"Visas mednieku saimes interesēs ir, ka cilvēks, kurš reģistrējis savu medību iecirkni ļoti labi zin medību likumdošanu...
Jā, un aizšaut garām lapsai un nejauši trāpīt mežacūkai. Tāds jau bieži vien ir tas mazo medību iecirkņu mednieku mērķis."
Es, protams, Māri atvainojos, ka esmu gadījies tāds nepareizs, bet pat ja ar lasīšanu neesmu līdz galam pareizi izpratis normatīvos aktus, domāju, ka nekā ļauna nav tajā, ka pirms ko darīt, es tomēr pārvaru kautrību nacionālo un pajautāju gudrākiem, lai nepieļautu muļķīgas kļūdas un nelikumības. Un cik no visiem skaļajiem lozungiem un paziņojumiem līdz šim esmu sapratis, tad tās n-tās mūsu mednieku organizācijas katra cīnoties par to, lai mednieki mums gudri, taisni un atbildīgi. Pie šādiem nosacījumiem neredzu pamatu sašutumam, ka es redz kaut ko ne tā.... palasot te forumu un aprunājoties ar medniekiem "dzīvajā" ik pa laikam uzpeld jautājumi, kuri līdz galam nav skaidri.
Par to garāmšaušanu un trāpīšanu mežacūkai - tu jau vari domāt ko vēlies, bet priekšlaicīgi kādu vainot nelikumīgās medībās ir tā kā nekorekti un nepamatoti. Ne tu zini iemeslus manai rīcībai reģistrējot mazu iecirkni, ne tu zini mērķus, turklāt tik labi pārzinot likumdošanu tev būtu jābūt skaidram, ka arī nekā nelikumīga tur nav. Tik pat labi var paziņot, ka visos lielajos iecirkņos mednieki šauj garām lapsām, lai trāpītu alnim laikā, kad tas nav atļauts.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
25.02.2013. 14:42
Andi- iet diskusija, ar vēlmi iekļaut, jaunanos medības reglamentējošos aktos, atļauju arī bebru medības publisko ūdenstilpņu tauvas joslās.Man ļoooti interesē, kā tas viss darbosies reālajā dzīvē....
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
26.02.2013. 11:42
Pēc pagaidām plānotā, ar bebru viss darbosies tieši tāpat kā pašlaik darbojas ar Amerikas ūdeli un jenotsuni - ja var (un vajag!) medīt šos, tad kāpēc lai nemedītu citus nelimitētos? Bet pilnīgi iespējams un tas būtu tikai loģiski, ja publiskajos ūdeņos tiktu noteikti papildus ierobežojumi (piemēram, spico lietošanai). Par to vēl tiks spriests.
27.02.2013. 08:58
6) tauvas josla — sauszemes josla gar ūdeņu krastu, kas paredzēta ar zveju vai kuģošanu saistītām darbībām un kājāmgājējiem; http://www.likumi.lv/doc.php?i... ?????
Juri- vai Tu zini, kāds ir zemju statusa kokteilis gar publiskajām ūdenstilpnēm.
Piemers Babītes ez.;
ir Babītes ez. teritorija;
ir Dabas lieguma "Babītes ezers" teritorija;
ir privātās zemes ar tauvas joslu;
ie pašvaldības zemes ar tauvas joslu;
ir valsts zemes......
27.02.2013. 09:16
18.pants. Publiskajās ūdenstilpēs un to tauvas joslā medījamos ūdensputnus, Amerikas ūdeli un jenotsuni atļauts medīt bez saskaņojuma ar medību tiesību lietotāju, kura medību iecirknī atrodas attiecīgā ūdenstilpe. http://www.likumi.lv/doc.php?i... - te nu arī prasītos pēc konkrētības....
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
27.02.2013. 12:13
Aigar - Tevis minētais par zemju statusa kokteili ir taisnība. Īpaši piesardzīgam jābūt teritorijās ar individuālajiem aizsardzības un apsaimniekošanas nosacījumiem. Kā teica DAPā, nezināšana neatbrīvo no atbildības. Tāpēc turos tālāk no Babītes ezera. :)
Jā, un aizšaut garām lapsai un nejauši trāpīt mežacūkai. Tāds jau bieži vien ir tas mazo medību iecirkņu mednieku mērķis."
Es, protams, Māri atvainojos, ka esmu gadījies tāds nepareizs, bet pat ja ar lasīšanu neesmu līdz galam pareizi izpratis normatīvos aktus, domāju, ka nekā ļauna nav tajā, ka pirms ko darīt, es tomēr pārvaru kautrību nacionālo un pajautāju gudrākiem, lai nepieļautu muļķīgas kļūdas un nelikumības. Un cik no visiem skaļajiem lozungiem un paziņojumiem līdz šim esmu sapratis, tad tās n-tās mūsu mednieku organizācijas katra cīnoties par to, lai mednieki mums gudri, taisni un atbildīgi. Pie šādiem nosacījumiem neredzu pamatu sašutumam, ka es redz kaut ko ne tā.... palasot te forumu un aprunājoties ar medniekiem "dzīvajā" ik pa laikam uzpeld jautājumi, kuri līdz galam nav skaidri.
Par to garāmšaušanu un trāpīšanu mežacūkai - tu jau vari domāt ko vēlies, bet priekšlaicīgi kādu vainot nelikumīgās medībās ir tā kā nekorekti un nepamatoti. Ne tu zini iemeslus manai rīcībai reģistrējot mazu iecirkni, ne tu zini mērķus, turklāt tik labi pārzinot likumdošanu tev būtu jābūt skaidram, ka arī nekā nelikumīga tur nav. Tik pat labi var paziņot, ka visos lielajos iecirkņos mednieki šauj garām lapsām, lai trāpītu alnim laikā, kad tas nav atļauts.
http://www.likumi.lv/doc.php?i... ?????
Juri- vai Tu zini, kāds ir zemju statusa kokteilis gar publiskajām ūdenstilpnēm.
Piemers Babītes ez.;
ir Babītes ez. teritorija;
ir Dabas lieguma "Babītes ezers" teritorija;
ir privātās zemes ar tauvas joslu;
ie pašvaldības zemes ar tauvas joslu;
ir valsts zemes......
http://www.likumi.lv/doc.php?i... - te nu arī prasītos pēc konkrētības....