Edgar - Tu domāji .17HMR ( http://en.wikipedia.org/wiki/.... )? Lodes diametrs ir 4,4mm, jauda ir lielāka kā .22LR, jo patrona faktiski ir .22WMR ar samazinātu kakliņu, kurā ielikta mazāka un tievāka lodīte...
Ģirt man ar tāda sajūta ka tomēr tie ražotāji kaut ko iesmērē klāt tai bebra desās, bet ja tika gaļa žāvēta, tad gan nezinu, jo bija kaut kur minēts ka bebri var būt slimi ar trihenellu, bet kā tieši saslimst neviens nevar pateikt. Mūsu pusē pāri Daugavai zemgalē vieni nodeva 2 vai 3 bebrus un visi bija slimi ar trihenellu. Var būt sakritība!!!!
Bet par 223 un 222 kalibru nedaudz par jaudīgu bebriem un mazajiem kustoņiem. Liela skāde tiek nodarīta un arī bija mūsu kolēģiem atteicās, ļoti daudz noslīka, jo medās uz Daugavas. Man no masenes ir ļoti min noslīkuši, pēc šāviena paliek peldus. Ar maseni ir tā ja trāpi paliek uz vietas ja netrāpi, tad arī nēesi trāpījis, jo pat bija gadījumi ja trāpi lāpstiņu zonā, tas jau nevar ienirt, praksē bija 2 gadījumi tādi, tad tika piešauj un miers mājās, ar 223 kalibru puse bebra var iznest ārā. galvu toč norauj līdz pat lāpstiņām. Bet tā kā es mīlu ceptas bebru aknas un paštēti tad man žēl šaut bebram korpusā, tikai galvā. Kā arī mazāk gaļas postījumu.
223 kalibram trajektorija laba un mazāks kritums nekā masene, bet toties lielāki bojājumi gaļai.
Ideālākais variants ir gludais dzinējmedībām, masene sīkajiem lopiņiem, un karabīne uz gaidi vai uz dzinējmedībām.
Ja kas ir vēl mazāks kalibrs nekā masenei, tas ir lode vieglāka, bet jaudīgāks aparāts un lodes trajektorija daudz labāka nekā masenei, kalibru nepateikšu, bet bojājumi gandrīz tādi paši kā pēc masenes nu drusku lielāki, bet nav kā 223 kalibram.
Slēpts
25.04.2013. 16:04
Jāni, lietoja bebru gaļu vai iesmērēja cūķi un domāja, ka lieto bebru? vai arī šitie būs pirmie, kas no bebra norāvušies?
Medību stāžs: vairāk kā 20 gadi ar pārtraukumiem:)
Aprīkojums: Svage 14+Meopta 3-12x56, Winchester SX3 Big Game Combo+ Optisan Prestige 6z 1-6x24, Savage Axis 223Rem tjūnēts+DELTA Titanium 2.5-16x50 SF IR
Suņi: Es pats kā suns
Medību trofejas: 2
25.04.2013. 15:26
Intresani, ka tas Hornady tā ārdās, bija doma iepirkt, bet nu tomēr palikšu pie American Eagle Tactical AE223 (Zommerā 0.30Ls) ieejošais caurums ādā nav redzams, ribās caurums paliels, līdz pretējās puses ribām nedavilka.
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
25.04.2013. 15:17
223 ir zajebis :D mans secinājums bet tomēr patraks priekš bebra. iešāvu bebram ar Hornady steel match, gaļasmašīna nav vajadzīga :) drusku ar traku, jenotam ar barnaul (svina galvu) otrā pusē caurums izmērā kā dūre, tādas ādas to4 nepieņems :D, bet nevienā vietējos veikalo nav patronu ar asajiem galiem. bebram gan ādas labas tikai 1 mazs caurumiņš bet puse gaļas jāmet ārā!
P.S Ja par bebriem ESIET UZMANĪGI lietojot pārtikā bebra gaļu! Balvu novadā 4 cilvēki nonāca slimnīcā lietojot žāvētu bebra gaļu!! diagnoze- TRIHINELOZE
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
25.04.2013. 14:07
nu tur kur nošāvu bebru to4 ir 70m jo man jāšauj bija pāri upei un no dabja augšas. izbesīja vienkārši tas ka teica ka uz 70m never sašaut mērķī! UN uz Ložmetēja sacensībām kas būs kkad septembrī ādažos, gan brauksu, jo tur mani norīkoja+ ved, baro,samaksā :D un bija 149 no 150 punktiem (kkur maja metajas merkis meginasu atrast) :D
P.S.
es jau te uzvedos mierīgi, labi ka mans tēvs nemāk rīkoties ar datoru, jo komentāri no viņa nāk skarbi, taisa divainas sejas izteiksmes un smejas par 70m :D
Bet par 223 un 222 kalibru nedaudz par jaudīgu bebriem un mazajiem kustoņiem. Liela skāde tiek nodarīta un arī bija mūsu kolēģiem atteicās, ļoti daudz noslīka, jo medās uz Daugavas. Man no masenes ir ļoti min noslīkuši, pēc šāviena paliek peldus. Ar maseni ir tā ja trāpi paliek uz vietas ja netrāpi, tad arī nēesi trāpījis, jo pat bija gadījumi ja trāpi lāpstiņu zonā, tas jau nevar ienirt, praksē bija 2 gadījumi tādi, tad tika piešauj un miers mājās, ar 223 kalibru puse bebra var iznest ārā. galvu toč norauj līdz pat lāpstiņām. Bet tā kā es mīlu ceptas bebru aknas un paštēti tad man žēl šaut bebram korpusā, tikai galvā. Kā arī mazāk gaļas postījumu.
223 kalibram trajektorija laba un mazāks kritums nekā masene, bet toties lielāki bojājumi gaļai.
Ideālākais variants ir gludais dzinējmedībām, masene sīkajiem lopiņiem, un karabīne uz gaidi vai uz dzinējmedībām.
Ja kas ir vēl mazāks kalibrs nekā masenei, tas ir lode vieglāka, bet jaudīgāks aparāts un lodes trajektorija daudz labāka nekā masenei, kalibru nepateikšu, bet bojājumi gandrīz tādi paši kā pēc masenes nu drusku lielāki, bet nav kā 223 kalibram.
http://www.huberts.lv/lv/katal...
P.S Ja par bebriem ESIET UZMANĪGI lietojot pārtikā bebra gaļu! Balvu novadā 4 cilvēki nonāca slimnīcā lietojot žāvētu bebra gaļu!! diagnoze- TRIHINELOZE
Šodien, 12:03
Cik saprotu šim kalibram + un - nav... Piedodiet, bet varbūt es te ne pa tēmu.
Tu, Māri, esi pareizi sapratis!:::::)))))
P.S.
es jau te uzvedos mierīgi, labi ka mans tēvs nemāk rīkoties ar datoru, jo komentāri no viņa nāk skarbi, taisa divainas sejas izteiksmes un smejas par 70m :D