Es veel saprotu ka budzeta klases ierociem vajag kautko -piesliipeet, piereguleet ,pieliimeet....
Ja tas ir jaadara tik daargiem ierociem kaa benelli,tad jau sis ierocis neatbilst savai klasei, vai nav domaats saut ar lodeem...
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
22.02.2013. 08:31
/Un es domāju,ka nez vai vēl kādam ir ierocis ar pielīmētu "punktu" , bet turās jau trešo gadu./ - Arnold - turas, netikai trešo gadu, bet būs jau kādi 10... .Arī man, šo ieroci, bija pagrūti piešaut.Pārbaudīju ar visām iespējamām lodēm, paliku pie Dundura . Punktu palīdzēja pielīmēt, Ulda Šulca ieteikts, ieroča meistars.
Papildinot tēmu - šodien izmēģināju DDupleksa Monolit 28 g MAGNUM, lietojot pilnu čoku (lodes plastmasas apvalks to ļauj darīt). Rezultāts: četri no pieciem šāvieniem 9 & 10 atzīmēs pa cūku 35 m. Pēdējo "speciāli" norāvu pats, lai izbeigtu savas ciešanas - šaut ar magnumu tomēr bija nedaudz citādāk nekā ar ierasto sportinga munīciju :)
No sākotnējās pusmetra nobīdes, šo labo rezultātu var skaidrot ar ievērojami lielāku lodes ātrumu - tā nepaspēj noklīst. Tas jāņem vērā arī apsteidzot - ierastā ilkņa vietā var droši šaut jau pa kakla līniju. Protams, cūkas no kartona un cūkas no karbonādes mēdz skriet ar ļoti dažādiem, neprognozējamiem ātrumiem...
Sirdsmieram vēlreiz pārbaudīju arī skrotis pa papīra lapu - ar tām viss joprojām super, perfekta izkliede 35 - 50 metros.
Cerams, ka šī pieredze noderēs arī kādam citam & paldies par viedokļiem! :)
Slēpts
25.02.2013. 09:31
Edij - izlasot tavu pēdējo komentāru, radās būtisks jautājums - tie 50cm garām mērķim gāja ar sporta munīciju???? Tas nu ir galīgi ''garām'' mēģināt ''piešaut'' ar sporta munīciju, protams, ja vien netaisies ar sportenēm arī visu laiku arī šaut!!! Katrs patronas/lodes tips iet/trāpa savādāk! Manam kombinētajam IZH-94 arī - ar zaļo monolītu viss ir OK, bet ar sportenēm pusmetrs pa augšu!!! Toties divstobrenei IZH-27 apakšējais stobrs ar sportenēm iet labi - var sacensībās uz 35m šaut, bet vienalga to izmantoju pamatā tikai putniem!
Nu nesaprotu, ko Tu te utojies Edij. Sākumā taču rakstiji, ka `ddupleks ar pusčoku` gāja vislabāk un vēl ,ka ar 50cm uz augšu nobīdi. Vispār jocīgs stāsts... Mana pieredze ar sportinga lodēm ir, ka viņas uz 35 m iet 10cm zemāk par ddupleks.Pats to skaidroju ar to ,ka mazāks pulvera lādiņš, un attiecīgi ātrāk sēžas lode. Kāpēc Tev šī iet 0,5m pa gaisu uz 50m, man ir mīkla.
Sarmi - nē, piešaut mēģināju ar dažāda veida munīciju. Komentārā vienkārši salīdzinu, ka magnums tomēr dzeļ niknāk par ierasto sportingu, ko lietoju uz tiem pašīem šķīvīšiem - nevar izšaudīties 3-4 sērijas pēc kārtas. Un arī nevajag :)
Edmund - jā, DDupleks ar pusčoku gāja krietni labāk par, piemēram, brenekiem (tie gāja ar stabilu 0.5 m nobīdi), bet vienalga bija kaut kādas 20 - 25 cm nianses. BET līdz šim nebiju pamēģinājis Dupleksa 28 gramu Magnumu caur pilnu čoku. Tas tomēr visu radikāli mainīja.
Ja tas ir jaadara tik daargiem ierociem kaa benelli,tad jau sis ierocis neatbilst savai klasei, vai nav domaats saut ar lodeem...
No sākotnējās pusmetra nobīdes, šo labo rezultātu var skaidrot ar ievērojami lielāku lodes ātrumu - tā nepaspēj noklīst. Tas jāņem vērā arī apsteidzot - ierastā ilkņa vietā var droši šaut jau pa kakla līniju. Protams, cūkas no kartona un cūkas no karbonādes mēdz skriet ar ļoti dažādiem, neprognozējamiem ātrumiem...
Sirdsmieram vēlreiz pārbaudīju arī skrotis pa papīra lapu - ar tām viss joprojām super, perfekta izkliede 35 - 50 metros.
Cerams, ka šī pieredze noderēs arī kādam citam & paldies par viedokļiem! :)
Edmund - jā, DDupleks ar pusčoku gāja krietni labāk par, piemēram, brenekiem (tie gāja ar stabilu 0.5 m nobīdi), bet vienalga bija kaut kādas 20 - 25 cm nianses. BET līdz šim nebiju pamēģinājis Dupleksa 28 gramu Magnumu caur pilnu čoku. Tas tomēr visu radikāli mainīja.