Par renkuļiem, lai lamā tevi citi :) Es arī uzskatu, ka LABI renkuļi attālumā līdz 30 m, sevišķi vasarā uz cūkām, ir labāki par lodi.. Tagad lamās mūs abus :)
Par tām ovālajām skrotīm - man arī nav līdz galam skaidrs: no vienas puses, jo apaļāka skrots, jo tā lido labāk, nenovirzās no traektorijas, nezaudē ātrumu, ir labāks blīvums utt. Tiek uzskatīts, ka labas (apaļas, smagas UN cietas) skrotis ir viens no galvenajiem laba skrošu lādiņa priekšnosacījumiem, bet tajā pašā laikā ir dzirdēts par krievu "meistariem" kuri paši taisa skrotis ar lāsveida formu (tehnoloģija nav sarežģīta, būs jāizmēģina;biju piemirsis). Pie plusiem min to, ka pateicoties tādai formai skrotij it kā esot labāka aerodinamika un ir mazliet lielāks svars (astīte). Ilgāk saglabājot ātrumu, attiecīgi dziļāk ieiet medījumā (lidojot ar "resno" galu pa priekšu). Mīnusi : lādiņā ieiet mazāk skrošu pēc skaita. Ir pat fīreri, kas viņas kaut kā speciāli kārto lādiņā :))
Arī amerikas labākie patronu ražotāji lieto "interesantu" formu skrotis (dzelzs,protams). Vai tas ir kārtējais mārketinga triks - grūti pateikt..
Winchester Blind Side- HEX formas (izskatās kā mazi metamie kauliņi;)
Federal Black Cloud- 60 % apaļas, 40% ar tādu kā jostiņu (kā mazi Saturni:)
Hevi-Shot Hevi-Metal- pilienveida
Koroče, ja Tu saki, ka ar tām ovālajām skrotīm pīles krita kā krusa no debesīm - būs jāmēģina! Laikam tikko viens akumulators parakstīja sev nāves spriedumu :) Būs ja ne labāk, tad vismaz savādāk!
Aprīkojums: bise 16. kal. bise 12. kal. karabine 30-06 kal.
Suņi: Krievu eiropas laikas nu jau divi pus invalīdī.
Medību trofejas: 1
15.07.2013. 15:05
Nu nē Tās skrotis bija nevis kā lāsītes bet drīzāk kā bēnu zīmē sirsniņas tik bez tā spicuma sanāk Man tās vairāk izskatijās pēc vecās receptes kā saka sagriez 3 mm stieplīti un krati pudelē metodes ražotās. Bet par ovālo formu neko nevaru teikt bet par tevis pieminēto Black Cloud es tiešām pieļauju ka tas varētu strādāt jo pats esmu redzējis bet diemžēl video kā tās skrotis izskatās un tie četrstūrainie varianti arī varētu iet..Bet līdz tādai fāzei vēl neesmu ticis, lai pats skrotis taisītu jo esmu savācis cienīgu daudzumu skrošu no cilvēkiem kuri paši patronas negrib vairs lādēt. Varu pastāstīt ka vislabākās pēc manas pieredzes ir mīkstākās skrotis kur svins ir tīrāks un līdzarto mīkstāks šādas skrotis pēc manas pieredzes gāž to putnu no debesīm pat ar vienu skroti... Biju piemirsis bet šaujot pa bleķa plāksni manas lādētās patronas skrotis padara par auzu pārslām un es domāju ka tāda jauda ir vairāk kā pietiekama... mana rūgtā pieredze vēl ir parādijusi ka labu kūli meklējot vienreiz sanāca pārāk par maz pūlveri patronās sabērt pēc 10 pīlēm kuras nokrita tikai dēļ tā ka balasts bija parbaudz aiz ādas sadzīt es atgriezies pie atziņas kā rakstīts tā jāliek pūlveris bet spēlēties vari ar skrošu daudzumu tomēr ivērojot to ka skrotis ber tiešu dozu vai samazinot to.
Jāni man mājās vēl stāv kādas 300 jaunas papīra čaulītes bet es diemžēl tās nevienam nedošu, jo to baudu medīt ar vecās raudzes čaulītēm neviena plasmasene neaizstāj. Es papīra čaulītes ļietoju tik ilgi kamēr pakaļa nokrīt.diemžēl 16 jau sāk iestāties plastmasas ēra.
15.07.2013. 15:10
Vēl es piemirsu ir jau arī bronzenes bet tās man kaut kā nepatīk, jo nu vaunu es to pūlveri pardaudz beru vai vajag kalibrātoru bronzenēm uztaisīt tās ar laiku pārāk uzpūšās.
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
15.07.2013. 15:10
:D ne tādā nozīmē kā čaulītes man pārs štuku jaunu iepakojumos stāv, a tādā vai tirgo medību patronas priekš pīlēm vai lielajiem? nekur nēesmu redzējis krievu ražojuma patronas 12 kalibram
15.07.2013. 15:17
Nu es pagājušjā senonā izšāvu enze 80 gada krievu ražotās pīlenes 4 un 5 Nr paris pakas traki gāja slikti bija glabātas jo pīles sanāca šaut kā krivu ruletē tut streļaju tut ņestreļaju. Bet bija jautri. Bet krievu patronas kuras ražo tagat neko neesmu dzirdējis un diezvai eiropā ar dzirdēsim.
Vēl 4 patronu testi
Ierocis: Beretta A400 Xtreme 12/89
Čoks: Modiefied (~pusčoks)
Attālums: 35 m
Mērķis: D 750 mm
Ātrums: mērīts pie +20*C; 5 šāvieni, min un max nost; vid.no 3 atlikušjiem
Reālais skrošu daudzums un svars: vid no 3 patronām
1)Cheddite JK6 Nr.4(3,1 mm) 36g-
Reālais: 37,2 g/225 gb
Ātrums: 390 m/s
Blīvums: 80 % (181/225)
Mērķis: http://testshot.net/shotgun/pa...
Piezīmes: ieliku labāko no 3 mērķiem (pārējie bija 74 un 77%), jo šī ir patrona (pulveris), kura ir paredzēta zemām temperatūrām. Saglabā savu "performance" no +5 līdz -20. Tā, ka šai patronai ir potenciāls vēlā rudenī, kad pārējo patronu performance ies uz leju..
2)Cheddite Super T5 Nr.4(3,1 mm) 42g-
Reālais: 41,4 g/243 gb
Ātrums: 395 m/s
Blīvums: 65 % (155/240)
Piezīmes: Blīvums salīdzinoši viduvējs (kaut gan vid.industrijas standarts pusčokam ir 55-65%). Iemesls varētu būt - salīdzinoši lielais ātrums semimagnum patronai; iespējams pastiprināta skrošu deformācija.
Otrs variants - jāmēģina ar pilno čoku. Bija daudz trāpījumu, čut aiz apļa D750 robežas.
3)Fiocchi Pl32 Nr.5(2,9 mm) 32g-
Reālais: 31.5 g/218 gb
Blīvums: 67 % (155/218)
Piezīmes: Pārsteidzoši labs rezultāts šai daudzu nopeltajai patronai/ražotājam. BET bažas rada salīdzinoši daudzi trāpījumi, kur ir gandrīz skrots uz skrots. Nevar tās kā divas/trīs māsiņas lidot pilnīgi blakus :) Tas varētu liecināt par salīdzinoši lielāku skrošu kūļa izstiepšanos. Blakus skrotis ir no kūļa "pakaļgala" kā saka " v dogonku" :)Pa lidojošu mērķi tas viss ir pīlei pa aizmuguri. Tas arī varētu izskaidrot sliktās atsauksmes no mednieku puses par šo patronu efektivitāti medībās. Tas,protams, ir tikai mans spriedelējums, iespējams pilnīgi garām :))
3)RIO 20 Nr.5(3.0 mm) 32g-
Reālais: 31.5 g/210 gb
Ātrums: 380 m/s
Blīvums: 75 % (157/210)
Piezīmes: Tas pats stāsts, kas par Fiocchi. Pārsteidzoši labs rezultāts. BET efekts (defekts?) "skrots uz skrots" šim izteikts vēl vairāk. Plus - zemākais ātrums starp 20 testētajām patronām. Tas varbūt arī izskaidro lielo blīvumu un "neveselīgo" koncentrāciju uz centru. Koeficients - 3,12. It kā labi, tas nozīmē, ka kūlis vēl nav sasniedzis savu optimālo izsēšanos un ar šādu patronu varētu šaut arī 40-45 metros, bet salikumā ar zemo ātrumu un, iespējams, garo kūļa asti - rezultāts dzīvē varētu būt "nepārāk" labs... Bet uz papīra izskatās kā top-performer :))
Par RIO 20 - ātrums tomēr nav zemākais. Sajaucu. Galu beigās ātrums 380 m/s ir pilnīgi pietiekams.. Ja būtu zem 365 m/s - varētu raudāt... Aizmirsu pieminēt - ātrums nestabils: min no max 20 m/s.
17.07.2013. 10:19
Intar tu biji mēģinājis sagas patronas bet vai pamēģināji bez konteinera patronas man jau šis ražojums vienmēr ir paticis šaujot uz 30 m. Protams runa ir par ne magnuma šāviņiem.
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
17.07.2013. 11:05
Rio vispār pipec man pirms diviem gadiem bija, tad jau labāk ar mešanu mest tādu sūdu vairs nekad nepirkšu, nezinu mož citiem iet labi, bet nu man bija trāpījies pēdējais mēsls, sāku jaukt ārā un likt klāt pulveri jo nu reāli knapi pa stobru gāja ārā. šogad pats lādēšu man vēl pačka barsa aizķērusies, varēs debeskrāpjus raut :D
Par tām ovālajām skrotīm - man arī nav līdz galam skaidrs: no vienas puses, jo apaļāka skrots, jo tā lido labāk, nenovirzās no traektorijas, nezaudē ātrumu, ir labāks blīvums utt. Tiek uzskatīts, ka labas (apaļas, smagas UN cietas) skrotis ir viens no galvenajiem laba skrošu lādiņa priekšnosacījumiem, bet tajā pašā laikā ir dzirdēts par krievu "meistariem" kuri paši taisa skrotis ar lāsveida formu (tehnoloģija nav sarežģīta, būs jāizmēģina;biju piemirsis). Pie plusiem min to, ka pateicoties tādai formai skrotij it kā esot labāka aerodinamika un ir mazliet lielāks svars (astīte). Ilgāk saglabājot ātrumu, attiecīgi dziļāk ieiet medījumā (lidojot ar "resno" galu pa priekšu). Mīnusi : lādiņā ieiet mazāk skrošu pēc skaita. Ir pat fīreri, kas viņas kaut kā speciāli kārto lādiņā :))
Arī amerikas labākie patronu ražotāji lieto "interesantu" formu skrotis (dzelzs,protams). Vai tas ir kārtējais mārketinga triks - grūti pateikt..
Winchester Blind Side- HEX formas (izskatās kā mazi metamie kauliņi;)
Federal Black Cloud- 60 % apaļas, 40% ar tādu kā jostiņu (kā mazi Saturni:)
Hevi-Shot Hevi-Metal- pilienveida
Koroče, ja Tu saki, ka ar tām ovālajām skrotīm pīles krita kā krusa no debesīm - būs jāmēģina! Laikam tikko viens akumulators parakstīja sev nāves spriedumu :) Būs ja ne labāk, tad vismaz savādāk!
Jāni man mājās vēl stāv kādas 300 jaunas papīra čaulītes bet es diemžēl tās nevienam nedošu, jo to baudu medīt ar vecās raudzes čaulītēm neviena plasmasene neaizstāj. Es papīra čaulītes ļietoju tik ilgi kamēr pakaļa nokrīt.diemžēl 16 jau sāk iestāties plastmasas ēra.
Ierocis: Beretta A400 Xtreme 12/89
Čoks: Modiefied (~pusčoks)
Attālums: 35 m
Mērķis: D 750 mm
Ātrums: mērīts pie +20*C; 5 šāvieni, min un max nost; vid.no 3 atlikušjiem
Reālais skrošu daudzums un svars: vid no 3 patronām
1)Cheddite JK6 Nr.4(3,1 mm) 36g-
Reālais: 37,2 g/225 gb
Ātrums: 390 m/s
Blīvums: 80 % (181/225)
Piezīmes: ieliku labāko no 3 mērķiem (pārējie bija 74 un 77%), jo šī ir patrona (pulveris), kura ir paredzēta zemām temperatūrām. Saglabā savu "performance" no +5 līdz -20. Tā, ka šai patronai ir potenciāls vēlā rudenī, kad pārējo patronu performance ies uz leju..
2)Cheddite Super T5 Nr.4(3,1 mm) 42g-
Reālais: 41,4 g/243 gb
Blīvums: 65 % (155/240)
Piezīmes: Blīvums salīdzinoši viduvējs (kaut gan vid.industrijas standarts pusčokam ir 55-65%). Iemesls varētu būt - salīdzinoši lielais ātrums semimagnum patronai; iespējams pastiprināta skrošu deformācija.
Otrs variants - jāmēģina ar pilno čoku. Bija daudz trāpījumu, čut aiz apļa D750 robežas.
3)Fiocchi Pl32 Nr.5(2,9 mm) 32g-
Reālais: 31.5 g/218 gb
Blīvums: 67 % (155/218)
Piezīmes: Pārsteidzoši labs rezultāts šai daudzu nopeltajai patronai/ražotājam. BET bažas rada salīdzinoši daudzi trāpījumi, kur ir gandrīz skrots uz skrots. Nevar tās kā divas/trīs māsiņas lidot pilnīgi blakus :) Tas varētu liecināt par salīdzinoši lielāku skrošu kūļa izstiepšanos. Blakus skrotis ir no kūļa "pakaļgala" kā saka " v dogonku" :)Pa lidojošu mērķi tas viss ir pīlei pa aizmuguri. Tas arī varētu izskaidrot sliktās atsauksmes no mednieku puses par šo patronu efektivitāti medībās. Tas,protams, ir tikai mans spriedelējums, iespējams pilnīgi garām :))
3)RIO 20 Nr.5(3.0 mm) 32g-
Reālais: 31.5 g/210 gb
Ātrums: 380 m/s
Blīvums: 75 % (157/210)
Piezīmes: Tas pats stāsts, kas par Fiocchi. Pārsteidzoši labs rezultāts. BET efekts (defekts?) "skrots uz skrots" šim izteikts vēl vairāk. Plus - zemākais ātrums starp 20 testētajām patronām. Tas varbūt arī izskaidro lielo blīvumu un "neveselīgo" koncentrāciju uz centru. Koeficients - 3,12. It kā labi, tas nozīmē, ka kūlis vēl nav sasniedzis savu optimālo izsēšanos un ar šādu patronu varētu šaut arī 40-45 metros, bet salikumā ar zemo ātrumu un, iespējams, garo kūļa asti - rezultāts dzīvē varētu būt "nepārāk" labs... Bet uz papīra izskatās kā top-performer :))