...tēma izveidota aktuālas informācijas ievietošanai un apspriešanai par sacensībām un trenniņšaušanu tālās distancēs. Latvijā 300m var izšaut Ādažos lietišķās šaušanas kausa posmos un čempionātā. vairāk info saufed.lv mājas lapā http://www.saufed.lv/index.php... .interesanti tālšaušanas pasākumi pa laikam notiek Lietuvā un Igaunijā. 30.tajā martā Lietuvā notiks ikgadējās sacensības Zelta lapsa . viewtopic.php?f=45&t=1291 .šeit nedaudz info par ieriekšējo pasākumu. vērienīgs ikgadējs pasākums aprīļa beigās notiks Polijā,ir sākusies dalībnieku reģistrācija. http://www.longshot.pl/1en/reg... .lapas vēsturē var apskatīt iepriekšējo gadu sacensību norisi bildēs ,kā arī rezultātu protokolus.
Kaspar,vispār labs šāviens,tikai mūsdienu medniekam ja mējģini iestāstīt par šaušanas attālumiem vairāk par simts metriem tevi tūdaļ ieceļ Minhauzena kārtā,vismaz pats to esmu piedzīvojis.Parasti argumentē kāpēc nepiedalies sacensībās(tas par mani),nu visi redziet pēc bildes ka lietoju brilles un tas mani noliek ārpus konkurences no beigu gala,bet bez sacensībām izmantoju tālās distances samērā veiksmīgi!Tagad kārta pārējiem,speriet nu vaļā!:D:D:D
Dzintar!
Es ar nēsāju brilles un man īpaši tās netraucē ar šaut lielākos attālumos. Kaspars šāva ar 270 Win 280m, bet man pagaidām ar 22lr rekords lapsa ir kaut kur +- 209m.
Pats personīgi nepiedalos sacencībās jo nav to finanšu lai varētu aizbraukt uz otru LV galu un piedalīties sacencībās, bet sponsorēt tādu sporta veidu neviens nevēlas pie mums :(
Pats personīgi biju reiz ar karabīni šāvis pa lapsu, šauts tika ar eksponsīvo lodi, trāpījums lapsai bija galvā, bet lode izlidoja caur astes galu, rezultātā lapsai sekciju nevajadzēja veikt, viss kas bija iekša, tika izvērsta kā zeķe otrādi :( Ar tādu pašu lodi šāvu pa buku, puse buka varēja izmest ārā, ņemt nebija ko, pilnībā atteicos no šim te lodēm. Tas ir lode ar plasmasas uzgali.
Ja samēra attālumu un uzklikšķina optiku, vai ar ballistisko tīkliņu - nav jau nekas neparasts, ja nav pats dikti sabridies pa sniegu, kad sirds dauzās un rokas trīc:)
Dzintar taads specs neesmu nezinu cik tur bij tas aatrums bet lapsinn palika uz vietu:)Mnu tas jau par tiem minhauzeniem katram passam paliek uz passa sirdsapzinnas-padaliities pieredzee vai izdomaat varonndarbus:)Un ar taam sacensiibaam ir taa-zinu daudzus labus ssaaveejus bet nepiedalaas lloti vienkaarssu iemeslu deell-finanses, finanses ,finanses!
Vai 280m mērīšana notika ar tālmēru vai uz aci? Bieži vien veči saka - uz 300m bucēns kā pļauts, kad atbrauc uz MMD Kausiem un ierauga dabā 300m, tad kaut kā apraujās! :)
Bet nu labi, ka tik tā būtu likumsakarība, nevis "haļava"!
šauts tika ar eksponsīvo lodi, trāpījums lapsai bija galvā, bet lode izlidoja caur astes galu, rezultātā lapsai sekciju nevajadzēja veikt, viss kas bija iekša, tika izvērsta kā zeķe otrādi :(
Edgara komentāri, kā vienmēr riktīgi "iespārda" :D Cepums Tev vecīt :D
Un ja runā par tiem daudzajiem labajiem šāvējiem :) - nevar būt labs šāvējs, ja nav līdzekļi, lai trenētos - labākais kolektīvā vēl nenozīmē, ka labs šāvējs sacensību izpratnē ;) It īpaši 300m un vairāk! Šeit neizlāpīsies ar ieroča turēšnu vakarā vai piemetiena trenēšanu! 300m un vairāk - vajag naudu, smadzenes un vietu :). Tikai neķeriet pie sirds!!!
Pats markliiccu meistars bija izbriiniits ka dzeks nebrauc sacensiibaas-gludstobrs 94 punkti-viitne 78punkti...Bet nu mediibaas ar ja iznaak ssaujamaa attaalumaa tad kriit...Parasti vinnu liek blakus taadiem ssvakaakiem ssaaveejiem ja kas tad ssis lai glaabj kas nu glaabjams...Saku vieniigaa probleema finanses-visi nevar atllauties meenesii atmest lielaaku naudas summu-ja ggimene un mazulis tad taa vien ir ka aiz stuuri meerkki uzlikt un....:)
http://www.saufed.lv/index.php... .interesanti tālšaušanas pasākumi pa laikam notiek Lietuvā un Igaunijā. 30.tajā martā Lietuvā notiks ikgadējās sacensības Zelta lapsa . viewtopic.php?f=45&t=1291 .šeit nedaudz info par ieriekšējo pasākumu. vērienīgs ikgadējs pasākums aprīļa beigās notiks Polijā,ir sākusies dalībnieku reģistrācija. http://www.longshot.pl/1en/reg... .lapas vēsturē var apskatīt iepriekšējo gadu sacensību norisi bildēs ,kā arī rezultātu protokolus.
Es ar nēsāju brilles un man īpaši tās netraucē ar šaut lielākos attālumos. Kaspars šāva ar 270 Win 280m, bet man pagaidām ar 22lr rekords lapsa ir kaut kur +- 209m.
Pats personīgi nepiedalos sacencībās jo nav to finanšu lai varētu aizbraukt uz otru LV galu un piedalīties sacencībās, bet sponsorēt tādu sporta veidu neviens nevēlas pie mums :(
Pats personīgi biju reiz ar karabīni šāvis pa lapsu, šauts tika ar eksponsīvo lodi, trāpījums lapsai bija galvā, bet lode izlidoja caur astes galu, rezultātā lapsai sekciju nevajadzēja veikt, viss kas bija iekša, tika izvērsta kā zeķe otrādi :( Ar tādu pašu lodi šāvu pa buku, puse buka varēja izmest ārā, ņemt nebija ko, pilnībā atteicos no šim te lodēm. Tas ir lode ar plasmasas uzgali.
Bet nu labi, ka tik tā būtu likumsakarība, nevis "haļava"!
Edgara komentāri, kā vienmēr riktīgi "iespārda" :D Cepums Tev vecīt :D
Un ja runā par tiem daudzajiem labajiem šāvējiem :) - nevar būt labs šāvējs, ja nav līdzekļi, lai trenētos - labākais kolektīvā vēl nenozīmē, ka labs šāvējs sacensību izpratnē ;) It īpaši 300m un vairāk! Šeit neizlāpīsies ar ieroča turēšnu vakarā vai piemetiena trenēšanu! 300m un vairāk - vajag naudu, smadzenes un vietu :). Tikai neķeriet pie sirds!!!