Pie mums Smiltenes pusē kopumā pagaidām arī švaki, esmu jau reizes 6 izstaigājis labākās vietas, bet nekā. Laikam tādēļ, ka mazajās upēs ūdens līmens ir tik zems, ka daudzviet var pārbrist ar parastajiem zābakiem. Var redzēt, ka rudenī ir TĀĀĀ nodzīvots, bet tagad baigais klusums. Laikam vēl nedaudz jāpagaida!
Latgale kustība OK, divus vakarus biju katra pa bebram, lielākais 24,8 kg...tur kur nav traucēti lien ļoti agri, bet tiklīdz patraucē tā ar pašu tumsiņu.
Atrašanās vieta: Smiltenes nov. Bilskas pag. "Stapriņi"
Medību stāžs: No 25.05.2012.
Aprīkojums: ATA Arms Neo12, Savage212k
Suņi: Īsspalvainais taksis, Latvijas dzinējsuns, Vācu medību terjers.
Medību trofejas: 17
02.03.2014. 22:29
Senti, neesi bijis "īstajās" vietās, es jau pagājušajā nedēļā vienu dabūju un tajā pašā vakarā vēl 2 redzēju, bet tiem reakcijas laiks bija labāks par manējo, tākā Smiltenes pusē viss notiek uz urrāā!! :D
Aprīkojums: IŽ- 27EM 12cal.; Savage AxisII-XP 3006.cal.
Suņi: Krievu Eiropas laika
Medību trofejas: 3
02.03.2014. 22:49
Apsekoju bebru apmetnes, kustība ir laba, bet ir ledus vēl. Varētu iet, bet bail, ka pēc šāviena nepapeld zem ledus. Tā kā pagaidīšu vel nedēļu un tad skatīšos tālāk.
Grāvjos ledus vairs nav, bet tur bebri šiverējas pa tumsiņu!
Pašam no 7 medībam jau 5 ir citos graužamajos laukos :)
Ja netiek intensīvi trauceti tad izlien ļoti agri, bet ja tiek trauceti lien tikai pa tumsu. Otrs pirmajā vakarā velams nomedīt maksimāli cik var, jo nākamajās dienās bebri laikam jūt ka skaits samazinās viņu populācijā un lien ļoti velu. Piemēram. Vienāgrāvi es nomedīju bebru agri nedaudz pāri 17:15, bet nākamajā dienā sanāca nomedīt otru tikai 19:00. Vakar kolēgi redzēja bebru ar diezgan agri, bet šaut nevarēja jo tur ledus izskusis ir.
Mārci nopērc pa 5 lati tirgū 7 m makšķeri, izņem pēdejo spici, nopērs lielo trīsžubura āķi, vēlams jūras, mans āķis apmēram mana dūres lielumā. Ar līmi vai epoksidku salīmē, pieliec siksnu klāt un aidā uz bebriem. Es pēc šāviena pieskrienu pie bebra ar šo makškeri saķeru un turu kamēr kājas atstiepj, pēc tam mierīga garā izvēlku to krastā un gaidu nākamo :) Elementāri Vatson :)
Sestdienas rezgalis bija paprāvs, 26kg bez muldēšanas. Trijžuburis nu jālīmē jauns makšķerkātam galā, atlocīja kā skābeni.
Manījās jau gan atpakaļ zem ledus agonijas dejā, tāpēc ķeksi strauji nācās pret plinti mainīt atpakaļ, lai atpestītu no mocībām kungu. Uz audzinošo lekciju ieradās 19:15. Dziedzeri kā ābuļi.
Aprīkojums: IŽ- 27EM 12cal.; Savage AxisII-XP 3006.cal.
Suņi: Krievu Eiropas laika
Medību trofejas: 3
03.03.2014. 20:18
Edgar, paldies par informāciju, bet man jau šitāda parikte ir izveidota tikai uz 5m makšķeri! Lieta vienkārši ir tāda, ka ir bebra būda un ir pie būdas apmēram 1m2 liels laukums atkusis un kur šis šiverējas. Ja uzšauj, tad lai tiktu klāt ir ātri jāskrien pa ledu klāt pie cauruma kādi 10m ritīgi, bet negribas ielūst pašam kādā grāvītī. Nekas šonedēļ vajadzētu ledum nokust, jo parāvām dambi vaļā un sāka krist ledus:D
Daugavpils apkaimē arī kā jau visur šogad ūdens līmens ir zems kā nekad. pagājušo nedēļu ieskaitot vakardienu bebros braucu ik vakaru, lien ārā labā krēslā vai pat ar tumsas iestāšanos, grāvīši ar caurteci ir vaļā bet pieguļošie nē, pie kam ledus vēl pabiezs, bet pagājušo otrdien uz neliela ezeriņa riteņtraktoru new holland neizturēja tieši pa vidu ezeram, vilkšanas darbi beidzās tik ceturdien, lūk kādi brašuļi mums latgalistānā.
Suņi: Greisa-vāciete,kas pat stirnas nedzenā,bet dzērājus neieredz .Moča rāmi kož uz pusēm .
05.03.2014. 16:33
Veči-vai tad bebrus var slaktēt bez ierobežojumiem? To ka viņiem nav limita un ir saudzēšanas laiks es saprotu ,bet to ka katrs tagad viņus savā īpašumā bliezīs nost ( bez uzskaites,bez postījuma akta )neliekas prātīgi .
šodien biju, kustība bija, bet jau bija pārāk tumšs...
Kā jums Ir kustība?
Grāvjos ledus vairs nav, bet tur bebri šiverējas pa tumsiņu!
Ja netiek intensīvi trauceti tad izlien ļoti agri, bet ja tiek trauceti lien tikai pa tumsu. Otrs pirmajā vakarā velams nomedīt maksimāli cik var, jo nākamajās dienās bebri laikam jūt ka skaits samazinās viņu populācijā un lien ļoti velu. Piemēram. Vienāgrāvi es nomedīju bebru agri nedaudz pāri 17:15, bet nākamajā dienā sanāca nomedīt otru tikai 19:00. Vakar kolēgi redzēja bebru ar diezgan agri, bet šaut nevarēja jo tur ledus izskusis ir.
Mārci nopērc pa 5 lati tirgū 7 m makšķeri, izņem pēdejo spici, nopērs lielo trīsžubura āķi, vēlams jūras, mans āķis apmēram mana dūres lielumā. Ar līmi vai epoksidku salīmē, pieliec siksnu klāt un aidā uz bebriem. Es pēc šāviena pieskrienu pie bebra ar šo makškeri saķeru un turu kamēr kājas atstiepj, pēc tam mierīga garā izvēlku to krastā un gaidu nākamo :) Elementāri Vatson :)
Manījās jau gan atpakaļ zem ledus agonijas dejā, tāpēc ķeksi strauji nācās pret plinti mainīt atpakaļ, lai atpestītu no mocībām kungu. Uz audzinošo lekciju ieradās 19:15. Dziedzeri kā ābuļi.