Novembra ''Medības'' numurā, bija arī rakstīts par trihanellu- aiziet bojā pie termiskās apstrādes-visās vitās t min 71^C. Kaut kur lasīju par sasaldēšanu, bet žurnālā neatradu un nekur vairs nevaru atrast.
Saktījos oxota i ribalka, bija reidījums saistīts ar medījuma pārbaudīšanu uz visādām sērgām. Tur kaut kāda krievu zinatniece teica, ka pat vārot pāris stundas, visi trihanellas tārpiņi nenosprāgst.. Un kam tagad ticēt visiem medniekiem, kas saka, ka pasutinot vis ir OK, vai RUS zinātniecei. :). Itkā jau tas mednieku variants ir vaiāk dzirdēts, bet varbūt kādam ir kādi interesanti gadījumi bijuši???
Krievijā diezgan populāri trihinelloskopi, ar kuru viņi paši apskatās, vai ir tās kapsuliņas. http://trihinelloscop.ru/. Komplektā esot pat sīka instrukcija ar visām bildēm. diezgan daudz par to rakstīts krievu forumos.Nebūtu par skādi mums par tādiem padomāt.
Lauri!
Ja vāra lielos gaļas gabalus, tad jā trihinellas neiet bojā, jo tad jāsautē pus dienas, bet ja gaļas gabali nelieli, tad pietiek pilnīgi pāris stundas pasautēt un visas iet bojā, jo pagaidām vēl nezinu nevienu dzīvu būtni kas var izturēt vārīšanos pāris stundas no vietas.
Paskataties veciem mednieki, var teikt agrāk taču nebija tādu pārbaužu ul laboratoriju kas varēja noteikt trihennelas būtību, vienkārši gaļa tika ilgāk sautēta un visi bija dzīvi un veseli. Galvenais šasļiku un desas netaisīt pie nepārbaudīta lopa, bet tā viss būs OK.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
28.01.2013. 10:57
Nu es tik pasaku ko teica reidījumā. Un teica ka sautējot vispār neiet bojā...
Tajā raidījumā nebija arī speciālistes teksts: ...pērciet trihineloskopus! Labākie piedāvājumi ir pieejami pie manis...:)
Ja runājam par kūpinājumiem, tad pārbaudīta nokūpināta cūkas miesa ir riktīgs snikers!!! Garšo fantastiski! Tā ka filejas var kūpināt veselas, nav pat jālaiž desās!
Runājot par analīzēm esmu dzirdējis, ka veči no vienas cūkas nosūtija trīs paraugus divi negatīvi viens pozitīvs. tākā labāk tik termiski apstrādāt un nepaļauties uz analīzēm.
Slēpts
28.01.2013. 15:57
Ja vāra lielos gaļas gabalus, tad jā trihinellas neiet bojā, jo tad jāsautē pus dienas, bet ja gaļas gabali nelieli, tad pietiek pilnīgi pāris stundas pasautēt un visas iet bojā,
Velns ar ārā kā tādu tuftu vari izplatīt, ja nav ko teikt paklusē, izklausas ka pat neesi olu vārījis, jebkura gaļa 1-2 ir javāra vecāks lops pat vairāk, tad arī tie ermi izvaras, jo temp takš 100 ~.
Desās rukši ir tiešām garšīgi, speķīts kupinot nesakust(mājcūkas sakūst) bet paliek gabalinos, 2-3h kupina, tad arī iespējams tiek nobeigti tie tārpi, bet varbut ari ne, mes riskejam un edam, vel esam dzivi. Vecie mednieki uzskatīja ka japārbauda ir tas kurš vājš, treknos blieza iekš kā nemetās, un nevienu tam dēļ beigtu nezinu.
Ja vāra lielos gaļas gabalus, tad jā trihinellas neiet bojā, jo tad jāsautē pus dienas, bet ja gaļas gabali nelieli, tad pietiek pilnīgi pāris stundas pasautēt un visas iet bojā, jo pagaidām vēl nezinu nevienu dzīvu būtni kas var izturēt vārīšanos pāris stundas no vietas.
Paskataties veciem mednieki, var teikt agrāk taču nebija tādu pārbaužu ul laboratoriju kas varēja noteikt trihennelas būtību, vienkārši gaļa tika ilgāk sautēta un visi bija dzīvi un veseli. Galvenais šasļiku un desas netaisīt pie nepārbaudīta lopa, bet tā viss būs OK.
Tajā raidījumā nebija arī speciālistes teksts: ...pērciet trihineloskopus! Labākie piedāvājumi ir pieejami pie manis...:)
Ja runājam par kūpinājumiem, tad pārbaudīta nokūpināta cūkas miesa ir riktīgs snikers!!! Garšo fantastiski! Tā ka filejas var kūpināt veselas, nav pat jālaiž desās!
Velns ar ārā kā tādu tuftu vari izplatīt, ja nav ko teikt paklusē, izklausas ka pat neesi olu vārījis, jebkura gaļa 1-2 ir javāra vecāks lops pat vairāk, tad arī tie ermi izvaras, jo temp takš 100 ~.
Desās rukši ir tiešām garšīgi, speķīts kupinot nesakust(mājcūkas sakūst) bet paliek gabalinos, 2-3h kupina, tad arī iespējams tiek nobeigti tie tārpi, bet varbut ari ne, mes riskejam un edam, vel esam dzivi. Vecie mednieki uzskatīja ka japārbauda ir tas kurš vājš, treknos blieza iekš kā nemetās, un nevienu tam dēļ beigtu nezinu.