Šodien vārdadienu svin Vēsma, Fanija, rītdien - Mirta, Ziedīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Paldies valdībai par cenu pieaugumu ieročiem!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 29 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 25.02.2014. 19:27

Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-17 06:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
09.10.2013. 10:50
Šautuvē salasu diez kādas izcelsmes čaulītes, mājās salādēju, iedodu dieviem čomiem pamēģināt manu lādējumu, salasu atkal, salādēju atkal, aizeju nošauju kādu, kas man nepatīk. .......uz čaulītes var būt "n" ieroču nospiedumi. Jēga šādai ekspertīzei?
....
Turklāt, vismaz teorētiski, iespējams tur atrast arī ne pārāk deformētu lodi
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
09.10.2013. 12:35
Forši Kanādā.
Reģistrs jau var palikt (tomēr - ja notiek uzbrukums valstij, ieroču īpašnieki un viņu dzīvesvietas būs pirmās vai vienas no pirmajām adresēm, uz kurām okupanti atnāks), bet iegādes kārtībai gan būtu vienkāršai, ja reiz man jau ir n gabali mājās, kur ir problēma iet, iepirkt un reģistrēt, nevis vispirms kārtot atļauju...
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2016-09-12 12:55
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: No 2003. gada
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
09.10.2013. 13:02
Jā, esmu NA biedrs. Un? Neesmu nedz valdē, nedz deputātos - esmu ierindas biedrs...

Ko lai saka, sūdīgi. Šādi un līdzīgi teksti man atgādina vienu gadījumu iz dzīves. Vēl 90' sākumā runāju ar senci. Fāters; jā, Paulam tik daudz naudas utt. Uz ko es atbildēju; tak sēdies pie klavierēm un dragā vaļā, un pelni. Var būt vajag kļūt par deputātu un sākt ko mainīt. Un galu galā, partijas ierindas biedri taču balso, par partijas tālākām nostādnēm, virzību utl.. Tā kā ierindas biedri nes pilnu atbildību, par savas partijas pieņemtiem lēmumiem.
Man piemēram pofig tie 25Ls, ja atrodas 1200Ls priekš ieroča, atradīsies arī tie 25. Ja tas cenu kāpums būtu 50%, tas gan tā sāpīgāk būtu, bet pirktu noteikti tāpat. Medības ir hobijs un katrs hobijs maksā naudu, nevari atļauties, maini hobiju. Un ieročiem tas cenu kāpums ir ļoti mazs. Varu kļūdīties, bet ja atmiņa neviļ, tad 2006.gadā Brauniņu pirku pa 980Ls, šobrīd viņš maksā 1090. Cenas kāpums ap 10% pa 7.gadiem.
Arnis
Arnis
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
09.10.2013. 13:12
Bērziņa kungs - nevajag izraut konkrētu citātu no konteksta un tad to apzelēt. Tas bija domāts konkrētam indivīdam, atbildot uz konkētu repliku.
Tie mednieki, kas pēc visa notikušā ap Medību likuma grozījumiem (pietiekoši daudz informācijas bija gan presē, gan šeit forumā) joprojām medības sauc par hobiju, ir, atvainojos, negudri.
Hobijnieks - samaksāsi kādus 20k gadā(un tā katrs no kolektīva biedriem) par to vien, ka drīkstēsi medīt? MMD žurnālā kaut kad bija šādu hobijnieku stāsts no Beļģijas. Kur vietējie "hobijnieki" ir tikai dzinēji vai ievainoto nokopēji.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2016-09-12 12:55
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: No 2003. gada
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
09.10.2013. 13:37
Puksta kungs, Jums medības nav hobijs? Drīkstu painteresēties kas tad, bizness? Un kādā sakarā tiek pieminēts 20000 gadā, ir jau kāds likumprojekts, ka būs jāmaksā tāda summa. Latvijā paliktu ap 10000 mednieku, cerams es viņu skaitā :)
P.S.Tādēļ jau arī tas ir ielikts kā citāts, kam interesē var izlasīt visu postu. Un es neko nezelēju un neko nesūkāju. Brīžiem tikai tracina visādi gudrīši- čīkstuļi. Sēž visādās partijās, padomēs, komisijās un gudri bezd; vai, vai viss tik slikti, viss tik traki utt. Tad ej bļin un dari, lai tā nebūtu. Ja reiz esi tik gudrs, bet ja paurītī nepietiek, tad "siģi i pomalkivaj v trjapočku". Un šoreiz, Puksta k-gs, tas nav attiecinēts tieši Jums, tas ir tikai vispārinājums.Es šajā valstī jūtos komfortabli.
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-17 06:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
09.10.2013. 13:38
Forši Kanādā.
Reģistrs jau var palikt (tomēr - ja notiek uzbrukums valstij, ieroču īpašnieki un viņu dzīvesvietas būs pirmās vai vienas no pirmajām adresēm, uz kurām okupanti atnāks), bet iegādes kārtībai gan būtu vienkāršai, ja reiz man jau ir n gabali mājās, kur ir problēma iet, iepirkt un reģistrēt, nevis vispirms kārtot atļauju...
...........
Par to x stundu arī šad tad domas prātā ienāk. Tak ieroču īpašniekus pirmos kratīs. Vai iebrukuma gadījumā attiecīgajā iestādē atradīsies kāds, kas tos sarakstus nokurinās? Kā piemēram 1940.g. Latvijas izlūku priekšnieks nokurināja visus aģentu sarakstus un pats nošāvās. Sarkanie neko nedabūja.
Bet nevajag nemaz iebrukumu, pietiek ar kādu dabas kataklizmu. Piemēram pirms gadiem ASV, kad tornado dambjus pārrāva. Jaunorleānā vai. Cik netā forumos nācās lasīt, tad haoss, laupīšanas, slepkavošanas un varošanas sākušās pēc tam, kad policijas šefs izdevis pavēli konfiscēt legālos ieročus. Pēc tam bandas aptrakušas tik tālu, ka sākušas apšaudīt palīdzības helikopterus. Miera nodrošināšanai iesūtīta Nac.G, nokomplektēta no atvaļinātajiem karavīriem ar tiesībām nokniebt katru, kas pieķerts nozieguma vietā. Kārtību ieviesuši ātri.
Bet policijas šefu nedaudz vēlāk atvaļinājuši no dienesta, ar pensiju un citiem labumiem, lai gan vēl dienēt un dienēt varējis.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
09.10.2013. 14:52
Piekrītu, ja X stundā aiziesi mežā partizāņos un kādu krieveli formā (diez, kas gan cits mums varētu uzbrukt,
Igauņu Urmaas, vai?) nokniebsi, pēc šīs kartotēkas Tevi ātri atradīs, ja pats nenāksi no meža arā, ģimeni pie žoga noliks,
varēsi tik caur krūmiem noskatīties.
Nokurināt sarakstus - nu kur atradīsi tādu ierēdni, kas ir spējīgs uz tādu varoņdarbu?!
Tur taču ir vajadzīgi, vismaz, MK noteikumi, kā to izdarīt, priekšnieka rīkojums.
Ierēdnim pieņemt lēmumu uz savu galvu - nemūžam!!!!
Dabas katastrofu gadījumos, kas ir vismobilākais,
visdaudzskaitlīgākais,
visekipētākais civilais formejums?
MEDNIEKI, MAKŠĶERNIEKI.
Ir pieredze izdzīvošanā ekstremālos apstākļos, apģērbs, teltis, guļammaisi, naži, termosi, trauki, virves,
ieroči, laivas, kvadrocikli, džipi un cits ekipējums.
Mūs nenovērtē arī priekš X stundas.
Lauris
Lauris
Pēdējo reizi manīts 2017-06-07 16:40
Atrašanās vieta: Vietalva
Medību stāžs: no 2000g
Aprīkojums: Haenel Jager 10, iž12
Suņi: laikaRenis
Medību trofejas: 6
09.10.2013. 14:57
Dzīvot, Arni vispār ir neizdevīgi.
Ja ir aitas, ir cirpēji. Nejau lielākais kreņķis ir kontrolšāviena cenā, bet treideru patvaļa. Nu un ieroči ir tā pirmās nepieciešamības prece, ko Tu vismaz reizi nedēļā iegādājies? Nebūs pieprasījuma pēc luxa, treideri nokāps uz zemes....
p.s. A kur viņi lika tos konteinerus ar lokiem? :)))))
Arnis
Arnis
09.10.2013. 16:08
Aizsūtīja papuasiem :)
Agris
Pēdējo reizi manīts 2020-03-27 11:35
09.10.2013. 18:00
Mednieks-Lavijā nav profesija.Tātad hobijs.