Es domāju , ka Mārcim ir taisnība .Viss atkarīgs no tavas attieksmes pret ieroci . Ja aizej reizi gadā pasēdēt tornī , tad vienalga kāds airis tev rokās , ka tikai šauj . Ja esi aktīvs mednieks un to ieroci bieži staipi līdzi , tad atklājas daudzas nepilnības ko gribi uzlabot . Un uzlabot tur ir daudz ko . Beddingi , laides vaidziņi , īsāka- garāka laide , plastmasu grabēšana un......un...un....daudz kas . Nedomāju , ka arī dārgie ir perfekti . Protams, labāk nostrādāti , parasti -skaistāks izpildījums arī daudz sarežģītāki . Bet , vienam ar 303 sauerim bija tāds gļuks , ka ne vienai saigai tādu nedabūsi gatavu . Galvenais faktors , cilvēki ir dažādi . Vīram ar divmetrīgām rokām nederēs normāla cilvēka plinte , vai otrādi . Cik noprotu , tad Mārcis ir spečuks pa koka darbiem , nav brīnums , ka viņš ir pārtaisījis daudzas laides .
Slēpts
26.07.2019. 14:34
No foruma skaisto citātu krātuves.
Mārcis Mūrieks 07.09.2013. 21:02
Lētā gala ierocis nav mugurkaula operācija par ko baigi iespringt. Kāds pašam patīk un kādu var atļauties, tādu jāpērk. Visi tie nedārgie stroķi šauj apmēram vienādi, un apdares ar visiem līdzīgi sūdīgas, neatkarīgi no materiāla. Līdz Tikka T3, ieskaitot. Visas bija jāpārbūvē, lai būtu riktīgi ērtas. Kad vienreiz budžeta klases latvietim pielēks, ka laba manta nemaksā lēti? http://www.medniekiem.lv/discu...
Es pareizi sapratu, ka plintes cipars nosaka to cik ērta ir plinte?
Ja salīdzina dzelkšņus Titāna , tas pats sevidžam ar piemēram ko vai zastavu , kas būtībā ir tas pats mauzeris . Titānam ir tāds kā adatiņa ( arī citiem titāniem , ne tikai manējam :) . Tas sitiens pa kapseli arī tāds , nu tik - tiko - pavārgs . Toties ko , saigai un mauzerim tāds resnāks - liekas spēcīgāks .Bedrīti arī atstāj lielāku .
Tās ir tikai manas domas, bet - komercieročus eiropā ražo ar pārspīlētiem drošības standartiem . Lai tikai nepārsit kapseli . Citādi tiesas darbi - nu varbūt kaut kā tā . Cita izskaidrojuma es neredzu .
Istenībā nav tā , kā mums te stāsta . Titānam uz stobra ir ļoti stingri uzskrūvēta speciāla mufta ( varbūt tā viņu varētu nosaukt), kurā tad arī fiksējas aizslēga noslēdzošie zobi . Pavirši skatoties tas izskatās kā monolīts stobrs , bet tā nav . Stobrs liekas aizslēga kārbā un aizslēga kārba skrūvējas pie laides . Viss atsitiena trieciens tik un tā tiek atdots kārbā speciāli izveidotajam izcilnim ( kaut kā viņu sauca , aizmirsu ) kurš ir pieskrūvēts ar skrūvi pie laides . Atsitiena ideja būtībā ne ar ko neatšķiras no , piemēram CZ . Tas , ka aizslēgs safiksējas ar stobru ( jeb šo muftu , kura ir uzskrūvēta stobram), tas ir nepieciešams maināmajiem stobriem , lai šāviena brīdī tas neaizlidotu kopā ar lodi , jo kārbā viņš nemaz tik stingri neturas . Bet tas nav tas , kas mani uztrauc . Tieši optikas stiprinājumi . Bija pieredze , kad izrāva skrūves , nācās iegriezt lielāka izmēra vītni . Tad nu tālāk . Protams ar skrūvēm nepietiek , jālīmē ar kārtīgu epoksidku , kura paredzēta alumīnijam . Būtībā , ja ir alumīnija kārba , tad jāliek alumīnija sliede , jo pie dažādām temperatūrām katrs metāls izplešas atšķirīgi un kā tas ietekmē to līmi -tas ir jautājums . Bet tie ir sīkumi , kas varbūt tikai man ir interesanti . Daudzi mani paziņas veiksmīgi šauj ar titāniem un neko nezina ne par kārbām , ne citām tehniskām lietām un ir laimīgi . Kas attiecas par kopšanu , tad vienam paziņai titāns vismaz gadu nebija tīrīts , viss darbojās un viss bija ok. Katrā gadījumā , tur nav daudz detaļu , kas var rūsēt :) .
Vispār labs ierocis , precīzs . Ar paša lādētajām to 1 moa , jeb ļeņķa minūti nav ko darī uz 100 m. Ja labi piespiežas tad 4 lodes 1,7 cm aplī var dabūt ( 19 mm. stobrs ) . Vēl arvien baida alumīnija kārba , pagaidām viss kārtībā , bet ja uz optikas uzliktu naks uzliku un tt. Izņemot stobru ( kas priekš tīrīšanas ļoti ērti ) un ieliekot no jauna trāpījuma vieta, minimāli , bet mainās ( medībām tas nekādi neietekmē ). Jā, vēl ir bijis kad aptvere paliek rokā . No vienas puses, it kā divi fiksatori , bet kaut kā nav tā īsti droši . Sako, šķiet , nejauši viņu nekādi nedabūsi ārā . Bet, katram ierocim sava specifika . Jāsaka , man viņš patīk . Patīk precizitāte , ērts+ šnelleris .Citu nekādu ķezu nav bijis , izņemot šo , pieļauju , ka tas ir tāds izņēmuma gadījums , vai arī pats esmu ko nolunījis.
Varbūt vajadzētu reizi pa 4-5.g. izjaukt aizslēgu, iztīrīt un saeļļot, ar tam paredzētām eļļām??
Armand , es no ieročiem saprotu varbūt vairāk kā dažs labs bērnudārza līmeņa padomdevējs . Ar šitām te gudrībām , "davai ņebudzim". Tu maz Titāna atsperi esi redzējis ? Tā nav CZ , vai tā pati mauzera atspere . Vēl kas . Daudzi saka sliktas patronas , esmu novērojis komerc ieročiem , īpaši lētajiem sevidžiem , ļoti jutīgs . Berdana kapseli vispār negrib sist . Toties visi vecie mauzeri , koškas , visi , kas uz armijnieku bāzes sit visas vecās patronas . Pašam bija saiga ( kas nezina - praktiski kalašnikovs) , kādi tikai sūdi tur netika lādēti - padomju laika nz . Gāja vaļā visas patronas - neatceros nevienu atsečku , ( par precizitāti , tas cits stāsts ) . Galu galā visi militārie , tas pats 308 vai 223 - ražo čehi , slovāki , krievi , visa pasaule ( lētās patronas armijas vajadzībām). Armijnieki nesūdzas . Domāju , ložmetējā neviens nelādē RWS pa divi eiro gabalā - vienalga šauj . :) Ir vērts padomāt ! Gatim, paldies par atsaucību , obligāti tuvākajā laikā sazināšos .
Mārcis Mūrieks 07.09.2013. 21:02
Lētā gala ierocis nav mugurkaula operācija par ko baigi iespringt. Kāds pašam patīk un kādu var atļauties, tādu jāpērk. Visi tie nedārgie stroķi šauj apmēram vienādi, un apdares ar visiem līdzīgi sūdīgas, neatkarīgi no materiāla. Līdz Tikka T3, ieskaitot. Visas bija jāpārbūvē, lai būtu riktīgi ērtas. Kad vienreiz budžeta klases latvietim pielēks, ka laba manta nemaksā lēti?
http://www.medniekiem.lv/discu...
Es pareizi sapratu, ka plintes cipars nosaka to cik ērta ir plinte?
Tās ir tikai manas domas, bet - komercieročus eiropā ražo ar pārspīlētiem drošības standartiem . Lai tikai nepārsit kapseli . Citādi tiesas darbi - nu varbūt kaut kā tā . Cita izskaidrojuma es neredzu .