Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
31.05.2013. 23:04
man liekas ka 900 ir drošas lādēšanas spiediens, man uz bisēm ir virsū max 950 atm, bet tas hujņa es agrāk ka lādēju patronas ziemai kad liels aukstums 3 grami liku nekas īpašs nu bet pēc 4 gadiem stobrā iedila pusmēness, nez tas no tā ka poroha dahuja liku vai no tā ka pašaudīju ar jau reizi izšautām svina lodēm ko salasīju vecā baļķi pa kuru agrāk šaudījām, pieklapēju ar āmuru un izmantoju priekš šaušanas gaisā vilku medībām, varbūt ka veldamās pa stobru gāja hz, kāda atšķirība :D ar naglām ar ir šauts :D galvenais labs konteiners un humora izjūta
Jāni,
re ku ir rakstiņš par krievu ieroču testēšanu laboratorijas apstākļos līdz max pulvera daudzumam, kad sāk plēst stobru.
Secinājums - var bērt pat līdz 6 grami Sokola :))
Vari droši turpināt ar to karoti :))) http://bbsv.ru/directory/hunt/...
Krievu bisēm ieteicamais ekspluatācijas spiediens ir 65-74 MPa jeb 650-740 bar. Tipa magnum un sporta bisēm - 90 MPa.
Pārbaudes spiediens ir + 30 % t.i. 900 bar. Ko arī var uzskatīt par max pieļaujamo.
Zemāk saite, kur džeks diezgan pamatīgi izpētījis dažādu Sokola partiju ieteicamā svara/lādiņa ātruma un spiediena attiecības.
Jāni - Tev noderēs !
Beidz bērt Sokolu ar to pat karoti ar ko ēd boršču! :)) http://forum.guns.ru/forummess...
p.s
Spiediens nav atkarīgs tikai no pulvera daudzuma, bet arī no tādiem sīkumiem kā lādiņa svara, čaulītes garuma utt.
Par labu skrošu patronu lādēšanu ar 1,5 devu pulvera vispār negribās runāt.. Mož tomēr Jāni izlasīsi vienu no manis piedāvātajām grāmatiņām.. Tikai vienu,lūdzu (Lyman Shootshell reloading) :))
Ar sporta lodēm pieredze maza. Eksāmens un vairākas sērijas šautuvē :)
Vēl jau manos krājumos ir BARS pulveris, bet to kādam varu uzdāvināt. Pašam tādu nevajag.
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
31.05.2013. 20:01
ir div veidu sokols plāksnēs un metāliskai stienīšos, stienīšos vajag mazāk. es jau nesaku ka nevar nošaut, pats sašautu alni kaklā piešāvu ar sporta lodi, kkas bija iedevis lai gaisā izšauj, bet priekš piešaušanas arī labi. un bebrus šāvu ar sporta lodēm iet precīzi to nevar noliegt, bet ja ieliktu alnim plecu kaulos rezultāts pašvaks.
Nezinu kāds pulveris iet Zala arms un neesmu svēris. Zvēri krīt ar gualandi un lode iet iekšā ķermenī nevis atlec.
Un par pulveri maz es strīdēšos, jo kad iebēru vairāk, tad patronas gāja neprecīzi. Viss atkarīgs no lādiņa svara, ieroča masas un pulvera. Man ir divi sokoli. Vienam uz bundžas rakstīts ieteicamā deva 2-2.2gr laikam otram kkas ap 2.5 tā kā pieņemu ka arī Sokol ir atšķrīgi ražoti kādreiz.
31.05.2013. 19:27
1.9-2gr tas jau loti maz. lai būtu 900 atm(911.92500 bar) vajag 2.4gr tas NE dēļ magnuma a parastajam lādiņam pēc vecajiem standartiem, kurus atradīsi uz sokola bankas, bises pridzels 950atm, tad sanāk a tev patronas ir ~752arm(762 bar)
sporta lodēm 1,7-1,8 gr nu tad sanāk ka šauj pa zvēriem ar gandrīz vai sporta patronām, kas nav atļauts, nav brīnums ka atsitiens mīksts tavām un Zala Arms patronām :D
re ku ir rakstiņš par krievu ieroču testēšanu laboratorijas apstākļos līdz max pulvera daudzumam, kad sāk plēst stobru.
Secinājums - var bērt pat līdz 6 grami Sokola :))
Vari droši turpināt ar to karoti :)))
http://bbsv.ru/directory/hunt/...
Pārbaudes spiediens ir + 30 % t.i. 900 bar. Ko arī var uzskatīt par max pieļaujamo.
Zemāk saite, kur džeks diezgan pamatīgi izpētījis dažādu Sokola partiju ieteicamā svara/lādiņa ātruma un spiediena attiecības.
Jāni - Tev noderēs !
Beidz bērt Sokolu ar to pat karoti ar ko ēd boršču! :))
http://forum.guns.ru/forummess...
p.s
Spiediens nav atkarīgs tikai no pulvera daudzuma, bet arī no tādiem sīkumiem kā lādiņa svara, čaulītes garuma utt.
Par labu skrošu patronu lādēšanu ar 1,5 devu pulvera vispār negribās runāt.. Mož tomēr Jāni izlasīsi vienu no manis piedāvātajām grāmatiņām.. Tikai vienu,lūdzu (Lyman Shootshell reloading) :))
Vēl jau manos krājumos ir BARS pulveris, bet to kādam varu uzdāvināt. Pašam tādu nevajag.
Un par pulveri maz es strīdēšos, jo kad iebēru vairāk, tad patronas gāja neprecīzi. Viss atkarīgs no lādiņa svara, ieroča masas un pulvera. Man ir divi sokoli. Vienam uz bundžas rakstīts ieteicamā deva 2-2.2gr laikam otram kkas ap 2.5 tā kā pieņemu ka arī Sokol ir atšķrīgi ražoti kādreiz.
sporta lodēm 1,7-1,8 gr nu tad sanāk ka šauj pa zvēriem ar gandrīz vai sporta patronām, kas nav atļauts, nav brīnums ka atsitiens mīksts tavām un Zala Arms patronām :D