Ne ar ko nav labāks!...normālam cilvēkam (medniekam).
Pat sliktāks :))
BET, ja cilvēkam patīk "risināt rēbusus" vai izbaudīt nianses - tad tomēr ir (manuprāt..) :)))
Es patronas lādēju pats (pašlaik gan 9,3x62 tikai)
Pieredze nav liela, bet "lietas" pamazām izkristalizējas.
Kā arī visi vajadzīgie loriņi vēl nav atnākuši.. pilnīgai laimei:)
Man svarīgās nianses:
222 savās distancēs ir precīzāks (labāki gēni). Cik to var(ēs) izjust dzīvē - cits stāsts.
222 ir mazāka čaula - tas nozīmē vieglāk uzlādēt precīzas "pazemināto" ātrumu patronas.
Ierocis, kuru dotā mirklī uzskatu par labu esam - ir tikai 222 rem...
Kā ir teicis I.Ziedonis:
"Man nav jāapliecina adatas pakaļgals, kurā iever diegu, bet adatas smaile. Man nav jāapliecina martena krāšņu varenums,bet neatrastās rūdas anomālija./../ Tas, ko visi redz, apēd to, ko visi neredz. Katru dienu mums ir zvīņas uz acīm."
Sorry par sentimentu :)
Ilgi štukoju par mazajiem kalibriem pierkš kažokzvēriem un zosīm ,bet nu jau laikam izvēle būs kritusi uz 222 ,ir arī sarunāts vīrelis kas varēs kādu sotaku uzlādēt vajadzīgiem medijumiem ,tikai ar šaujamo nav īstas skaidrības , priekš zīmēšanāš dabas fonā maciņš plāns ,vajadzētu priekš ikdienas medībām.
No man zināmajām plintēm iekš 222 rem - lētākais vairants "priekš ikdienas medībām" ir Zastava M85.
Zinu, ka tirgoja Zommers. Cena jaunā naudā varētu grozīties ap 400 Eur...
Nav jau vairs pa tēmu ,bet lai piedod 17 tā interesenti.
Es tādu lietoju trešo gadu. Kad pirku, salīdzināju Savage Axis 223 un Zastava m85 222, Zommerā uz letes. Kvalitātes, "navarotu" un cenas ziņā Zastava bija daudz labāka izvēle. Kaut gan sākumā ļoti skeptiski raudzījos uz dienvidslāvu ražojumiem.(Manējā ir made in Jugoslavia 1991. Riekstkoks , reglējams nospiediens un šnelleris,patronas (5+1) var izbērt pa apakšu.) Un ,kas attiecās uz ātrumiem un jaudām, medniekam- parastajam, starpības nav. 1500 J pilnīgi pietiek ,lai sekmīgi medītu sivēnu vai stirnu līdz 200m attālumam. Laba munīcija bodē arī maksā līdzīgi. Un kā saka man viens čoms, diezgan labs šāvējs(Koks) " Tā starpība ir tik maza, ka uz naža gala paņemt nevar". Lai sariktētu labā lietošanas kārtībā,kas ir tikai pašsaprotami mazbudžeta klases ierocim, laides pielāgošana, bāze, kronšteini un vēl šādi tādi sīkumi kopā samaksājās 370 lati. Manuprāt pilnīgi normāls cipars,lai subjektīvi varētu spriest par 222 rem un neķertu kreņķi ,ja tomēr būtu dikti slikti.
1)es nemācu, bet rakstu savas pārdomas.
2)kad rakstu lietoju vārdus "manuprāt".. "varēs".."teorētiski" utt t.i. pieklājīgā varbūtības formā, ar atsaucēm, ka tas ir tikai mans šaurs subjektīvs viedoklis. Tādējādi nepretendējot uz kaut kādu "patiesību" :)
Atšķirībā no Tevis : " Nah šis vajadzīgs un nah tas vajadzīgs. Saiga un MC uber alles un ejiet jūs visi dirst :))
Tikai neapvainojies :DDD
p.s.
Plinte tiešām vēl Vācijā, jo pirms ievešanas bij jādabū iekšā klasifikatorā.
Bet laikam jau pareizi :)))
Kādu ieroci esi noskatījis?
Šodien, 18:53
Paldies par atsaucību,šodien biju bodē,izpļāpājamies ar pārdevēju un atradām zelta vidusceļu.-223.
Tas gan nav "zelta vidusceļš", bet gan "viss kas vajadzīgs" :D
Pat sliktāks :))
BET, ja cilvēkam patīk "risināt rēbusus" vai izbaudīt nianses - tad tomēr ir (manuprāt..) :)))
Es patronas lādēju pats (pašlaik gan 9,3x62 tikai)
Pieredze nav liela, bet "lietas" pamazām izkristalizējas.
Kā arī visi vajadzīgie loriņi vēl nav atnākuši.. pilnīgai laimei:)
Man svarīgās nianses:
222 savās distancēs ir precīzāks (labāki gēni). Cik to var(ēs) izjust dzīvē - cits stāsts.
222 ir mazāka čaula - tas nozīmē vieglāk uzlādēt precīzas "pazemināto" ātrumu patronas.
Ierocis, kuru dotā mirklī uzskatu par labu esam - ir tikai 222 rem...
Kā ir teicis I.Ziedonis:
"Man nav jāapliecina adatas pakaļgals, kurā iever diegu, bet adatas smaile. Man nav jāapliecina martena krāšņu varenums,bet neatrastās rūdas anomālija./../ Tas, ko visi redz, apēd to, ko visi neredz. Katru dienu mums ir zvīņas uz acīm."
Sorry par sentimentu :)
Zinu, ka tirgoja Zommers. Cena jaunā naudā varētu grozīties ap 400 Eur...
Es tādu lietoju trešo gadu. Kad pirku, salīdzināju Savage Axis 223 un Zastava m85 222, Zommerā uz letes. Kvalitātes, "navarotu" un cenas ziņā Zastava bija daudz labāka izvēle. Kaut gan sākumā ļoti skeptiski raudzījos uz dienvidslāvu ražojumiem.(Manējā ir made in Jugoslavia 1991. Riekstkoks , reglējams nospiediens un šnelleris,patronas (5+1) var izbērt pa apakšu.) Un ,kas attiecās uz ātrumiem un jaudām, medniekam- parastajam, starpības nav. 1500 J pilnīgi pietiek ,lai sekmīgi medītu sivēnu vai stirnu līdz 200m attālumam. Laba munīcija bodē arī maksā līdzīgi. Un kā saka man viens čoms, diezgan labs šāvējs(Koks) " Tā starpība ir tik maza, ka uz naža gala paņemt nevar". Lai sariktētu labā lietošanas kārtībā,kas ir tikai pašsaprotami mazbudžeta klases ierocim, laides pielāgošana, bāze, kronšteini un vēl šādi tādi sīkumi kopā samaksājās 370 lati. Manuprāt pilnīgi normāls cipars,lai subjektīvi varētu spriest par 222 rem un neķertu kreņķi ,ja tomēr būtu dikti slikti.
tikai neapvainojies :D
2)kad rakstu lietoju vārdus "manuprāt".. "varēs".."teorētiski" utt t.i. pieklājīgā varbūtības formā, ar atsaucēm, ka tas ir tikai mans šaurs subjektīvs viedoklis. Tādējādi nepretendējot uz kaut kādu "patiesību" :)
Atšķirībā no Tevis : " Nah šis vajadzīgs un nah tas vajadzīgs. Saiga un MC uber alles un ejiet jūs visi dirst :))
Tikai neapvainojies :DDD
p.s.
Plinte tiešām vēl Vācijā, jo pirms ievešanas bij jādabū iekšā klasifikatorā.