Stobra bremze ir laba lieta,bet LABA stobra bremze ir ļoti laba lieta.Tikkai viens mīnuss-trokšņu radītie traucējumi ausu bungādiņām ir neatgriezeniski-a lietojot bremzi tas ir neizbēgami,ja nu vienīgi vari sevi pieradināt šaut dzinējmedībās ar aktīvajām austiņām.
Mazliet skaņas sitienu bungādiņām samazina parasta kapuce - ja pēc šāviena bez tās, ausīs "pīkst", tad ar to - "nepīkst". Bet, protams, ka daudz un bieži šaujot, bez nopietnas dzirdes aizsardzības, dzirde cieš.
Slēpts
22.08.2013. 11:02
Par stobra bremzēm - viņas ir dažādas. pašaudoties ar Schmeisser (.223 Rem) bez ausu aizsardzības ir ļoti nepatīkami, toties Steyr SSG 04 (.308 Win) ar rūpnīcas stobra bremzi... patīkami pārsteidza.
Tā arī nesapratu Jūsu viedokli - cik droša ir šī parikte, kas uzliekas ŠĀDĀ veidā uz stobra... Kaut kā pierast, kad parasti uz vītnītes uzskrūvējas...
A ja nu nejauši uzliekas tā, kad tie caurumi perfecti nesakrī ? Vai stobru bremzes caurums ir nedaudz lielāks kā stobra izejas caurums - nekad neesmu ar šo saskāries un neesmu šāvis ar stobra bremzi - labprāt kādreiz izšautu ar un bez sobra bremzes - tīri cilvēcīga interese...
Jā un labs jautājums par stobra ārējā izmēra noteikšanu iegādājoties...
Slēpts
22.08.2013. 14:45
tak tajā lapā rakstīts, kur un kāds izmērs jānomēra. Kautkā māc šaubas vai tiešām stobram kanāls nebūs pa centru, tad arī skrūvējamais nesakritīs.
Man tāds ir, super ierocis (tiesa, 30-06). Bija vērts finansiāli iespringt un paņemt šo, nevis kaut ko demokrātiskāku. Tagad laiks ir pagājis, tā naudas "starpība" jau sen izlīdzinājusies, atpelnīta utt., un skapī ir tiešām laba plinte.
Vienīgi Sauer'am ir divas baigās nepilnības, kuru dēļ to varbūt tomēr labāk nepirkt:
1) Ja sanāk nopūdelēt, grūti vainot šaujamo...
2) Tagad viens .243 Blaseris tā koķeti uz mani skatās. Morāle - pērc ko gribi, miera nekad nebūs. Vajag. :)
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
23.08.2013. 08:52
Jāpiekrīt Edijam.
Kādus gadus 10-12-padsmit atpakaļ viens labs mednieks man teica - sāc ar ko gribi tāpat nonāksi pie Sauer....nosmējos, jo labi krita arī ar TKKU 30-06.
Ar gadiem izglītojoties medību lietās (praktiskajās medībās)nonācu pie slēdziena, ka mazliet pietrūkst ar 30-06...UN MANĀ ĪPAŠUMĀ, KOPŠ PAGĀJUŠĀ GADA, IR SAUER 300 Win.Mag. ....ar šo ieroci esmu ieguvis to kā pietrūka 30-06 tas ir jaudu graudaugu sējumos. Protams arī iespēju tālāk šaut. Savainotu dzīvnieku izsekošanā un medībās ar dzinējiem irmantoju labi pārbaudīto Tikku 30-06.
Bildēs. Ņomedīts kuilītis 120-130kg 230m attālumā . Lode vismaz 2m gāja caur graudaigiem. Lode EVOLUTION 11.9/184GR.
http://www.vertebrae.no/index....
A ja nu nejauši uzliekas tā, kad tie caurumi perfecti nesakrī ? Vai stobru bremzes caurums ir nedaudz lielāks kā stobra izejas caurums - nekad neesmu ar šo saskāries un neesmu šāvis ar stobra bremzi - labprāt kādreiz izšautu ar un bez sobra bremzes - tīri cilvēcīga interese...
Jā un labs jautājums par stobra ārējā izmēra noteikšanu iegādājoties...
Vienīgi Sauer'am ir divas baigās nepilnības, kuru dēļ to varbūt tomēr labāk nepirkt:
1) Ja sanāk nopūdelēt, grūti vainot šaujamo...
2) Tagad viens .243 Blaseris tā koķeti uz mani skatās. Morāle - pērc ko gribi, miera nekad nebūs. Vajag. :)
Hi,hi,hi...
Nu tad beidzot kāds ir pateicis, ka tas Karalis tomēr ir pliks!
Kādus gadus 10-12-padsmit atpakaļ viens labs mednieks man teica - sāc ar ko gribi tāpat nonāksi pie Sauer....nosmējos, jo labi krita arī ar TKKU 30-06.
Ar gadiem izglītojoties medību lietās (praktiskajās medībās)nonācu pie slēdziena, ka mazliet pietrūkst ar 30-06...UN MANĀ ĪPAŠUMĀ, KOPŠ PAGĀJUŠĀ GADA, IR SAUER 300 Win.Mag. ....ar šo ieroci esmu ieguvis to kā pietrūka 30-06 tas ir jaudu graudaugu sējumos. Protams arī iespēju tālāk šaut. Savainotu dzīvnieku izsekošanā un medībās ar dzinējiem irmantoju labi pārbaudīto Tikku 30-06.
Bildēs. Ņomedīts kuilītis 120-130kg 230m attālumā . Lode vismaz 2m gāja caur graudaigiem. Lode EVOLUTION 11.9/184GR.