Pirku arī es savu pirmo ieroci SIA Ieroči- ar visu optiku.
Par optiku- kamēr šautuvē- tikmēr nekas- bet ātri vien sapratu- ka tā ir pilnīgs sū...tajā laikā viņi lika NORCONIA GERMANY virsū..
Tāpēc es ja būtu Daugavgrīvas ielas veikalā tad ar lielu skepsi attiektos pret "lētu un labu" optiku.
Par 3006 atsitienu- es savai plintei lietoju amortizātoru uz laidnes- varbūt nedaudz tāpēc zaudēju uz precizitāti, bet nu ļoti nedaudz.
Es pateikšu savu variantu :)
Mannlicher Classic + Meopta R2 2,5-15x56 - būs tas pats Sauer līmenis tikai cena draudzīgāka, lai gan 2014 gada cenas parāda, ka tās diezgan steidzīgi kāpj.
Haenel Jaeger 10 + Meopta R2 2,5-15x56.
Sako 85 + Meopta R2 2,5-15x56 - Kāpēc visu laiku meopta R2 - tapēc, ka par šo cenu labāka nekā tirgū nav :)
Kapēc es tagad neizvēlētos Tikka vai Sako - piedodiet visi, kam ir šie ieroči, bet tas ir "shirpotreb" - neko nesaku par Tikka un Sako kvalitāti (pašam abi ir bijuši), bet ir citi tādas pašas cenas ieroči, kas medībām ir interesantāki - atkal pieminēšu visas šīs nianses - drošinātāja ērtums, gailis (šnellers ir nav), skats u.c. lietas.
Kuru veikalu izvēlēties? Es brauktu uz Jēkabpili vai Saldu :)
Mani tagad apēdīs bez mērces, bet īsumā 7x64 OK, bet toč ne 308 Win - nu ir par īsu it īpaši šaujot pa briedi un izmantojot bezsvina munīciju.
Slēpts
22.07.2014. 14:57
cik ir tas maģiskais cipars, kad skaitās pa īsu? cerams ne no pirksta :D
Par kalibriem daudz runāts, bet pēc novērojumiem arī ar 9.3x62 šauts un slikti trāpīts dzīvnieks aiziet ļoti tālu. Ar 7x64 un 308 win (izvēloties atbilstošu munīciju - pēdējam munīcijas piedāvājumu klāsts ir ļoti plašs, nodrošinot iespēju medīt jebkuru dzīvnieku) Latvijā var nomedīt jebko. Par karabīni, domāju jāskatās komplektācija cenu grupā.. šnelleris, ārējie tēmekļi, vēlams spīdošie (šķiedras) un ātrie kronšteini optikai, kas ļauj kombinēt hologrammu, optisko tēmekli un vēl kādu tēmekli..
Par fabarm Iris gan jau īpaši nekarsējot to visu konstrukciju 1,5 moa 100 metros var ierakstīties. Varbūt pie vainas dažādi materiāli kārbai un stobram, attiecīgi dažāds termo izplešanās koeficients. [youtube::LmnaBG-idPk]
Uģi,piekrītu 100%,par 308win,pats ilgi staigāju ar to,drusku pietrūkst jaudas,pareizāk apturoša efekta un trajektorija arī drusku kūkums par lielu,kā gribētos.Tagad tikko ir 7x64,mežā karstuma dēļ vēl neko neesmu apgāzis,bet šautuvē nevaru vien beigt priecāties!Par naudām,ja komplektu,plinte,optika,sliede,kronšteini,pat siksna un patronu maciņš,lai būtu ērti un praktiski 2000 eiropas naudiņas un pietiks vēl labam visītim ko apmazgāt.Ja ko ekskluzīvāku vai konkrētu zīmolu,tad sākot no 3000€.Nav no pirksta,paskaties piedāvājumus un sarēķini!
Slēpts
22.07.2014. 15:30
Mana izvēle optikai viennozīmīgi Meopta.
Ierocis HAENEL Jaeger 10, Mauser M12(vienīgi nepatīk drošinātājs), Titan 6 (ir šauts ar titan3 223rem - šautuvē pirms eksāmena treniņā + eksāmenā. Šautuvē viss notika pēc konveijera principa, bet precizitāte bija izcila- principā visiem stāvošajā 8-9-10.
Slēpts
22.07.2014. 16:03
Dzintar, man rādās, ka nekas tur pārāks nav par 308(salīdzināju normas dotos ciparus), ja skatās 300+ nūu varbūt, bet ja iemācās šaut un TRĀPĪT uz tādu gabalu, tad tie pāris cm neko nemaina, viss paliek munīcijas izvēlē.
Ģirt, ir ir tam 7x64 taisnāka trajektorija līdz tiem pašiem 200 nekā 308, bet pie attiecīgas kvalifikācijas un korekcijas trāpījums būs un zvērs gar zemi.
Par optiku- kamēr šautuvē- tikmēr nekas- bet ātri vien sapratu- ka tā ir pilnīgs sū...tajā laikā viņi lika NORCONIA GERMANY virsū..
Tāpēc es ja būtu Daugavgrīvas ielas veikalā tad ar lielu skepsi attiektos pret "lētu un labu" optiku.
Par 3006 atsitienu- es savai plintei lietoju amortizātoru uz laidnes- varbūt nedaudz tāpēc zaudēju uz precizitāti, bet nu ļoti nedaudz.
Mannlicher Classic + Meopta R2 2,5-15x56 - būs tas pats Sauer līmenis tikai cena draudzīgāka, lai gan 2014 gada cenas parāda, ka tās diezgan steidzīgi kāpj.
Haenel Jaeger 10 + Meopta R2 2,5-15x56.
Sako 85 + Meopta R2 2,5-15x56 - Kāpēc visu laiku meopta R2 - tapēc, ka par šo cenu labāka nekā tirgū nav :)
Kapēc es tagad neizvēlētos Tikka vai Sako - piedodiet visi, kam ir šie ieroči, bet tas ir "shirpotreb" - neko nesaku par Tikka un Sako kvalitāti (pašam abi ir bijuši), bet ir citi tādas pašas cenas ieroči, kas medībām ir interesantāki - atkal pieminēšu visas šīs nianses - drošinātāja ērtums, gailis (šnellers ir nav), skats u.c. lietas.
Kuru veikalu izvēlēties? Es brauktu uz Jēkabpili vai Saldu :)
Mani tagad apēdīs bez mērces, bet īsumā 7x64 OK, bet toč ne 308 Win - nu ir par īsu it īpaši šaujot pa briedi un izmantojot bezsvina munīciju.
Ierocis HAENEL Jaeger 10, Mauser M12(vienīgi nepatīk drošinātājs), Titan 6 (ir šauts ar titan3 223rem - šautuvē pirms eksāmena treniņā + eksāmenā. Šautuvē viss notika pēc konveijera principa, bet precizitāte bija izcila- principā visiem stāvošajā 8-9-10.