Suņi: veimāras putnu suņi ARGAS un Amber Rain Carski Trakt (1. 2. pakāpes diplomi darba pārbaudēs)
Medību trofejas: 7
08.05.2014. 12:51
ja mēs nepopularizēsim apmācītu šķirnes suņu izmantošanu, tad šī medību sastāvdaļa drīz izzudīs. jo situācija ir gaužām bēdīga. suni IR jāmāca speciāli, nevis jālaiž mežā, kā daudzi to dara, lai pats mācās. ja parādīsim, ko un kā spēj apmācīts, PAKLAUSĪGS suns, citiem arī radīsies vēlēšanās trenēt palīgu un , es cer, viss ies uz labo pusi :)
tā kā šī karte arī ir zināms ieguldījums!
Suņi: veimāras putnu suņi ARGAS un Amber Rain Carski Trakt (1. 2. pakāpes diplomi darba pārbaudēs)
Medību trofejas: 7
08.05.2014. 12:49
Es atbals†īju Zigmāra ieceri un domāju, ka tā būtu jārīkojas katram darba suņa saimniekam, kurš ir gatavs doties tuvākā vai tālākā ceļā, lai palīdzētu medniekiem atrast savainoto zvēru.
Par suņa pieredxzes apliecināšanu... kāda tā varētu būt? darba diploms arī vēl neko nepierādā. maniem suņiem asinspēda vēl nav, jo visu laiku un spēkus paņēma lauka mācība, pēc "profesijas', tā teikt :) šogad kārtošu arī asinspēdu. pieredze gan ir - alnis un sušķi
Galvenais ir komunikācija un zināt, ka ir mednieki ar izaudzinātiem suņiem. Pieredze suņiem nāk tikai ar praksi
Šāda nostāja ir ieinteresētību veicinoša. Pilnīgi gribētos atbalstīt. Jo piemēram es ar savu suni esmu veicis pāris ļoti labus atradumus, bet tie ir tomēr salīdzinoši reti. Dzinējmedību periods ir īss, bet vasarā uz gaidi nemaz tik daudz nešaujam,lai varētu teikt, ka ir izcili panākumi.
Neveiksmju gadījumā neviens suns netiks blamēts, jo medības ir medības.
Jo patiešām medības ir medības un arī suns var kļūdīties. Bet dzīve noliks katru savā vietā, ja neveiksmes būs pārāk bieži, tad neveiksminieku neviens naktī nemodinās.
Man patīk!
Mēs neesam policija, kas pārbaudīs katru suni :) Galvenais ir komunikācija un zināt, ka ir mednieki ar izaudzinātiem suņiem. Pieredze suņiem nāk tikai ar praksi, tāpēc ar prieku saņemsim bildes un rakstus par veiksmīgajiem atradumiem. Neveiksmju gadījumā neviens suns netiks blamēts, jo medības ir medības.
Ideja laba.
Bet, gribētos redzēt ko šie suņi reāli nakts tumšajā laikā dara, kad mežā tālāk par 1,5 m neredz ar lukturi un savainotais kuilis gaida kad varēs kādam iedot pa sāniem.
Atcerieties izsekojot savainotu dzīvnieku biezoknī ir ļoti bīstami!
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
10.02.2014. 08:10
Zigmār!
Ko prasa likums un noteikumi, es zinu ;)
Mani jaunie suņi vēl nav tik labi apmācīti, lai es varētu viņus piedāvāt ievietot šajā kartē! Ceru, ka nākamsezon es to izdarīšu un tad noteikti pievienošu. Nu neder tas, ka suns 1.5 gados kaut ko meklē, un kaut ko ir sameklējis pāris reizes, un nu tik es jūtos baigais pēddzinis un piedāvāju citiem savu suni, kā Aigars raksta- vārīt ziepes vēl lielākas.
Runājot par manu veco kuci, neatkarīgi no tā, vai sunim ir vai nav dokumenti, pienāk brīdis, kad suns vairs nevar piedalīties medībās.Uzskatu, ka labāk tomēr, lai ievainotu dzīvnieku sameklē suns bez dokumentiem, nekā tas netiek atrasts vispār. Viņa jau atrastu visu ko, bet vecums ir tāds, ka jāsēž mājās. Sunene vairs neko nedzird :(
Es te biju domājusi kaut ko citu.
Vai suns šajā kartē tiek iekļauts uz kaut kādu reālu pārbaužu vai tikai uz saimnieka medniekstāstu pamata?
Vēlreiz uzrakstīšu: IDEJA IR IZCILI LABA! Tagad galvenais neko nesačakarēt
Slēpts
06.02.2014. 20:58
Ideja apsveicama,cerams ka izdosies līdz galam viss un tā lieta aizies.
Piekrītu Aigaram, tikai vēlos papildināt- pieredzējušiem medniekiem, jo tur iekšā jeb mastā viss ir daudz savādāk kā dažs labs iedomājas. Un vēl-no pieredzes- reizēm dzīvnieka savainotājs vienkārši maisās pa kājām un līdz negadījumam viens solis. Protams ideja kā tāda atbalstāma un tas jau praktiski uz vietām notiek no seniem laikiem.
tā kā šī karte arī ir zināms ieguldījums!
Par suņa pieredxzes apliecināšanu... kāda tā varētu būt? darba diploms arī vēl neko nepierādā. maniem suņiem asinspēda vēl nav, jo visu laiku un spēkus paņēma lauka mācība, pēc "profesijas', tā teikt :) šogad kārtošu arī asinspēdu. pieredze gan ir - alnis un sušķi
Šāda nostāja ir ieinteresētību veicinoša. Pilnīgi gribētos atbalstīt. Jo piemēram es ar savu suni esmu veicis pāris ļoti labus atradumus, bet tie ir tomēr salīdzinoši reti. Dzinējmedību periods ir īss, bet vasarā uz gaidi nemaz tik daudz nešaujam,lai varētu teikt, ka ir izcili panākumi.
Jo patiešām medības ir medības un arī suns var kļūdīties. Bet dzīve noliks katru savā vietā, ja neveiksmes būs pārāk bieži, tad neveiksminieku neviens naktī nemodinās.
Man patīk!
Bet, gribētos redzēt ko šie suņi reāli nakts tumšajā laikā dara, kad mežā tālāk par 1,5 m neredz ar lukturi un savainotais kuilis gaida kad varēs kādam iedot pa sāniem.
Atcerieties izsekojot savainotu dzīvnieku biezoknī ir ļoti bīstami!
Ko prasa likums un noteikumi, es zinu ;)
Mani jaunie suņi vēl nav tik labi apmācīti, lai es varētu viņus piedāvāt ievietot šajā kartē! Ceru, ka nākamsezon es to izdarīšu un tad noteikti pievienošu. Nu neder tas, ka suns 1.5 gados kaut ko meklē, un kaut ko ir sameklējis pāris reizes, un nu tik es jūtos baigais pēddzinis un piedāvāju citiem savu suni, kā Aigars raksta- vārīt ziepes vēl lielākas.
Runājot par manu veco kuci, neatkarīgi no tā, vai sunim ir vai nav dokumenti, pienāk brīdis, kad suns vairs nevar piedalīties medībās.Uzskatu, ka labāk tomēr, lai ievainotu dzīvnieku sameklē suns bez dokumentiem, nekā tas netiek atrasts vispār. Viņa jau atrastu visu ko, bet vecums ir tāds, ka jāsēž mājās. Sunene vairs neko nedzird :(
Es te biju domājusi kaut ko citu.
Vai suns šajā kartē tiek iekļauts uz kaut kādu reālu pārbaužu vai tikai uz saimnieka medniekstāstu pamata?
Vēlreiz uzrakstīšu: IDEJA IR IZCILI LABA! Tagad galvenais neko nesačakarēt