Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
16.09.2013. 11:46
pieļauju,ka Latgales pusē ir krietni apgrūtināti medību apstākļi (vairāk varbūt kā pārējā Latvijas daļā)un turklāt vietām pabraucot izskatās ka nav arī neviena kas varētu medīt..........visi ārzemēs vai citos medību laukos, skumīgs paskats (Ludza-Krāslava Krievijas/Baltkrievijas pierobeža)
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
16.09.2013. 17:33
Dies' viņu zin, kā tajā Latgalē ar vilkiem? Es gadus 3-4 atpakaļ patstāvīgi medīju pie pašas Baltkrievijas robežas. Objekts ar bija ne mazākais, ap 6000ha. Bet ar tiem vilkiem bija, kā bija. Reizi 2-3mēn. kādas "caurejošā" pēdas, dažs vīrs šur tur manīja. Pat ļūšus bija redzējuši, bet vilkus nevelna. Buku koncentrācija arī bija normāla. Ja būtu bijuši vilki, buku populācija noteikti būtu manāmi mazinājusies. Kā nekā, viens vilks gadā apēd ap 70 "buciņiem" un tāda normāla vilku ģimenīte 400-500. Laikam jau vēl bebrs "pelēkajam" ir viegls medījums, bet kad uz beigām iet gan vieni, gan otri sāk "ņammāt" mājlopus.Kas tāds arī netika manīts. Nezinu, gan kā tagad, pa šiem gadiem iespējams kas kardināli mainījies.
Man gan negaršo..
Un ieraugot kādu tās grauž tās (sevišķi uz ielas) mani pārņem riebuma sajūta.
Tā pat, kā redzot, ka cilvēki dzer tēju neizņemot karotīti no krūzes utt. Visas šīs fīčas, kas pārņemtas no "lielā kaimiņa" mani, maigi izsakoties, kaitina :))
Laikam kaut kur jau rakstīju, bet:
Ja kāds (piem. celtnieks-apakšnieks) atbrauc pie manis uz objektu un sāk pucēt krieviski - es principa pēc - runāju tikai latgaliski vai latviski. Daudzi tā arī nesaprasšanā aizbrauc :))
p.s.
Pret Krievu kultūru kā tādu man nav pilnīgi nekādu aizspriedumu. Gluži pretēji - iecienītākais/tuvākais rakstnieks un dzejnieks ir krievs (Dostojevskis un Jeseņins), mūziķis - krievs (B.Grebenščikovs) utt.utt.
BET tā "Latvijas krievu" subkultūra un viss kas ar to ir saistīts.. - nu, vienkārši- nevaru izturēt ! :))
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
19.09.2013. 09:14
Andri Bērziņ- tev tāda visai zinātniska matemātika par tiem vilkiem un to cik viņi stirnas apēd :)
ja pēc šādas matemātikas iet tad jau stirnu vispār Latvijā nebūtu (rēķinot pēc uzskaites, dzimumstruktūras un populācijas pieauguma). man gan kautkā licies ka dzīvnieks kas sver vidēji 30-50 kg nevar apēst katru dienu 3-4 kg gaļas (stirnas -ar visiem kauliem u.c. skaitot), un turklāt ir taču tik daudz citu ēdamu dzīvnieku sākot ar lapsām, jenotsuņiem, bebriem un beidzot ar aļņu teļiem........un kur tad vēl gavēnis 40 dienas???............ http://www.vmd.gov.lv/index.ph...
Arnis kādu laiku atpakaļ man draudzīgi "uzbrauca" - lai es mazāk teoretizējot un vairāk praktiski medījot..
Tā kā šī ir "vilku" tēma - pievienoju bildi. Arni, vari vienreiz minēt kurš šai bildē esmu es :))
Bij atbraucis ciemos viens no šo medību dalībniekiem - atveda bildi un atcerējās kā es ar vilka asinīm notašķītām rokām grauzis ugunskurā ceptu pīli :))
Un ieraugot kādu tās grauž tās (sevišķi uz ielas) mani pārņem riebuma sajūta.
Tā pat, kā redzot, ka cilvēki dzer tēju neizņemot karotīti no krūzes utt. Visas šīs fīčas, kas pārņemtas no "lielā kaimiņa" mani, maigi izsakoties, kaitina :))
Laikam kaut kur jau rakstīju, bet:
Ja kāds (piem. celtnieks-apakšnieks) atbrauc pie manis uz objektu un sāk pucēt krieviski - es principa pēc - runāju tikai latgaliski vai latviski. Daudzi tā arī nesaprasšanā aizbrauc :))
p.s.
Pret Krievu kultūru kā tādu man nav pilnīgi nekādu aizspriedumu. Gluži pretēji - iecienītākais/tuvākais rakstnieks un dzejnieks ir krievs (Dostojevskis un Jeseņins), mūziķis - krievs (B.Grebenščikovs) utt.utt.
BET tā "Latvijas krievu" subkultūra un viss kas ar to ir saistīts.. - nu, vienkārši- nevaru izturēt ! :))
ja pēc šādas matemātikas iet tad jau stirnu vispār Latvijā nebūtu (rēķinot pēc uzskaites, dzimumstruktūras un populācijas pieauguma). man gan kautkā licies ka dzīvnieks kas sver vidēji 30-50 kg nevar apēst katru dienu 3-4 kg gaļas (stirnas -ar visiem kauliem u.c. skaitot), un turklāt ir taču tik daudz citu ēdamu dzīvnieku sākot ar lapsām, jenotsuņiem, bebriem un beidzot ar aļņu teļiem........un kur tad vēl gavēnis 40 dienas???............
http://www.vmd.gov.lv/index.ph...
Tā kā šī ir "vilku" tēma - pievienoju bildi. Arni, vari vienreiz minēt kurš šai bildē esmu es :))
Bij atbraucis ciemos viens no šo medību dalībniekiem - atveda bildi un atcerējās kā es ar vilka asinīm notašķītām rokām grauzis ugunskurā ceptu pīli :))