Šodien vārdadienu svin Vēsma, Fanija, rītdien - Mirta, Ziedīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Optikas uzstādīšana

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 34 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 22.01.2019. 15:13

Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
23.03.2014. 13:19
Priekš tam ir speciāls instruments un parasti ražotājs norāda cik stipri ir jāpievelk skrūves.

Man gan nav nācies redzēt dinamometriskās atslēgas priekš seškanšiem. Vismaz EAW ražotāja instrukcijā nav norādes par piestiprināšas skrūvju pievilkšanas stiprumu. Par ķīniešiem vispār nav vērts runāt- tur dažam labam izstrādājumam "vītni nogriezt" var pat ar pirkstiem.
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2023-12-28 13:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: oksalis.lv
Atrašanās vieta: Austrumlatgales virsmežniecība
Medību stāžs: 3 gadiņi
Aprīkojums: mazs, mazs nazītis...
Suņi: Taksis - Lara
23.03.2014. 16:01
Ir īpašumā šāds te instruments: http://www.ebay.com/itm/121203... Liec kādas galviņas gribi :)
Izrādas ka Dzintars ir gudrāks par lielāko daļu Latvijas ieroču meistaru ;)
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-12-22 11:58
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Madona
Aprīkojums: Kaut kāds nebijis, bet ir ...
Medību trofejas: 1
23.03.2014. 17:48
Andi, nez vai pa slidenu, līkumainu ceļu Tu min pedāli grīdā līdz atdurei, jebšu tomēr pateicoties pieredzei jūti cik smagu zābaku var likt uz pedāļa? Jādomā, ka arī Dzintaram pieredze ļauj neizmantot smalkus rīkus ar ceiriem un ciparblatēm , bet vienkāršu seškanti. Tas ir tas pats, kas paprasīt santehniķim cik pakulu ir jātin uz collīgās vītnes un cik stipri jāpievelk lai netecētu un lai veidgabals nebūtu saplēsts. Santehniķim būs pagrūti izstāstīt, bet iedod viņam augšminētos pričendāļus rokās un viss notiks pat neaizdomājoties ...
Visādā citādā ziņā tevis norādītais instruments ,ts varētu būt tīri labs savām vajadzībām, es pat viņu atķeksēju iekš watch list ... :-)
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
23.03.2014. 18:45
:D:D:D,Galīgi jaunmodīgiem ieteiktu vecmeistaru paņēmienu,skrūves pievelk ar atslēdziņu kura nāk komplektā,garāko galu turot starp īkšķi un rādītājpirkstu,mēles galu(savas)iekož starp priekšzobiem un tad velk skrūvi līdz mēles galam paliek neomulīgi!It kā joks,bet pamējģiniet,man pašam ir izdevies no amerikāņu tehniķiem vinnēt visīti,tikai diemžēl neesmu to dabūjis vēl šobaltdien.:(:( Jā tādus dinamometriskos vrenčus patiešam lieto ārzemnieki,bet tikai tur kur teholoģiskajā kartē ir norādīts pievilkšanas spēks,parasti tas ir divu dažādu materiālu savienojumos,piem metāla plāksne ar org. stikla plāksni.
Guntis
Guntis
Pēdējo reizi manīts 2024-05-02 07:59
Atrašanās vieta: Grobiņa
Medību stāžs: Kopš 2009
23.03.2014. 18:59
Vispār ieliek skrūvspīlēs, tad piemetina un viss ir kārtībā!
Labāk tādas lietas uzticēt speciālistiem, savādāk 20MOA kritums vēl uz otru galu sanāks.
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
23.03.2014. 20:39
Izlasiju visus komentārus . Nezinu , smieties vai raudāt? Un tad pēkšņi atcerējos vienu gadījumu no dzīves.
Mans čoms remontē puikam ričuku un prasa dēlam:" padod 13 atslēgu." Dēls paskatās uz galda un atbild:" Tēvs, tur ir tikai četras." :) Un ja pieņem ,ka man ir skaitļotājs ( dators), tas nebūt nenozīmē ,ka es māku ar to apieties.:)
Respektīvi katram ir jādara tas ko viņš ir mācījies un vislabāk prot. Man ir četras karabīnes, visām stiklus pats esmu montējis un nevienai nekas nav izsities vai izļurkājies. Vienai gan, Jaunbērziņš bāzes būvēja, bet es tīri aiz intereses pārbaudīju kā turās un jāsaka ,ka nav kur pieieties. Un tas vis neskatoties uz to ,ka pēc izglītības esmu mākslinieks ,bet pēc profesijas, varētu teikt, ka atslēdznieks.Vienkārši viss ir atkarīgs no pieredzes. Kad būsiet izskrūvējuši un ieskrūvējuši dažus tūkstošus dažādu izmēru un materiālu skrūvju, ieurbuši un uzgriezuši kādu kilometru attiecīgu vītņu, neglābjami sabojājuši kādu čupiņu ar dārgām dizaina detaļām ,nemākulīgi darbojoties ar attiecīgiem instrumentiem, tad mierīgu sirdi var ķerties pie optikas montāžas .Un varat man ticēt, Jums tas izdosies ne sliktāk kā dažam labam meistaram.
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
23.03.2014. 21:49
Mārci,vārds kā kulaks uz aci,paņem cepumu,nav ko piebilst!
Slēpts
24.03.2014. 00:17
Es atkal nekādi nevaru atcerēties, kaut reizi, kad tēvs man būtu remontējis velosipēdu. Šādas brīvdomāšanas sekas un ietekme uz tautasimniecību ir jūtama vēl šobaltdien.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
24.03.2014. 09:23
Es pats liku optikas uz saviem vītņotajiem. Nezinu izskaidrot grūti cik pievilkt, bet es to daru uz sajūtu jo juška un pieredze nedaudz pasaka cik ir stipri jāpievelk, un pagaidam turās un nekas nekrīt nost. Piekrītu Mārcim ka tikai ar pieredzi nāk ta juška.
Pats esmu jaunības gados gan tās skrūves tūkstošiem skrūvejis, bija protams ka arī norauj. bija pat tā ka pat atslēgas lūza. protams velāk paskaties ražotājus made in China. Nav brīnums ka atslēga neizturēja. Bet auto riepas kad mainu gan izmantoju trubu, nečakarēju muguru :) It īpaši servisos kā pievelk tā tikai ar trubu var atgriezt.
Vēl liekot optiku jāņem palīgā arī līmeņrādis lai varētu pēc iespējas taisnāk uzlikt gan kronšteinus gan optiku.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
24.03.2014. 09:40
Tīri iz pieredzes - vieweri uzliku pats, nu jau būs 6+ gadi riņķi, viss turas. Darīju tā:
-pameklēju netā informāciju;
-nopirku divkoponentu bizonu metālam (vēl šodien šad un tad šo un to līmēju);
-nopirku skrūvju fiksatoru (laikam to, kas jākarsē, lai atstrūvētu, bet nu doma bija - šo bāzi es NEKAD nemainīšu).
-nopirku attaukotāju;
-no kokvilnas maikas uztaisīju "lupatiņas".
Atradu brīvāku vakaru (kad nodrošinājos ar iespēju būt 1 uz 3h :) - šajos darbos nevajag jebkādus traucēkļus), visu vēlreiz pārskatīju, pamēģināju skrūves (ir varianti, kuriem priekšas un "pakaļas" skrūves nav vienāda garuma), instrumentus, domās pārdomāju darbību secību, šķiet, ka uz papīra ar zīmuli "čeklistu" uzmetu+IZSLĒDZU MOBILO :)
Un tālāk jau rīkojos sekvenciāli - attaukotājs, līme, vieweris, skrūvju fiksators uz skrūvēm, skrūves. Pievilku ar seškanti - kaut kāds čujs pirkstos ir, neko nepārvilku.
Viss turās vēl šodien :)
Optika (lētā, 200$ - iespējams, ka pēdējās medībās karabīnei nokrītot tā būs izbeigusies :(, trāpījuma vietā ir nelielas izmaiņas, subjektīvi sajūta, ka mētā, bet vakar bija pārāk draņķigs laiks, lai sāktu regulēt un pētīt, tomēr - 6+gadi, verķis sevi ir atpelnījis) atnāca bez stiprinājumiem. Vienīgais, ko es aizgāju izdarīt veikalā - ielīmeņoju optiku. Tas pasākums ir veicams arī paša spēkiem, taču vajag vismaz skrūvspīles. Arī šodien līmeņošanu aizietu pie kāda izveikt, kaut kad ir doma uztaisīt īpašu "stanoku" līmeņošanai, bet pagaidām vienu reizi dažos gados var arī aiziet pie onkuļiem :)
Tāda ir reāla pieredze, veiksmīga pieredze un domāju, ka to ikviens var atkārtot.