Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
08.11.2017. 08:32
Andri!
Tas sautēšanas laiks ir atkarīgs no pīles vecuma ;) Ja mājas pīlei tas ir 3-5 mēneši, tad meža pīle var būt padzīvojusi. Un meža pīlei neviens nav veicis selekciju uz gaļas kvalitāti, kā mājputniem. Nu tas, ja salīdzina broilera un dējējvistas gaļu- tā dējējvista jau ir tā, ko PSRS laikos sauca par "sportiski zilo" ;) Tāpēc nekad nevar zināt, cik ilgi jāsautē- jāpagaršo un tad jāizlemj, vai vēl sautēt, vai jau var ēst :)
Un noteikti ir jāapcep, lai aprauj ar garoziņu! Tad gaļa iekšā paliek sulīga!
Citi alū sautē, man personīgi ne visai, bet dažiem patīk, gaumes lieta.
Vēl esmu marinējusi dažādu augļu marinādēs, var mūsu pašu augļus un ogas, var importa ananāsus, kivi utt., etiķis padara sausu, es tāpēc labāk lietoju ābolu sulu vai citronu sulu. Šķidrā marināde ir laba no gāzētā minerālūdeņa, tas padara gaļu mīkstu! Man labi vienreiz iznāca buks, kad marinādes vietā uzlēju rosolu no marinētiem gurķiem!
Vajag tik eksperimentēt!
Tas sautēšanas laiks ir atkarīgs no pīles vecuma ;) Ja mājas pīlei tas ir 3-5 mēneši, tad meža pīle var būt padzīvojusi. Un meža pīlei neviens nav veicis selekciju uz gaļas kvalitāti, kā mājputniem. Nu tas, ja salīdzina broilera un dējējvistas gaļu- tā dējējvista jau ir tā, ko PSRS laikos sauca par "sportiski zilo" ;) Tāpēc nekad nevar zināt, cik ilgi jāsautē- jāpagaršo un tad jāizlemj, vai vēl sautēt, vai jau var ēst :)
Un noteikti ir jāapcep, lai aprauj ar garoziņu! Tad gaļa iekšā paliek sulīga!
Citi alū sautē, man personīgi ne visai, bet dažiem patīk, gaumes lieta.
Vēl esmu marinējusi dažādu augļu marinādēs, var mūsu pašu augļus un ogas, var importa ananāsus, kivi utt., etiķis padara sausu, es tāpēc labāk lietoju ābolu sulu vai citronu sulu. Šķidrā marināde ir laba no gāzētā minerālūdeņa, tas padara gaļu mīkstu! Man labi vienreiz iznāca buks, kad marinādes vietā uzlēju rosolu no marinētiem gurķiem!
Vajag tik eksperimentēt!