Viss jau pa lielam ir saprasts,vienkarši pirms laiciņa paveros googlee ar so jautajumu,laikam jau pavirši jo neatradu pat skaidrojumu kas tas ir un ar ko to ēd. Tapēc ar radās jautājums par šo visu. Bij jau doma ka tā ir vainu disciplīna vai arī kāds speciāls šaušanas paņemiens. Tatad nebiju tālu no patiesības.
Ierocim, kamēr lode atrodas stobrā,jaspēj saglabāt sānisko nekustību
Pirms šāviena tāpat plecam nav jēgas atrasties no plintes tālāk pa cm vai pusotru. Atsitiena brīdī, kad ir nostaigāts tas centimetrs, lode sen jau ir pametusi stobru.
Acs zīlīte no okulāra atrodas ap 9cm attālumā. Tur nekādā gadījumā nesanāks dabūt ar optiku pa pieri. Tas ir jāsaprot.
Mēģini parāk ilgi neiespringt uz šāvienu - jo tad tu gaidi, kad ies vaļā, mazliet nervozē, tad beidzas tavs respiratorais limits, sākas konvulsijas, un tad ir pēkšņi izbīlis.
Viegli protams to visu teikt, bet šāviens nav finišs kaut kam, tas ir tikai sākums. Palaid droši, apzināti to putnu vaļā, pavadi ar skatienu, izbaudi šāvienu, nevajag rauties uzreiz nost no plintes.
Tad arī beigsies visa acu mirkšķināšana. Es nedomāju, ka masene tev kaut ko baigi izārstēs. Tu vienkārši pieradīsi pie masenes, neko vairāk. Bet reālais blīkšķis, atsitiens, nospiediena nianses kaut kur izpaliks.
Vienkārši jābeidz burties ar ideālā lādiņa & COALa meklējumiem un jāsāk mācīties šaut !
Pēc pēdējā šautuves apmeklējuma ir izkristalizējušās pāris lietas, kuras jāmaina...
- slīdamība
- aizmugurējā maisa ausu piepildījums
- aimugurējā balsta nekustīgums.. pasūtījumu Otto plotu.
- nedrīkst aizmirst mājās pr. balsta būtiskas detaļas :)
- attālums līdz plecam jāsamazina
- jāatrod optimāla labās rokas balsta pozīcija
- jānodrošina abu balstu un mērķa atrašanās uz vienas ass
utt.utt.
Jābeidz m..st :) un jāšauj :))))
- jāatrod
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
29.09.2014. 11:39
- slīdamība
utt.utt.
Šitie zēni it kā vārās augstākā virs AVG LV medniekiem.lv dimensijā, bet viņu publisko diskusiju rezultātā iegūst zināšanas ierindas mednieks, ja vien defaultā viņam šūpulī nav ielikts vaņkosu IŽ vai TOZ uz mūžu. Paldies, ka dalās ar infu nesavtīgi.
Maigonim cepums :)Es pa kādai lapsai ar 22-250 un Leupolda mildotu virs 300 m no laba balsta noplīkšķinu, visām gan neizdodas trāpīt :) (rekords 402 m, ideālos apstākļos), bet līdz "šitajiem zēniem" man oi oi oi.....tomēr palasīt interesanti, lai gan Rebļu Jānis ar Saigu, protams, ne tikai lapsas 300+, bet arī "šitajiem zēniem" var iekabināt vienos vārtos :))
Intar, Tu mani sabaidīji ar to savu "metka idiota", parasti lietoju pasmagu 270 WSM, problēmu nav, bet tagad ar nepacietību gaidu dzinējmedības-iemēģināt 9,3x74, nu sāku domāt-a mož labāk nevajag :)
Intar, Tu mani sabaidīji ar to savu "metka idiota", parasti lietoju pasmagu 270 WSM, problēmu nav, bet tagad ar nepacietību gaidu dzinējmedības-iemēģināt 9,3x74, nu sāku domāt-a mož labāk nevajag :)
Īstenībā tā "metka idiota" tika dabūta ar citu ieroci, bet atsitiens ir līdzīgs... Ar 9 mm pāris reizes ir bijis tuvu.. tāpēc tā uzrakstīju...
To metku galvenokārt dabū šaujot guļus + kad ierocis nav īsti ieplecots t.i. atsitiena vektors aiziet "padusē".. man tieši tā arī gadījās. Šaujot stāvus, ja optika ir ar normālu "air relief" - ir baigi jāpacenšās, lai to dabūtu gatavu.
Tā, ka nav tur ko baidīties.
Bet nav arī nekāda vaina dabūt to atzīmi... Lielākā daļa veču, kas šauj virs vidējā un ar dažādiem ieročiem - ir tam gājuši cauri.. tikai nestāsta :))))
Ierocim, kamēr lode atrodas stobrā,jaspēj saglabāt sānisko nekustību
Pirms šāviena tāpat plecam nav jēgas atrasties no plintes tālāk pa cm vai pusotru. Atsitiena brīdī, kad ir nostaigāts tas centimetrs, lode sen jau ir pametusi stobru.
Acs zīlīte no okulāra atrodas ap 9cm attālumā. Tur nekādā gadījumā nesanāks dabūt ar optiku pa pieri. Tas ir jāsaprot.
Mēģini parāk ilgi neiespringt uz šāvienu - jo tad tu gaidi, kad ies vaļā, mazliet nervozē, tad beidzas tavs respiratorais limits, sākas konvulsijas, un tad ir pēkšņi izbīlis.
Viegli protams to visu teikt, bet šāviens nav finišs kaut kam, tas ir tikai sākums. Palaid droši, apzināti to putnu vaļā, pavadi ar skatienu, izbaudi šāvienu, nevajag rauties uzreiz nost no plintes.
Tad arī beigsies visa acu mirkšķināšana. Es nedomāju, ka masene tev kaut ko baigi izārstēs. Tu vienkārši pieradīsi pie masenes, neko vairāk. Bet reālais blīkšķis, atsitiens, nospiediena nianses kaut kur izpaliks.
Pēc pēdējā šautuves apmeklējuma ir izkristalizējušās pāris lietas, kuras jāmaina...
- slīdamība
utt.utt.
Jābeidz m..st :) un jāšauj :))))
- jāatrod
utt.utt.
Intar - ????? -kādām medībam Tu gatavojies?
Īstenībā tā "metka idiota" tika dabūta ar citu ieroci, bet atsitiens ir līdzīgs... Ar 9 mm pāris reizes ir bijis tuvu.. tāpēc tā uzrakstīju...
To metku galvenokārt dabū šaujot guļus + kad ierocis nav īsti ieplecots t.i. atsitiena vektors aiziet "padusē".. man tieši tā arī gadījās. Šaujot stāvus, ja optika ir ar normālu "air relief" - ir baigi jāpacenšās, lai to dabūtu gatavu.
Tā, ka nav tur ko baidīties.
Bet nav arī nekāda vaina dabūt to atzīmi... Lielākā daļa veču, kas šauj virs vidējā un ar dažādiem ieročiem - ir tam gājuši cauri.. tikai nestāsta :))))