Šodien vārdadienu svin Vēsma, Fanija, rītdien - Mirta, Ziedīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - 223 kalibrs + un - kādas atsauksmes?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 72 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 18.07.2017. 02:34

Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2021-03-27 14:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Dobele
Medību stāžs: no 2004.g.2.oktobra
Aprīkojums: TIKKA T3 308.;TOZ-16 22LR; Browning BAR Zenith 30-06.+ Zeiss Victory V8 2,8-20x56, Иж-56-3 22/28 + Burris Eliminator III 3-12x44. Mitsubishi L200
Suņi: LV dzinējs,suns
Medību trofejas: 6
25.04.2013. 00:33
J.R.! Es Tev neticu. Jo īpaši par tiem 70m. Tas ir Minhauzena cienīgs veikums. Gudrs jau Tu esi, bet prāta Tev nav!
Laimonis
Laimonis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-21 13:32
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ilgs
Aprīkojums: pamatīgs
Suņi: trīs
Medību trofejas: 1
25.04.2013. 01:01
Ja 70m no rokas ar vītņstobru nevarat sašaut sportinga māla šķīvi - sēdiet mājās un nepūdējiet dzīvniekus ....Minhauzeni bļin ...
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-17 06:31
25.04.2013. 07:02
Redzams, daudzi ne armijā, ne ZS nav dienējuši. 90-tajos, kad bruņojumā bija AKM 7,62x39, kādi bija NBS/ZS sacensību rezultāti šaušanā? Distance 100m , mērķis, zaļā krūšu figūra. Desmitnieka izmērs - 10cm, pat nedaudz mazāks, nekā piesauktais māla šķīvis. Šaušana no guļus, no ceļa un stāvus. Un nebija nekādu optiku poptiku u.t.t.
Eiropā un pasaulē notiek čempionāti šaušanā ar antīkajiem (no stobra tievgaļa lādējamie) ieročiem. Distancē līdz 100m lieto tādu pat mērķi, kā pie mums pistolēm 25m melnais aplis. Tad lūk, topa šāvēju (top 10) ar gludstobra kramenīcu (viņi gan šauj no guļus stāvokļa, bet tomēr)rezultāti ir virs 80 punkti. Ar no gala lādējamu vītņstobru virs 90p.
Pats gan neesmu nekāds dižais šāvējs, ir uz ko tiekties. 90-tajos bija gadījums, kad šautuvē šaudījāmies kopā ar zemessargu, kurš šāva no jau pieminētā AKM, tad lūk, viņam sabojājās roka pulkstenis un viņš apskaities to nostiprināja uz mērķa un no 100m ar otro šāvienu šašāva lupatās. Jautāju, kā tu vispār redzēji, kur tas pulkstenis ir? Sekoja interesanta atbilde, es zināju, ka viņš tur ir. Cūcene vai nē, kas to lai zina, bet rezultāts iespaidīgs. Tāk kā trenēties vajag. Un izlasīt NAA izdoto grāmatu "Šaušanas pamati".
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-06-07 12:06
Atrašanās vieta: Rīga
Suņi: Bīgli
25.04.2013. 08:00
Saigaka unboxing video ar šaušanu būs? Patiesībā riktīgi Minhauzeni ar gludstobru 1,5 km distancē var lāci nogāzt:-)
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
25.04.2013. 10:11
Uģi visu cienu, bet diemžēl ne visi var atļauties apmaksāt pat elementāras sacencības. Piemēram man lai aizbrauktu uz kādām tuvākām sacencībām pat uz to pašu maseni, tad degvielai vien lati kādi 40 vajag, plus dalības maksa, plus patronas, nu tas ir sīkums jau 6 lati par paciņu, plus paisons. Rezultatāta sanāks man vismaz 60 lati. Es diemžēl nevaru atļauties pat tādu naudas summu izlietot bezjēdzīgi ,lai pierādītu tev un visiem ka nesliktāk šauju nekā tu. Es pat diemžēl pagājušajā gadā Daugavpils sacencībās nevarēju atļauties iztērēt 25 lati plus degviela, jo diemžēl krīzes iespaidā pat 25 lati es varu gandrīz divas nedēļas izdzīvot. Tāpēc tagad visu apd... ka kur palika visi lielie šāvēni lūdzu nevajag.
Un trāpīt ar vaļeju tēmekli pat 100m nesagāgā lielu problēmu, jo es pats arī esmu Z/S un mums katru gadu notiek kaujas šaušana no kaujas ieročiem. un 100m saliks visus šāvienus nav problēmu, man bija tā ka no 60 šāvieniem labi ka pāris ir pienā, un pats interesantākais ka no ceļa šaujot vairāk izmētā nekā šaujot stāvus no rokas :) Dīvaini :) Pat vienreiz bijām šavuši 200m un pats nobrīnījos no divām sērijām visi bija trāpīti mērķi, protams šāvām guļus stāvokli un trāpījuma blivums bija pat ļoti labs, tikai pāris bija norauti no centra.
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2022-08-12 14:27
Lietotāja statuss: Lietotājs
25.04.2013. 10:22
Rebli, es jau gaidīju kad Tu sāksi cepties.Tev katrā tēmā nāsī dabūšana garantēta, diezgan agresīvs stils.
Tagad pats pensionāros esi pierakstījies, diezvai dzinējmedības uz bebriem taisi. Šodien uz 70, rīt uz 150, parīt no mājas loga, pavisam slinks paliksi. Es domāju ka, šeit forumā nav pietiekami daudz cilvēku kas ir nomedījuši vairāk zvēru virs simts metriem ar parastajiem tēmekļiem nekā jūs pilsētas gudreļi mūžā redzēsiet. Kāpēc medniekam ar cirvi jābūt bīstamam?
Tagad par to mērķi. Cik saprotu šauj Tu labi, bet nevajag pārspīlēt, nomēri 70 metrus (nevis soļus), noliec nomedītu bebru un notēmē.
Man ar vaļējo uz cūku 50 m liekas jau pietiekoši, tiesa gan ar bisi.
Piemērs: aizvedu draugu piešaut karabīni Mārupes ielā. Tur ieeja ir pret 50 metriem. Viņš sākumā nodomāja, ka esam jau uz sotaka. Attiecīgi es tad sapratu, ka 2-as dienas ieprikš esmu lapsai šāvis no 25-iem nevis 50.
Laimonis
Laimonis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-21 13:32
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ilgs
Aprīkojums: pamatīgs
Suņi: trīs
Medību trofejas: 1
25.04.2013. 10:49
Valdi, kas Tev liekas pietiekoši? Nevari bisi taisni noturēt ?
Intars
Intars
Pēdējo reizi manīts 2024-10-25 18:38
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
25.04.2013. 10:53
Jāni neviens jau neapstrīd, ka Tu nošāvi tos bebrus. Bet par tiem attālumiem: acu mērs - sūda mērs. Es te arī vienā tēmā izbļaustījos, ka nošāvu februārī bebru uz 70 m ( paradokss ar optiku,sauvestre). Bet pēc tam ar tālummēru pārmērīju (draugs iedeva notestēt) - ~ 55 m. Arī ar soļiem mērot (atceries - testēju renkuļus 30 un 70 m) - lai cik lielus tos soļus centies spert pa sniegu, tāpat pēc tam pārmērot ir par 10-20 % mazāk tos metru...
Cik vakar dabūji ???
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2015-03-13 19:05
Lietotāja statuss: Lietotājs
25.04.2013. 11:00
Padomju laikā,vidusskolās,bija militārā mācība-nu kaut kā tā saucās.Tur bez visa cita ietilpa arī šaušana ar maseni 25 un 50 m.Visiem,gan zēniem,gan meitenēm.Protams bez optikas.Nebiju no labākajiem ,normatīvā iekļāvos stabili,bet labākais mūsu klasē stabili vāca virs 90 no 100.Kāpēc lai tagadējie jaunieši šautu sliktāk? Par mačiem.Piedalīšanās maksā naudu-dalības maksa,ceļa izdevumi,munīcija...Protams, ja labais onkulis Uģis to visu sponsorētu,jaunieši ,un ne tikai jaunieši,kuplā skaitā piedalītos šajos aizraujošajos pasākumos.Ļoti iespējams,tad tur parādītos daudzi jauni labi šāvēji.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
25.04.2013. 11:13
Man bija piedāvājums startēt Daugavpils šāvēju komandā, piedāvājums bija man pagājušajā gadā rudenī. Apskaitot visus izdevumus vienai sacencības reizei, man aizgāja gandrīz puse algas. Jo sponoru nekādu nav, sponsorēt neviens nevēlas, tāpēc arī sanāk tik lieli izdevumi, jo sacensības bija divas dienas. Respektīvi ļoti daudz labu šāvēju vienkārši nevar reāli atļauties piedalīteis sacencībās.
Bet gudroties visi protam, bet kad pats apsēdies uz pakaļas, un kad tev vēl jādomā kā apmaksāt visus rēkinus un pabarot ģimeni ,tad pat tie paši 25 lati skaitās jau liela nauda.
žēl ka mēs dzīvojam dažādās pasaulēs un vieniem tie paši 100 lvl ir tā vienai dienai naudas summa, citi uz tiem 100 lvl mēnesi ģimeni var pabarot.