Man pašam bija 7 rem mag, kas ir ideāla visiem dzīves gadījumiem, ja iet uz cūku, briežu bulli vai alni. Arī Āfrikā ,šaujot pa lielākiem attālumie, nekā minētie, šis kalibrs ir labākais.
Ir 300WSM (Winchester shor magnum) un 300Win mag - starp šiem būtiskas atšķirības nav. WSM ir jaunāks, teorētiski ātrāk izdedzina stobru [:)] un drusku, drusku sliktāku ballistiku. IMHO - man ir alerģija pret "short magnumiem", nezinu kādēļ, laikam zirnekļi galvā. Kā iedomājos par tādu, tā iracionāls negatīvisms.
300 win mag vs 7mm rem mag - atšķirības tikpat kā nekādas, bet, ja būtu izvēles iespējas, es ņemtu .300 win magu. Kādēļ - racionālu argumentu nav, par kapeiku treknākas un smagākas lodes, bet tā atšķirība ir tik maza, ka tas izvēlē būtisku lomu nespēlē.
Ko varu ieteikt - Zommerā ir šis: http://www.zommers.lv/lv/produ...
Tas nav nekāds krāna pagarinātājs, normāls darba lops, aizej, aptausti, iespējams - patiks. :)
Man gan tās WSM patronas patīk pēc skata... Kā tādas piena kanniņas :)
Parādi sievai bildi ar 300 Winmag patronu un 300WSM un uzprasi, kura viņai patīk labāk.
Attiecīgi to arī ņem :)
Intar, vai ir jēga pārmaksāt par 300wsm?
Balistika un jauda sūdīgāka par 300win.Mag.
Munīcijas izvēle knapāka un krietni dārgāka.
Nesaprotu kāpēc vispār izvēlēties šo kalibru, jo par labu tam nerunā pilnīgi nekas!
P.S.(ja nu vienīgi sievai patīk labāk un tikai tam arī dod naudu) :)))))
Jēgas nav..
Jautājums, kas sievai patīk labāk: īsāks un resns, vai tievs un garš :D:D
p.s.
Ja baigi ņemās var jau atrast arī argumentus par labu WSM, bet tie ir visai margināli..
Slēpts
21.03.2014. 18:03
starpība iznāks long vai short actionā, varbūt kādam tas ir svarīgi
Slēpts
21.03.2014. 21:41
MarkV 300winmag-s par ļoooti smuku ciparu ja kas gozējas Saldus PM bodes plauktā.
300WinMag vs 7Remmag... Tavā gadījumā vienalga, IMHO.
300 win mag vs 7mm rem mag - atšķirības tikpat kā nekādas, bet, ja būtu izvēles iespējas, es ņemtu .300 win magu. Kādēļ - racionālu argumentu nav, par kapeiku treknākas un smagākas lodes, bet tā atšķirība ir tik maza, ka tas izvēlē būtisku lomu nespēlē.
Ko varu ieteikt - Zommerā ir šis: http://www.zommers.lv/lv/produ...
Tas nav nekāds krāna pagarinātājs, normāls darba lops, aizej, aptausti, iespējams - patiks. :)
Parādi sievai bildi ar 300 Winmag patronu un 300WSM un uzprasi, kura viņai patīk labāk.
Attiecīgi to arī ņem :)
Balistika un jauda sūdīgāka par 300win.Mag.
Munīcijas izvēle knapāka un krietni dārgāka.
Nesaprotu kāpēc vispār izvēlēties šo kalibru, jo par labu tam nerunā pilnīgi nekas!
P.S.(ja nu vienīgi sievai patīk labāk un tikai tam arī dod naudu) :)))))
Jautājums, kas sievai patīk labāk: īsāks un resns, vai tievs un garš :D:D
p.s.
Ja baigi ņemās var jau atrast arī argumentus par labu WSM, bet tie ir visai margināli..