Mārci tad, kad žāvē asti viņai arī ir tāda īpaša garša, un tur nekāda sakara ar ādu nebūs, bet tā ir no tīra speķa. Pagājušogad nodevu Jēkabpilī pavasarī ķertos, lai uztaisa mednieku desiņas aukstas bija ļoti garšigas siltām jau specifiska piegarša tur gan nodevu ar rāmjiem ķertos , bet desās bija skrotis. Iedevu vienai kaimiņienei 2-gadnieku viņa samala kotletēs ar visu speķi nu negaršīgas tās kotletes. Arī mazos, ko dodu cilvēkiem saku, lai tīra nost tos taukus, tādēļ arī baidos, ka konservi nevisai sanāks.
par rūpnieciski taisītiem konzerviem nemācēšu teikt,bet liekot burkās čelindžerī visus speķus griežu nost,klāt lieku samaltas mājas cūkas ādas tad labi sagalē,esmu licis bez ādām un ar visu speķi,tad veidojās tāda taukaina sula un negrib sagalēt.no tās vidusdaļas vēderplēvēm sanāk lieliskas ruletes,atgriez smuki no ribām nost,sasmērē ar mārutkiem,garšvielām,satin rulī un novāri,tad ņem ārā liek zem sloga un gatavs,garšo lieliski.desām neko nost negriež samaļ ar visiem speķiem plus klāt vel žāvētu cūkas speķīti kā pīrāgiem un vis ir pa glauno.
Ko tad Tu Int gribi? Lai bebrs pēc vistas garšo? Meža cūka arī pēc buka negaršo. Katra gaļa garšo citādi.Ja Tev tas nav pieņemami jāpāriet uz MC Donalds. Esmu savu laiku visādi izmēģinājies gan ar kefīriem, paniņām , minerālūdeņiem utt. Ja dīrājot nesasmērē gaļu viss ir štokos. Bet sīkos es pāris dienas marinēju ,kā vistas,un tad nokūpinu 60-70 grādos kādas 4/5 stundas. Pēc tam rosolā. Baigi labs.
Sīkos es marinēju divas dienas pēc šajā forumā publicētās receptes kur bija sīpopli ķiploki vegeta vistas garšviela citornskābe, kad izžāvē ir ļoti garšigi gandrīz kā vista ))). Labi nomierinājāt mēģināšu nākošnedēļ pakausēt lādi un iedot desām.
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
22.01.2015. 15:39
Ar VEGETU... Tās sastāvā ir tik daudz mononātrija glutamāts, ka arī s*ds garšos pēc vistas. Es praktiski nekad nevienai gaļai nelieku neko vairāk, kā sāli un melnos piparus. Padzīvojot pāris gadus Z-Kaukāzā cilvēki apskaidroja gaļas pagatavošanas būtību. Arī "šašliku" no mājas cūkas taisu pa vienkāršo. Svaigu gaļu sagriežu palielos gabalos, sāls, pipari, apmaisu, 5-10min. un iesmiem virsū un grilējam. Tad jau pēc vēlmēm var sataisīt visādas mērcītes, kečupiņus(no svaigiem tomātiem) utt.. Tur jau tā sāls, ka katra gaļa garšo savādāk. Ar visām tām marinādēm mēs nositam dabīgo gaļas garšu un ēdam nez ko, citron- kefir- vegetas- majonēzi ar nelielu gaļas piegaršu.
Andri mums līdz tam vēl tāls cēļš ejams. Man bērni mājas paštaisītus pelmeņus un kupātus neēd jo tur nav to visu glutamātu krāsvielu u.c. drazas. Desas pats nesmu normālas uztaisījis atskaitot kaltēto, tā kā jadod cehiem taisīt un tur noteikti tehnoloģiski jau jāliek visas piedevas.
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
22.01.2015. 16:49
Es savus apkārtējos esmu atradinājis no tās visas šņagas. Parādījās tā vegeta, es arī viņu lietoju visur. Kad sapratu ar ko ir darīšana metu to lietu pie malas. Un bija pakaļā, nekas vairs negaršoja, viss bija pliekans un bezgaršīgs. Pēc kāda pusgada sāku sajust ēdiena garšu un nevis visiem gaļas ēdieniem un zupām vienādu, bet katram savu atšķirīgu.
Ja runa ir par kupātiem, nezinu, neviens veikala kupāts tuvumā nestāv buciņa kupātam bez visiem E un Šmē...
Ja runa ir par kupātiem, nezinu, neviens veikala kupāts tuvumā nestāv buciņa kupātam bez visiem E un Šmē...