Šodien vārdadienu svin Vēsma, Fanija, rītdien - Mirta, Ziedīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Kā karojam ar odiem?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 50 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 29.04.2014. 19:29

Slēpts
29.05.2012. 10:10
ThermoCell var iegādāties šādos veikalos:
SIA "Ieroči";
Liepāja, Lielā iela 12
Dobele, Brīvības iela 1b.
Balvi, Ezera iela 3a.
Ventspils, Lielais prospekts 9.
Rīga, Daugavgrīvas iela 31a
Talsi, Rīgas iela 15.
Daugavpils, Kr.Valdemāra 39/41.
Vēl:
SIA "SALMO"
SALMO_Daugavgrīvas, Daugavgrīvas iela 31a, Rīga;
Tidzniecības centrā SPICE HOME, Lielirbes iela 29
SALMO_Deglava, A. Deglava iela 50, Rīga;
SALMO_JUGLA, Brīvības gatve 434b;
SALMO_Maskavas, Maskavas iela 256b
Drīz būs (nākošo nedēļu):
DOMO sistēmas veikalos:
Cepurīšu iela 5, Kuldīga
Biķernieku iela 120a, Rīga
Kūrorta iela 1, Kandava
MOLS, Krasta iela 46, Rīga
Druvas iela 5, Ogre
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-27 10:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Krimuldas pag.
Medību stāžs: no 1988g.
Aprīkojums: Iž27; Haenel Jaeger 10, 30-06; Meopta Meostar R1r 3-12x56
Suņi: KEL
Medību trofejas: 6
29.05.2012. 10:56
Artis
Artis
Pēdējo reizi manīts 2025-01-21 21:23
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Smiltene
Medību stāžs: 2008
Medību trofejas: 4
29.05.2012. 11:19
Thermacell ierīces un maināmās komponentes pieejami arī visos SIA "Purnavu muiža" veikalos:
Mārupes novada "Mārtiņmuižā",
Saldū, Kalna ielā 22,
Valmierā, Lilijas ielā 4.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
21.05.2013. 12:53
Sākās atkal trakā odu sezonā, sakatos ka tiek piedāvāta it kā akcijas cena. Ja kādu interesē tad lai iegādājas :)
Veiksmi.
http://deal.delfi.lv/deals/id/...
Slēpts
21.05.2013. 14:43
Varu piedāvāt ļoti efektīvu odu slazdu MT8, kurš iznīcina odu mātītes un citus lidojošus insektus 1000 kv/m platībā.
Pats pārbaudīju darbībā un tāds ir rezultāts:[youtube::S-oJYtIQHl4&list=HL1369136478]
Slēpts
Edmunds
Edmunds
Pēdējo reizi manīts 2023-09-14 14:07
21.05.2013. 22:56
Pilnīgs murgojums šitāda tipa "odu slazdi". Kā jau nebija grūti noskatīt, tad slavenajā odu kasetē nebija neviena oda, bet bija vesels kilograms visādu naktstauriņu. Savulaik mana pieredze bija sekojoša. Manā 3st dzīvoklī odi nebija tā ka mudž, bet man pietiek arī ar tiem 4gb, lai ārdītos līdz rītam. Tāpēc loģiski, ka uzķēros uz tik daudzsološu risinājumu manām bezmiega naktīm. Noliku to podjobku uz palodzes, ieslēdzu un ļaunā priekā sāku gaidīt pirmos upurus. Tikko satumsa, tā uz jauko zilo gaismiņu sāka lidot naktstauriņi no visas pasaules. Arī odi ... Tai ierīcei fokuss bija, ka ielidojot pa spraugām insekts noraujas ar augstspriegumu (kā ar auto sveču dzirxteli) un tālāk dodas uz lielajiem medību laukiem. Nedaudz apjucis par lielo lidoņu pāragro nāvi, mana dvēsele gavilēja par galvenā jautājuma galīgo risinājumu. Pat neskatoties uz pikējošo tauriņu dūkoņu, tālāko viņu uzsprāgšanu tajā moku rīkā, es jau laidos miegā, kad mani sāka kost vairāki desmiti .... odu mātīšu !!!! Kad biju gana izvicinājies ar dvieli un izbļāvis visu man zināmo par odu vairošanos, sāku pētīt, kas te notiek. No visiem pakšiem pie mana loga lidoja viss , kas var palidot. Odiem ierīce kalpoja tikai, kā bāka. Pat nepiebremzējot, lai aplūkotu to tuvāk, odi (odu mātītes), kā īsti lietpratēji lidoja gultas virzienā realizēt savus asiņainos nodomus . Tonakt aizmigu uzslējis istabā pie loga telts iekšējo karkasu ar moskīta tīklu.....
No rīta visa palodze un grīda zem tās bija nosēta ar visāda kalibra tauriņiem. Beigtus odus .....vairāk par pārīti neatradu. Varbūt tie bija manu roku upuri. Ierīci aiznesu atpakaļ uz veikalu un pateicu, kur viņu lai tie sev iebāž.
Nedomāju, ka tieši šis modelis būs savādāks :) Sorry Vairi.
Slēpts
22.05.2013. 09:31
Viss kārtībā Edmund, es ļoti labi saprotu Tavu skepsi, tas verķis ko Tu lietoji, strādā tikai uz zilo gaismu un augspriegumu, kas viņus (pamatā naktstauriņi)pamatā arī nogalina. Es pats no sākuma šādu biju nopircis un arī biju vīlies. Nelikos mierā un sāku pētīt pretodu tirgu, un izvēle krita ThermoCell, ūn biju un ESMU ļoti apmierināts ar tā darību, it sevišķi gaides medībās. Bet nelikos mierā, jo mājās ne jau visur staigājot paņemsi ThermoCell līdzi, turpināju meklēt atrodu šāda veida aparātu. kas strādā pilnīgi uz cita principa, nekā tas ar augstprieguma principa. Šim verķim ir cits princips kā piesaistīt ODUS:
Mostrap perfekti atdarina cilvēka izdalītos piecas neatvairāmus stimulus, kas piesaista odus: elpošana, svīšana, elpas, siltuma un ultravioletā gaisma.
Efektīvs un ekoloģisks veids kā iznīcināt odus un moskītus. Vidi nepiesārņojoša, brīva no indīgiem izdalījumiem.
Izdala 5 kairinātājus, kas piesaista odus un moskītus, imitējot cilvēkus vai dzīvniekus;
Elpošana: odi un moskīti tiek piesaistīti ar oglekļa dioksīdu (izelpā);
Sviedri: pienskābe moskītiem ir neatvairāma;
Elpa: oktanols ir efektīvs atraktants;
Siltums: siltuma izstarojums simulē cilvēka ķermeņa temperatūru;
Ultravioletā gaisma, kas pievelk odus un moskītus;
Izjauc odu un moskītu vairošanās ciklu, tādejādi novēršot jaunu olu dēšanu. Ekoloģisks iznīcināšanas veids tos izkaltējot!!
Protams katram ir savas domas un principi, bet par tādu cenu (75 LVL ar PVN) diezvai kaut kur atradīsi izdevīgāku!!
P.s. es šiem apgalvojumiem PILNĪGI piekrītu, jo pats, pims kaut ko reklemēju, pilnībā pārbaudu tā darbību uz sevīm.
.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-27 10:08
Atrašanās vieta: Krimuldas pag.
Medību stāžs: no 1988g.
Aprīkojums: Iž27; Haenel Jaeger 10, 30-06; Meopta Meostar R1r 3-12x56
Suņi: KEL
Medību trofejas: 6
22.05.2013. 09:44
Pilnīgi pievienojos Edmunda vērtējumam par šāda tipa ierīci. Pāris gadus atpakaļ arī iepirku Depo veikalā ko līdzīgu. Novietojot lampu ieslēgtu istabas vidū pats drīzāk sajuksi prātā vērojot pāris sīcošos odus, kas lido metra attālumā no lampas, bet tā arī nesaņemas pārdrošajam pašnāvības taranam lampas virzienā. Vieglāk ir pašam tos odus izsist ar mušu pletni.
BET!!! Pozitīvais vērtējums.
Manai guļbūves mājelei balkona paksī bija iedzīvojies sirseņu pūznis. Tad novietojot šo ierīci uz balkona sirseņi uz lampu lido ļoti labprāt. Vienīgi tas strāvas trieciens tos nenonāvē uzreiz, bet nākas tiem diezgan pamocīties. Šis vairāk piemērots tiem medniekiem, kas ar 22LR mežacūkas šauj::))). (var sēdēt un tīksmināties par sirseņu lēno nāvi). Vēl mīnus, ka lampa katru vakaru līdz kniedei jāizjauc, lai atbrīvotu no līķīšiem, jo lielie sirseņi nesakrīt līķu konteinerā savu izmēru dēļ.
Tāda mana pieredze. Varbūt kādam noder.::))
Edmunds
Edmunds
Pēdējo reizi manīts 2023-09-14 14:07
22.05.2013. 11:00
Uzliku uz logiem supersmalku nerūsējošā tērauda sietu un nu jau gadus sešus nezinu ,kas ir odi un mušas istabā. Tas verķis, ko biju nopircis, arī tika pasniegts ,kā baigi advancēts ar visādām gudrībām. Taisnību sakot, par ekoloģiju gan nebija ne vārda :)
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-04 10:59
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: .I.
Atrašanās vieta: Īdeņa
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
22.05.2013. 16:31
a kā tas aparāts atveido co2 un pienskābi?