Šodien vārdadienu svin Vēsma, Fanija, rītdien - Mirta, Ziedīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Varbūt kāds ir zinoš?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 16 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 06.09.2014. 23:36

Slēpts
09.02.2013. 20:56
Slikti zini, Ivar! Vienkārši visi iepriekš reģistrētie iecirkņi līdz 200 ha tiks anulēti, bet bez to reģistrēšanas mednieks varēs medīt nelimitētos savā īpašumā. Juridiski jau ar šīm izmaiņām medību tiesību īpašnieks neko nezaudē, jo medīt limitētos ar šādu platību vienalga nevar. Tā kā nekāda atpakaļejoša spēka te nav.
Taču šī norma panāks to, ka no atsevišķu indivīdu puses netiks ļauts veidot n-tos mazos iecirkņus ar domu varbūt kādreiz tos varēs apvienot un tad tik varēs medīt un čakarēt esošos medību klubus.
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2020-07-31 21:42
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: vairākas
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: kas tos var izskaitīt
Aprīkojums: 6 pusautomāti un vēl šis tas.
Suņi: foksterjers
Medību trofejas: 62
09.02.2013. 22:35
Mednieks savā īpašumā,bet ja esmu tēvs,dēls,brālis,draugs ? Bez bebriem ir ar zoss,pīles,lapsas..
Slēpts
10.02.2013. 09:00
Neesi slinks, cītīgi izlasi spēkā esošo ML un Saeimai nodotos ML grozījumus ( var atrast saeimas mājas lapā ), tad kļūs skaidrs, kas ir patreiz un kas mūs gaida. Šī tēma arī forumā ir daudzkārt apspriesta.
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2017-12-27 17:54
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
11.02.2013. 22:22
Labvakar,sakiet luudzu kaa ir mediibaas ar zemstobrra lukturi kuram stars ir zalaa kraasaa.GRibu dzirdeet atsauksmes. Paldies
Krišjānis
Krišjānis
Pēdējo reizi manīts 2024-12-27 00:35
Atrašanās vieta: Saldus
Medību stāžs: 12 gadi
Medību trofejas: 12
06.09.2014. 16:57
Bija līdzīga problēma ar mazo medību iecirkni.... Aizvakar aizbraucu kaimiņu vārdā painteresēties uz VMD, kas jāreģistrē vai jādara, lai uz savas zemes atbrīvotos no bebriem (līgums īpašumam ar medību kolektīvu nav noslēgts), respektīvi izmedīt viņus... Atbildi saņēmu, ka nekas nav jāreģistrē vairāk un jāpiesaka!!! Tas man radīja nelielu šoku, jo biju gatavojies uz to, ka ir nepieciešams reģistrēt iecirkni. Tagad, medniekam, kuram zemes īpašnieks mutiski dod atļauju medīt ir tiesības medīt uz tā zemes nelimitētos dzīvniekus, aiznesot aizpildītu Nomedījamo dzīvnieku reģistrācijas žurnālu desmit dienu laikā pēc medību sezonas beigām. (31.03.15) Tā kā šijā gadījumā jāiet palīgā kaimiņiem un japalīdz viņiem atbrīvoties no grauzējiem, kuri nopludina pļavas, novadgrāvi un grauž bērzu birztaliņu. Pārprasiju vēlreiz mežniecība vai tiešām bez reģistrācijas, uz ko viņi smaidot atbildēja, ka JĀ :)
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2023-12-28 13:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: oksalis.lv
Atrašanās vieta: Austrumlatgales virsmežniecība
Medību stāžs: 3 gadiņi
Aprīkojums: mazs, mazs nazītis...
Suņi: Taksis - Lara
06.09.2014. 17:30
Tikai, lai Tu tur medītu - Tev vajag no kaimiņa rakstisku atļuju, kurā viņš apstiprina to, ka atļauj Tev tur medīt :)
Krišjānis
Krišjānis
06.09.2014. 19:38
Hmmmm mežniecībā minēja, ka nevajag. Vajag piekrišanu, respektīvi, ja atbrauc pārbaudīt viņi prasīt var žurnālu un vai ir devuši atļauju, un protams manus medību dokumentus ;) Par rakstisku atļauju neko man neminēja, kā teicu es viņiem pārprasiju vairrākkārt, lai nebūtu nesaprašanās un tamlīdzīgi, kaut gan rakstiska atļauja drošības labbad nenāktu par ļaunu. Jautājums tad, cik viņai jābūt oficiālai? Respektīvi tā ir vienkārša vienošanās uz papīra vai speciāla blanka ir kaut kur dabūjama? Paldies.
Kaspars
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2020-04-30 11:58
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: LV
Suņi: RS Laika
Medību trofejas: 1
06.09.2014. 20:39
Vajag piekrišanu, respektīvi, ja atbrauc pārbaudīt viņi prasīt var žurnālu un vai ir devuši atļauju, un protams manus medību dokumentus ;) Par rakstisku atļauju neko man neminēja, kā teicu es viņiem pārprasiju vairrākkārt, lai nebūtu nesaprašanās un tamlīdzīgi, kaut gan rakstiska atļauja drošības labbad nenāktu par ļaunu.

Uzrakstat savstarpēju vienošanos uz A4 lapas, ar vārdiem, uzvārdiem un personas kodiem...Papīrs pacieš visu..:)
Krišjānis
Krišjānis
06.09.2014. 20:40
Nu tencinu. Uzrakstīšu patiešām, lai viss ok :)
Osvalds
Pēdējo reizi manīts 2023-09-28 21:17
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: jelgavas. raj.
Medību stāžs: 8
Aprīkojums: Biistams
Suņi: krievu eiropas laika
Medību trofejas: 3
06.09.2014. 22:14
Rakstiska vienošanās ir obligāta, es to taisītu šādu. Vārdi uzvārdi personas kodi îpašuma nosaukums kadasra nr. Un nav taču problēmu tajä a4 lapā iekopēt arī zemes gabala robežplānu . Dubults neplīst!
Ja vajag paraugu uzraksti privāti.