Suņi: Greisa-vāciete,kas pat stirnas nedzenā,bet dzērājus neieredz .Moča rāmi kož uz pusēm .
12.03.2014. 21:59
Intar Tu jau pats labi zini kā viņi nesteidzoties iet (paiet apstājas ) un uz gaidi no tornīša jau vienmēr būs atbalsts .Es jau nēsmu kovbojs kas no rokas trāpa 300m pa kustīgu ruksi un nēsmu tajā vecumā lai tukši lielītos vai kādam iestastitu savu taisnību .Man arī nav kauns uzprasīt citiem padomu , kamēr pa to nepresa naudu .Ha,ha!Tāpēc prasu veču padomu , iesakiet verķi ar kuru var nogāst cūkas un briežus 300m puslīdz droši .Šāviena precizitāti atstajiet manā ziņā .Par Jāņa zosīm - jāsit uz pleca un jāslavē - vajag visā saskatīt labo lai vīram tiek .Ja kas kautkur redzēju kā vecis nolika stirnu āzi no 1km.
Šaut jau var 1000m + un kādreiz arī trāpīt, bet manuprāt prātīgi mednieki, kuri par 100% grib nomedīt izmanto savas kājas un šauj līdz 300m un arī tikai no ļoti laba balsta, bet no rokas vai trīskāja ne tālāk kā 200m. Krēslā vai tumsā ar mēnesi ziemā līdz 200m. Un tie 300+ šāvēji parasti ir iesācēji, kas meklē pašapliecināšanos.
Par verķi runājot: paņem 3006 ar stobra garumu 61 cm, piešauj ar normālu optiku smalku krustu ar punktu, patrona S&B SPCE 9.7 gr., aizej uz zemgales līdzenumiem un 300m tēmē tā lai optikas horizontālā līnija sakrīt ar muguras līniju un punkts būtu virs priekšējām kājām. Ja tev roka netrīc, tad 100% medijums tavs. tas vis darbojas tikai līdz 300m.
Ja nonākam līdz plintes ieteikšanai, tad arī parādās tādu kalibru kā 30-06 priekšrocība.
Ir ko izvēlēties plašā cenu diapazonā... Tev tak vajag uzreiz, drošvien";)
.300 Win mag - (neesmu gan sen pa veikaliem braukājis) - bet šaubos vai Latvijā būs, kas uz vietas no sērijas labs un pa saprātīgo:)
Ja tomēr izdomā par 300WM (lieks enerģijas spainis nekad netraucēs), un esi gatavs gaidīt 2-4(?) mēnešus - ieteiktu Tikka T3 Supervarmint vai Tactical. Smagais stobrs svaram. Šim kalibram noderēs. Cena būs 1,2-1,5 K Eur.
Otrs variants, ir pirkt ārzemju internetbodē (~ 3-4 ned)
Lūk normāls variants :http://triebel-shop.com/produc...
Tiem 800 eur jāpieliek gan ~ 250 Eur (noformēšana, ceļš, atšaušana). Ja ir interese varu palīdzēt. Kautkāda pieredze nu jau ir:)
Trešais -palikt pie tā paša 30-06... Tikkas izpildījumā:) Ir gan jau uz vietas. Smago stobru ar nevajag.
To, kas paliek pāri labāk iztērēt labā stiklā.
... lode ,protams, aizlido 100,...200,...500,...un tālāk metrus. atliek pielikt klāt jaudu un precizitāti,un medījums ir uz pannas.,:) te forumā medīšanas distances apcerēšana notiek tādā savdabīgā ,rezervētā izpausmē. šaušanas rezultāti šautuvēs, kaut vai tie paši MMD kausi rāda salīdzinoši vāju medniektautas šaut prasmi ,sava ieroča, munīcijas iespēju apzināšanos un izmantošanu.līdz ar to ,tie ,kas prot šaut un trāpīt arī tālākās distancēs te nemēģina lielīties ar sasniegumiem un "karsēt" superšāvienus utml. panākumus alkstošo auditoriju.,:).
...ja ir vēlme medīt apm.300metros ,tad ir jāskatās magnumu virzienā. 270WSM;7RemMag;300WSM;300WinMag;u.c.paralēlie magnumi. pats esmu izvēlējies 300WinMag ,jauda dažām patronām 300metos vēl ir ap 3000J,pietiek pārliecinoši.,munīcijas izvēle plaša. ieroči-brendu atliek pieskaņot savai patikšanai un maka iespējām. tehniski iesaku taisnās amerikāņu laides-lai ierocis atsitiena rezultātā mazāk lec gaisā. pussmago vai smago stobru šaušanas stabilitātei un atsitiena samazināšanai+ stobra bremzi-tikai jālieto komplektā ar austiņām.
...klāt vēlams kvalitatīvu stiklu ar 15-18x augšējo zūmu. tālāk atliek apzināties selfkompleksa tehniskās iespējas ,strikti nodalīt trenniņšaušanu no praktiskām medībām ,un ,un atliek teikt "šauj garām".,:)
Intar, ej izgulies, redzu esi noguris!
Vienā teikumā Tu iesaki smago stobru, bet turpat zemāk ka tomēr nevajag.
Cilvēkam plinti vajag medībām, tas ir 1 precīzs šāviens retāk 2.
Varbūt kāds uzskata ka ar standarta medību stobru nevar šaut precīzi 250 - 350 metri, pa dzīvnieku nemaz nerunājot.
Gati, varbūt pašam miegs nāk?
Tev jau nu būtu jāsaprot mana doma.
Smagais stobrs 300WM - svaram; kaut min, bet atsitiena slāpēšanai.
30-06 gadījumā tas nav nepieciešams.
Aivars (šī foruma Sensejs)arī to pat saka. Viņu Tu arī gulēt sūtīsi?
Vai Tev parāva škrobe, ka es Tavu konkurentu produktus kaut kādā veidā lielu?
Neķer krenķi - ir Tev laba un kvalitatīva produkcija, bet nevar jau gribēt būt visur pirmais, vai ne?
Slēpts
12.03.2014. 23:59
Gaides medībās mani pilnīgi apmierina 30-06,jo šaušana reāli ir līdz metriem 200.Tālāk nešauju,jo ja redzu zvēru pa 400m,tad vienmēr varu pāriet uz torni,kas ir tuvāk.Tā kā 30-06 man ir kloķējamais,tad plānoju dzinēju medībām 9,3 pusautomātu.Šaušanu pa kilometru neatzīstu,jo tas zvērs tajā laukā ir arī jāatrod:))
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
13.03.2014. 00:31
Šaušanu pa kilometru neatzīstu,jo tas zvērs tajā laukā ir arī jāatrod:))
"Peles" jau var medīt....ja vēlme kaut ko lielāku,kopā ar jaudīgu plinti jāiegādājas un jāsagatavo sunītis.
pats esmu izvēlējies 300WinMag ,jauda dažām patronām 300metos vēl ir ap 3000J,pietiek pārliecinoši.,munīcijas izvēle plaša. ieroči-brendu atliek pieskaņot savai patikšanai....
Piekrītu Aivaram, jo arī pats nonācu pie tāda slēdziena. Ar cal 30 06 pavadītas burvīgas medības 16 medību sezonu garumā, bet šīnīs medībās (ar atsevišķiem izņēmumiem) šāvieni līdz 200m.Tagad 30 06 pamatā izmantoju medībās ar dzinējiem.Uz gaidi-Ir gan vēlme gan nepieciešamība rāidīt šāvienu tālāk, t.i.300m... nu apgūstu šaušanu ar cal 300 Win.Mag.Ir labi rezultāti, bet sunītis tik un tā nepieciešams.
Vairāk info šeit:
http://www.huberts.lv/lv/katal...
Ir ko izvēlēties plašā cenu diapazonā... Tev tak vajag uzreiz, drošvien";)
.300 Win mag - (neesmu gan sen pa veikaliem braukājis) - bet šaubos vai Latvijā būs, kas uz vietas no sērijas labs un pa saprātīgo:)
Ja tomēr izdomā par 300WM (lieks enerģijas spainis nekad netraucēs), un esi gatavs gaidīt 2-4(?) mēnešus - ieteiktu Tikka T3 Supervarmint vai Tactical. Smagais stobrs svaram. Šim kalibram noderēs. Cena būs 1,2-1,5 K Eur.
Otrs variants, ir pirkt ārzemju internetbodē (~ 3-4 ned)
Lūk normāls variants :http://triebel-shop.com/produc...
Tiem 800 eur jāpieliek gan ~ 250 Eur (noformēšana, ceļš, atšaušana). Ja ir interese varu palīdzēt. Kautkāda pieredze nu jau ir:)
Trešais -palikt pie tā paša 30-06... Tikkas izpildījumā:) Ir gan jau uz vietas. Smago stobru ar nevajag.
To, kas paliek pāri labāk iztērēt labā stiklā.
...ja ir vēlme medīt apm.300metros ,tad ir jāskatās magnumu virzienā. 270WSM;7RemMag;300WSM;300WinMag;u.c.paralēlie magnumi. pats esmu izvēlējies 300WinMag ,jauda dažām patronām 300metos vēl ir ap 3000J,pietiek pārliecinoši.,munīcijas izvēle plaša. ieroči-brendu atliek pieskaņot savai patikšanai un maka iespējām. tehniski iesaku taisnās amerikāņu laides-lai ierocis atsitiena rezultātā mazāk lec gaisā. pussmago vai smago stobru šaušanas stabilitātei un atsitiena samazināšanai+ stobra bremzi-tikai jālieto komplektā ar austiņām.
...klāt vēlams kvalitatīvu stiklu ar 15-18x augšējo zūmu. tālāk atliek apzināties selfkompleksa tehniskās iespējas ,strikti nodalīt trenniņšaušanu no praktiskām medībām ,un ,un atliek teikt "šauj garām".,:)
Vienā teikumā Tu iesaki smago stobru, bet turpat zemāk ka tomēr nevajag.
Cilvēkam plinti vajag medībām, tas ir 1 precīzs šāviens retāk 2.
Varbūt kāds uzskata ka ar standarta medību stobru nevar šaut precīzi 250 - 350 metri, pa dzīvnieku nemaz nerunājot.
Tev jau nu būtu jāsaprot mana doma.
Smagais stobrs 300WM - svaram; kaut min, bet atsitiena slāpēšanai.
30-06 gadījumā tas nav nepieciešams.
Aivars (šī foruma Sensejs)arī to pat saka. Viņu Tu arī gulēt sūtīsi?
Vai Tev parāva škrobe, ka es Tavu konkurentu produktus kaut kādā veidā lielu?
Neķer krenķi - ir Tev laba un kvalitatīva produkcija, bet nevar jau gribēt būt visur pirmais, vai ne?
"Peles" jau var medīt....ja vēlme kaut ko lielāku,kopā ar jaudīgu plinti jāiegādājas un jāsagatavo sunītis.
Piekrītu Aivaram, jo arī pats nonācu pie tāda slēdziena. Ar cal 30 06 pavadītas burvīgas medības 16 medību sezonu garumā, bet šīnīs medībās (ar atsevišķiem izņēmumiem) šāvieni līdz 200m.Tagad 30 06 pamatā izmantoju medībās ar dzinējiem.Uz gaidi-Ir gan vēlme gan nepieciešamība rāidīt šāvienu tālāk, t.i.300m... nu apgūstu šaušanu ar cal 300 Win.Mag.Ir labi rezultāti, bet sunītis tik un tā nepieciešams.