Aprīkojums: TIKKA T3 308.;TOZ-16 22LR; Browning BAR Zenith 30-06.+ Zeiss Victory V8 2,8-20x56, Иж-56-3 22/28 + Burris Eliminator III 3-12x44. Mitsubishi L200
Suņi: LV dzinējs,suns
Medību trofejas: 6
24.04.2013. 15:24
Aknās varētu būt hemangioma(95%)- labdabīgs aknu audzējs, kā arī hemangioblastoma -
ļaundabīgs. Es pilnīgi drošu sirdi būtu ēdis to gaļu, nekādā gadījumā nemestu ārā. Aknu,
to gan visu vari izmest. Vajag tikai izšķirt, vai tas nav no infekcijas, ievainojuma brūces
attīstījies.
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
27.04.2013. 13:09
jums visiem laikam baigais bebru eldorado -pie manis Mazajā Juglā lien ārā,ļoti vēlu ap 22 00 (laikam pa šiem četriem gadiem ir dabūjuši mācību).bet būt viņi vēl ir jo kādas četras dienas atpakaļ pilnīgā tumsā manīju kādus 5 gab.
laikam jāpārvar slinkums un jāieliek uz pēdējām dienām lamatas, pielietojot sveša bebra dziedzeri
Kas attiecas par dziedzeriem kā atraktantu. Kā jau iepriekš minēju šosezon esmu tipisks gaides bebru mednieks.Tad lūk. Vakar vakarā , draugs nolika sēdēt trīs grāvju līkumā, kur iepriekšējā dienā bija 1 nomedījis un vēl 2 manījis. Aizrāpoju līdz ūdens malai un sasmērēju ar dziedzeri divus 50 cm garus žagarus, ko atstāju netālu no ūdens. Aizlīdu atpakaļ uz savu krēsliņu un sāku gaidīt.Vējiņš baigi labais. Viegla vēsmiņa prom pa grāvi. Pēc apmēram 1,5 stundām apmēram 60 metrus pa vējam no alas izlīda abi divi. Izmeta loku .Viens ielīda atpakaļ(kaut kur pazuda),otrs burtiski kā raķete peldēja manā virzienā.No apmēram 10 m attāluma aizrāvu garām(222rem) ,pa zemu.Nu kas bijis ,bijis. Gaidu tālāk. Apmēram pēc pusstundas parādās otrais ,viss notiek pēc tāda paša scenārija.It kā jau pacēlu augstāk ,bet tā pat pa zemu ,priekšā.Atkal garām. Līdz 22.00 gaidīju kolēģi, skatījos kā šie ņemās man nesasniedzmā vietā un analizēju savas kļūdas.Un lielākā kļūda ,pec manām domām bija tā ,ka savu sēdvietu biju iekārtojis pārāk tuvu atraktantam.Tas dzīvnieks uzsmaržu nāca tik pārliecinoši, ka man uzmanību pilnīgi nepievērsa.Neskatoties uz to,ka sēdēju pilnīgi atklātā vietā. Nu varu droši apgalvot ,ka dziedzeris strādā.
To,ka dziedzeri strādā jau sen esmu uzgājis.Ja negribas sēdēt vienā vietā es nosmērēju gumpeņus ar uzlējumu,vai kāda iepriekš šautā dziedzeri un bradāju droši gar grāvjiem.Šie laikam uzskata mani par savējo,jo reizēm pat peld no aizmugures.Jāuzmanās tikai,lai tā zapte neizlīst kabatā,tad ir"bebrs".
ļaundabīgs. Es pilnīgi drošu sirdi būtu ēdis to gaļu, nekādā gadījumā nemestu ārā. Aknu,
to gan visu vari izmest. Vajag tikai izšķirt, vai tas nav no infekcijas, ievainojuma brūces
attīstījies.
laikam jāpārvar slinkums un jāieliek uz pēdējām dienām lamatas, pielietojot sveša bebra dziedzeri