda ādām, par kurām vairāk pa 3 EUR maksāt nevar utt. Ja to ādu nav vismaz 200 gab, nu labi 100, tad nav jēgas ķēpāties. Un cik tad pie mums ir to mednieku ,kas pa sezonu, tas ir kamēr ir ledus, noķer 100 bebrus? Patreiz ķertie jau tūlīt būs uz robžas.Šautie vispār uzreiz iet zemākā kategorijā, tā pat kā tie ,kam kaut mazākais griezumiņš gadījies. Ūdens sāks silt, pazudīs pavilna un čušš. Nevienam kupcim vairs nebūs vajadzīgs.Arī Šauļu fabrīķis ādas tikai līdz marta beigām ņem.
Mārci es sen saku ka pie tādām cenām un čakara kāda ir ar ādām nav vērts ņemties ar tām ādām. Agrāk kad ādas maksāja baido naudu tad jā katrs bebrs bija zelta vērtē, bet tagad par tiem 3-5 eiro par bebru tas ir smiekla samaksa. Pilnīgi pietiek ka tagatavo desas no bebra un dziedzeru uzlējumu. Tāpēc ādas atdodu sunim, tas pats apēd ko vēlas, it īpaši galvas kausu, jo pēc masenes trāpījuma galvas kaus ir lupatās saplēsts. Nu ne gandrīz lupatās, bet vismas 4-5 daļās saškelts ir! Tāpēc diemžel trofeja ar nesanāk nekāda, ja tikai rāmenieces trāpīts!!!
Skatos jo talāk ejam jo mazākas cenas piedāvā par ādam. 5 EUR par lielo bebru tas ir jau nedzirdēta samaksa :) Var būt vispār viņam par velti atdot tās ādas.
Salīdzinot ģērētos bebrus no citām Latvijas vietām (pieļauju, ne visām, bet kaut kādu izlases kopu esmu redzējis) ar Ādmiņu ielu - pēdējā ir pārāka.
Tagad padomājam savādāk - pieņemama kvalitāte vs nobraukto km daudzums vs cena par ģērēšanu...attiecīgi, vienu ādu vest uz Rīgu, ja dzīvo citur, iespējams neatmaksājas. Bet 100 ādas, iespējams, atmaksājas vest uz Šauļiem - respektīvi, tīrākā racionālā matemātika :)