Varbūt spečuki var nokomentēt kāpēc pie HORNADY SST lodēm ir šāds uzraksts "Patronas paredzētas lietot TIKAI gludstobra ieročiem ar vītni!" ?? Kur ir bīstamais moments, kapēc nevar gāzt no parastā ložu stobra t.i. cyl bez vītnes ??
Slēpts
06.02.2014. 12:39
droši tapēc, lai gadījumā, ja tu viņu iebāz gludajā un mērķī vispār nevari trāpīt, nesāktu lamāt ražotāju par sūda slavēšanu ;)
Gan tas ko min Ģirts (nelidos..), gan arī tas, ka pastāv teorētiska iespēja/risks, ka šis konteiners (tā daļas) šaujot caur gludo stobru ar pilno čoku tur var iesprūst - un ar nākamo šāvienu rozīte garantēta.
Tā teikt - ražotājs nodrošinās.
Ja grib ar gludo šaut tālāk - Sauvestre (cena līdzīga kā SST).
Brenneke Opalmagnum 43g(gludajam)- arī ir ierobežojums "nedrīkst šaut caur pilno čoku".
Starpcitu - Huberts ir ievedis šīs lodes. Iesaku izmēģināt :)
Jā, diemžēl tā ir... Hornady SST vai Sauvestre (tā gan nav domāta speciāli paradoxam, bet 100 m iet samērā labi).
Tiem kam ir "lēzenie" - var pamēģināt Dupo28. Īpaši neticās, bet it kā lidojot labi (krievijā pat uz žurnāla vāka tikuši).
Malači!
Vēl - Cheditte Paradoss (tirgo Zommers) NAV domāta lēzeni vītņotajiem. Bet citādi laba/interesanta lode !
Intar, Dupo28 vēl lēnāka par monolit 28/76.. neredzu jēgu to likt vītņotajā stobrā. Cheditte Paradoss arī, lēna un dārga. Sauvestre, dārga, bet ātra un precīza.
Es tak nesaku, ka tā ir. Bet, ja kādam nesās prāts uz eksperimentiem - var pamēģināt. Krievi liela..Man vispār tās šķembu lodes nepatīk:)
Par Cheditte Paradoss - nav nemaz tik lēna 534 m/s pēc papīriem. Monolit magnum 28 ir it kā 540 m/s, BET ja nu kurai lodei ātrums "uz papīra" ir pievilkts aiz ausīm - tad tā ir Mon mag 28 :)))
Pie tam Paradoss ir 31g nevis 28g.
Gludajam nekas labāks par Brenneki tuvajiem gabaliem un Sauvestri tālākiem - nav izdomāts, IMHO :)
Andri, ātrums - šaujot mērķī 100 metros ar monolit 28/76. Izšauj, ieliec cigareti zobos un tad tikai troksnis lodei atsitoties mērķī. Laika intervālā starp šāviens - atsitiens ir vēl pamatīgs svilpiens :-))
Tas dēļ lodes formas, nav viņa domāta tālām distancēm. Distancē līdz 35 m un apgrūtinātos apstākļos (visādi šķēršļi) viņa būs ok.
Nu, domāta viņa nav tālām distancēm, ar sabot tipa lodēm formas dēļ sacensties ir neiespējami. Lai gan līdz 80-90 m atsauksmes ir diezgan labas arī no gludā stobra. Jautājums Intaram bija par sākuma ātrumu.
Kas domāts visam, neder nekam!
Ko var staipīt tos metrus!
Kam domāts gludais, līdz cik metriem, pēc likuma un loģikas, ar to šaujams?!
Ar karabīni šauj tikai sākot no 100m?
Atkal tas krupis kādu žmiedz nost, karabīni nevar atļauties tad ar bisi pāri kvartālam jāšauj.
Galu galā, ja es stāvu uz masta, novērtējot savu un kaimiņa šaušanas sektorus,
tad rēķinos, ka blakus mednieks ir likumpaklausīgs pilsonis un netēlos te varminteru ar bisi!!!
Pats esmu nomedījies kādus 10 gadus ar pilno paradoksu, tas TEORĒTISKAIS šaušanas attālums neatsver visu pārējo
čakari ar stobra tīrīšanu, ar munīciju, tās nomaiņas neiespējamību citam medību veidam
(skrotis, renkuļi, parasta lode) bez stobra nomaiņas.
Nu nafig tos visus pričindāļus staipīt līdz, a mož vajadzēs. Kā nepaņem līdzi, tā vajag otru stobru vai citu munīciju.
Un katru reizi uzmanīties, kurš stobrs nu ir uzlikts,ko kurā stobrā bāzt, pa ko šausi, vai vēl sūdīgāk, kas nu
vispār no krūmiem nāks ārā! Un ja arguments ir - uz gaidi, tad līdz 50m bīsīte, virs - karabīne.
Nopirku Benelli, piedāvājumā kādi 7 stobru veidi, arī paradokss. Nu nepirku es vairāk paradoksu!
Pasūtīju garo stobru ar visu čoku komplektu beramajai munīcijai un otru, īso ložu stobru, cilindru.
Ar abiem var šaut gan lodes gan renkas, skrotis. Ar vienu uz putniem, ja vajag, varu iestumt Dunduru,
ar otru uz zvēriem, ja vajag, varu iestumt renkas, skrotis.
Viss, un nekāda kreņķa, trīs veidu munīcija -
* Dundurs 28/76 monolit
* Viena izmēra renkas zosīm, bukam u.t.t,
* Pīlenes.
Andri,
pašlaik nevaru pateikt precīzi. Jāpaskatās pierakstos.
Pēc atmiņas un ļooti aptuveni, tad no 60 cm stobra (paradox) ātrums bija ap 440 m/s, bet no 76 cm gludā (18,6 mm urbums) stobra kut kur ap 460-470 m/s.
Šauts tika pie temp. ~ 0*C.
p.s.
Pirmajā gadījumā(60 cm)bez stobra "īsuma" ātrumu varētu iespaidot (pazemināt) arī paradox urbums.
Otrajā gadījumā (76 cm) atkal Back-bored stobrs. Tam gan es īsti negribētu ticēt...
Tā teikt - ražotājs nodrošinās.
Ja grib ar gludo šaut tālāk - Sauvestre (cena līdzīga kā SST).
Brenneke Opalmagnum 43g(gludajam)- arī ir ierobežojums "nedrīkst šaut caur pilno čoku".
Starpcitu - Huberts ir ievedis šīs lodes. Iesaku izmēģināt :)
Tiem kam ir "lēzenie" - var pamēģināt Dupo28. Īpaši neticās, bet it kā lidojot labi (krievijā pat uz žurnāla vāka tikuši).
Malači!
Vēl - Cheditte Paradoss (tirgo Zommers) NAV domāta lēzeni vītņotajiem. Bet citādi laba/interesanta lode !
Intar, Dupo28 vēl lēnāka par monolit 28/76.. neredzu jēgu to likt vītņotajā stobrā. Cheditte Paradoss arī, lēna un dārga. Sauvestre, dārga, bet ātra un precīza.
Par Cheditte Paradoss - nav nemaz tik lēna 534 m/s pēc papīriem. Monolit magnum 28 ir it kā 540 m/s, BET ja nu kurai lodei ātrums "uz papīra" ir pievilkts aiz ausīm - tad tā ir Mon mag 28 :)))
Pie tam Paradoss ir 31g nevis 28g.
Gludajam nekas labāks par Brenneki tuvajiem gabaliem un Sauvestri tālākiem - nav izdomāts, IMHO :)
Tas dēļ lodes formas, nav viņa domāta tālām distancēm. Distancē līdz 35 m un apgrūtinātos apstākļos (visādi šķēršļi) viņa būs ok.
Ko var staipīt tos metrus!
Kam domāts gludais, līdz cik metriem, pēc likuma un loģikas, ar to šaujams?!
Ar karabīni šauj tikai sākot no 100m?
Atkal tas krupis kādu žmiedz nost, karabīni nevar atļauties tad ar bisi pāri kvartālam jāšauj.
Galu galā, ja es stāvu uz masta, novērtējot savu un kaimiņa šaušanas sektorus,
tad rēķinos, ka blakus mednieks ir likumpaklausīgs pilsonis un netēlos te varminteru ar bisi!!!
Pats esmu nomedījies kādus 10 gadus ar pilno paradoksu, tas TEORĒTISKAIS šaušanas attālums neatsver visu pārējo
čakari ar stobra tīrīšanu, ar munīciju, tās nomaiņas neiespējamību citam medību veidam
(skrotis, renkuļi, parasta lode) bez stobra nomaiņas.
Nu nafig tos visus pričindāļus staipīt līdz, a mož vajadzēs. Kā nepaņem līdzi, tā vajag otru stobru vai citu munīciju.
Un katru reizi uzmanīties, kurš stobrs nu ir uzlikts,ko kurā stobrā bāzt, pa ko šausi, vai vēl sūdīgāk, kas nu
vispār no krūmiem nāks ārā! Un ja arguments ir - uz gaidi, tad līdz 50m bīsīte, virs - karabīne.
Nopirku Benelli, piedāvājumā kādi 7 stobru veidi, arī paradokss. Nu nepirku es vairāk paradoksu!
Pasūtīju garo stobru ar visu čoku komplektu beramajai munīcijai un otru, īso ložu stobru, cilindru.
Ar abiem var šaut gan lodes gan renkas, skrotis. Ar vienu uz putniem, ja vajag, varu iestumt Dunduru,
ar otru uz zvēriem, ja vajag, varu iestumt renkas, skrotis.
Viss, un nekāda kreņķa, trīs veidu munīcija -
* Dundurs 28/76 monolit
* Viena izmēra renkas zosīm, bukam u.t.t,
* Pīlenes.
pašlaik nevaru pateikt precīzi. Jāpaskatās pierakstos.
Pēc atmiņas un ļooti aptuveni, tad no 60 cm stobra (paradox) ātrums bija ap 440 m/s, bet no 76 cm gludā (18,6 mm urbums) stobra kut kur ap 460-470 m/s.
Šauts tika pie temp. ~ 0*C.
p.s.
Pirmajā gadījumā(60 cm)bez stobra "īsuma" ātrumu varētu iespaidot (pazemināt) arī paradox urbums.
Otrajā gadījumā (76 cm) atkal Back-bored stobrs. Tam gan es īsti negribētu ticēt...