Nu neaudzini mani.
Jebkurš trāpījums zosij ar 308 kalibru- vajadzētu būt nāvējošam.
Optiku es piešāvu septembra sākumā, bet tad bija problēmas ar kronšteiniem, kuri skrūvējās vaļā.
Nopirktie kronšteini ir tik pat augsti, kā iepriekšējie- un līdz ar to NEVAR trāpījuma vieta DRAMATISKI atšķirties.
Zosis atradās piekalnītē- tāpēc biju 100 % pārliecināts, ka lode nekur nevar aizlidot neceļos.
Tu , manā situācijā noteikti būtu izvilcis fotoaparātu un kniksējis dabasskatus:)
Aigar -šāda audzināšana der:) pie reizes būtu ieteicis ar ko labāk mēģināt nomedīt:)
Tā kā no kolēģiem biju dzirdējis- par šī kalibra izmantošanu- nespēju sev atteikt to izmēģināt.
Es nebraucu speciāli uz zosu medībām.- braucu piešaut karabīni un pasēdēt uz ruksi. Un kā reizi pilnapvalka lodes bija līdzi.
Bērnībā, makšķerējot , ja ieraudzīju līdaku upē guļam nekustīgi un rokās bija tikai mailīšu makšķere- tik un tā mēģināju to līdaku ķert- jo nemēģināsi- noteikti nenoķersi.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
29.09.2016. 11:29
Un kā reizi pilnapvalka lodes bija līdzi.
???? Kur tādas rāvi?
pie reizes būtu ieteicis ar ko labāk mēģināt nomedīt:)
Zosu medības" pamatsāls"ir tikt viņām klat 20-30m attālumā, un ja ir, vismaz pamatzināšanas, gludstobra izmantošanā un pats gudstobrs ,tad 2-4 zosis garantētas. Zosu laikā gludstobram un pārdesmit zosu patronām jābūt autiņā līdzi.
Slēpts
29.09.2016. 11:47
Paldies Aigar- teorijā skaidrs- - tikai kā diez praksē tikt viņām klāt uz lauka, piedevām ja liels gulbju bars apkārt- nesaskaitīju tos- bet domāju ka pāri par 20 gulbjiem bija. Nebūtu to- tad mēģinātu arī ar karabīni tuvāk tikt- jo krūmu puduris bija aizsegam- bet gulbji man neļautu tur iet.
īsti jau nebija ticības, ka četros vakarā tās satikšu- tāpēc mans pusgludais palika mājās.
29.09.2016. 12:46
īsti jau nebija ticības, ka četros vakarā tās satikšu-
Labs laiks zosu medībam.
Pats arī šodien, ap šo laiku, došos laukus apsekot, jo Babītē zosis sāk sesties, bet tas ir diennakts tumšajā laikā. Uz laukiem, zosis ir, TIKAI DIENNAKTS GAIŠAJĀ laikā.
Slēpts
29.09.2016. 14:48
Uz laukiem, zosis ir, TIKAI DIENNAKTS GAIŠAJĀ laikā.
Absolūti nepretendējot uz zināšanām- rodas jautājums vai tiešām??
Agrāk aprīlī bieži braucu makšķerēt uz Kuldīgu- un -šad un tad zināmos laukos, pilnīgā krēslā zosis bija bariem.
Kad tad viņas paspēja nolaisties?
29.09.2016. 19:48
Pilnīga krēsla nav tumsa....
Koordinātēs, kur pamatā mitinos un medīju zosis, zosis uz lauka naktis nepavada, bet gan dodas uz Babītes ez., Tīreļpurvu, Kalnciema ķieģeļu cepļa karjeriem.
Tas ir interesants fenomens, bet - pavasaros zosis bieži nakti pavada uz lauka. Rudeņos - daudz retāk. Pavasaros zosis ir drošas, rudeņos - bailīgas. Kaut gan, loģiski domājot, rudeņos taču daudz ir jauno, pašas nāk no totālas "čuhņas", kur cilvēku diez vai redzējušas...laikam jau viņas tomēr lasa Latvijas likumus :D
Jebkurš trāpījums zosij ar 308 kalibru- vajadzētu būt nāvējošam.
Optiku es piešāvu septembra sākumā, bet tad bija problēmas ar kronšteiniem, kuri skrūvējās vaļā.
Nopirktie kronšteini ir tik pat augsti, kā iepriekšējie- un līdz ar to NEVAR trāpījuma vieta DRAMATISKI atšķirties.
Zosis atradās piekalnītē- tāpēc biju 100 % pārliecināts, ka lode nekur nevar aizlidot neceļos.
Tu , manā situācijā noteikti būtu izvilcis fotoaparātu un kniksējis dabasskatus:)
Nedaudz prasās gan, Tevi paaudzināt, jo:
vai tad Tev ir svarīgi - TIKAI NOŠAUT zosi....
Manuprāt ,308 cal ,nu nav "zosu" kalibrs.
Tā kā no kolēģiem biju dzirdējis- par šī kalibra izmantošanu- nespēju sev atteikt to izmēģināt.
Es nebraucu speciāli uz zosu medībām.- braucu piešaut karabīni un pasēdēt uz ruksi. Un kā reizi pilnapvalka lodes bija līdzi.
Bērnībā, makšķerējot , ja ieraudzīju līdaku upē guļam nekustīgi un rokās bija tikai mailīšu makšķere- tik un tā mēģināju to līdaku ķert- jo nemēģināsi- noteikti nenoķersi.
???? Kur tādas rāvi?
Zosu medības" pamatsāls"ir tikt viņām klat 20-30m attālumā, un ja ir, vismaz pamatzināšanas, gludstobra izmantošanā un pats gudstobrs ,tad 2-4 zosis garantētas. Zosu laikā gludstobram un pārdesmit zosu patronām jābūt autiņā līdzi.
īsti jau nebija ticības, ka četros vakarā tās satikšu- tāpēc mans pusgludais palika mājās.
Labs laiks zosu medībam.
Pats arī šodien, ap šo laiku, došos laukus apsekot, jo Babītē zosis sāk sesties, bet tas ir diennakts tumšajā laikā. Uz laukiem, zosis ir, TIKAI DIENNAKTS GAIŠAJĀ laikā.
Absolūti nepretendējot uz zināšanām- rodas jautājums vai tiešām??
Agrāk aprīlī bieži braucu makšķerēt uz Kuldīgu- un -šad un tad zināmos laukos, pilnīgā krēslā zosis bija bariem.
Kad tad viņas paspēja nolaisties?
Koordinātēs, kur pamatā mitinos un medīju zosis, zosis uz lauka naktis nepavada, bet gan dodas uz Babītes ez., Tīreļpurvu, Kalnciema ķieģeļu cepļa karjeriem.