Šodien vārdadienu svin Uvis, Gints, rītdien - Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Vītņstobra piepulēšana?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 25 lietotāji. Komentāru skaits 2. Pēdējais viedoklis 15.06.2014. 08:52

Intars
Intars
Pēdējo reizi manīts 2024-10-25 18:38
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
15.06.2014. 08:16
Var...
Bet pat lācis ar zāģa skaidām galvā - Vinnijs Pūks saka :
"Vajag darīt tā, kā vajag darīt, bet darīt kā nevajag darīt - darīt nevajag..." :)))))
Anrijs
Anrijs
Pēdējo reizi manīts 2023-05-25 16:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
15.06.2014. 08:52
Piekrītu Aivaram. Izdedžiem PH ir diezgan sārmains, velk uz korozijām. Tas būtu vispirmām kārtām jāneitralizē. Medību ierocim es vispār neiespringtu ar superrūpīgās tīrīšanas kultu,
Sportā ir reizēm tā, ka sanāk zem simts patronām izšaut bez iespējas tīrīt. Pēc tam gan biš jāpamiecē. Līdz baltam metālam pilnīgi ar nav vajadzības censties. Jo tāpat pirmie 5-10 aiziet kamēr nostabilizējas ātrumi. Tālumā to jūt. Tuvumā nē. Es kad tīru, ļauju vairāk ķīmijai darboties nekā mehāniski cenšos kaut ko paātrināt. Vienīgā vieta, kur es tā uzstājīgāk ar lielāka kalibra birsti grozu, ir patrontelpas daļa, kur beidzas kakliņš. Tur ir tendence veidoties tādam cietam gredzenam no izdedžiem, kas zināmā brīdī kļūst par vainīgo visādiem atrāvieniem.
Ievēroju tēmas nosaukumu :) Ja par tēmu, tad jebkura piepulēšana ar roku ir ne tikai bezjēdzīga, bet arī kontrproduktīva. Lappingu ar piepulēšanu dara metru garām sagatavēm, no kuras pēc tam no abiem galiem nogriež 10 cm droši. Tas ir dēļ tā, ka paliekošie diametri abos galos ir lielāki. Ja gribās, lai kaltais stobrs rauj mazāk kaparu, nekas nav labāks kā lode pa sausu attaukotu virsmu pēc shēmas 1 plus 1. Taisīt 3+1, 5+1 ir pilnīga bezjēga, jo ja nu tur ir virsma defekts, kas rauj pastiprināti kaparu, tad ar šāvieniem pa virsu mēs taisam tikai pīrāgu. Un ņemot vērā, ka izdedži vispār nākamajam lodei strādā kā smērviela, tad kādu defekta aso malu noslīpēšanu mēs gribam panākt? Uz stobra kanāla virsmas iespējamo defektu pilnvērtīgi iedarbojas tikai pirmā lode. Ja vien to neapvieno ar treniņu, tad viss pārējais ir vienkārši stobra svilināšana.