Šodien vārdadienu svin Vēsma, Fanija, rītdien - Mirta, Ziedīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Krievu spicā

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 58 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 13.03.2019. 21:42

Slēpts
29.12.2012. 23:28
Janis Igaunis
Šodien, 21:00
ha , ha kaa man tas patiik! tikko bliezu ar koleegja jauno kehlerkohu (pusautomaatu) ,pat blakus nestaav manam (kaa juus teicaat suuda) VEPRIM. shoreis shaaveeju nevajadzeetu vainot! shaaveejs bija viens.
Un cik divkājainos tad izdevās nogriezt ar to RPD ložmetēju? :D
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
30.12.2012. 11:45
Kas tad vainas bija kolēģa Hecker& Koch? Gribētu zināt, kā laimīgs un apmierināts dotās ieroča markas ilggadīgs lietotājs!? Nerunājot nemaz par to ka no estētiskā viedokļa H&K, kas no visiem rietumu puslodes pusautomātiem gandrīz neapšaubāmi ir pats robustākais ( es to saucu par gaļas mašīnas dizainu) vienalga ir 100% estētiskāks nekā Vepr'is.....
Egils
Pēdējo reizi manīts 2023-09-23 19:56
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību trofejas: 1
30.12.2012. 18:00
Man galīgi pie kājas cik estētiski vai nē kāds verķis izskatās. Tas man vajadzīgs šaušanai, nevis lai fotografētos. Manā gadījumā vajag, lai būtu sporta tipa laide ar caurumu īkšķim (man tā ir ērtāka), lai pēc šaušanas varētu viegli iztīrīt, lai lietotu dzinējmedībās šaujot no rokas pārsvarā līdz 100 m. Ja likums nākotnē atļaus-aptvere uz 10 patronām.Liels pluss būtu īss un viegls nospiediens, bet tas laikam tāds sapnis. Ar browning esmu šaudījies, ar vepri vēl nē, labprāt salīdzinātu vai ir vērts izmest pustaukšķi vairāk par Browning bar.
Imants
Pēdējo reizi manīts 2017-03-08 15:12
Atrašanās vieta: ventspils
Medību stāžs: kopš 1997 gada
Aprīkojums: BROWNING BAR BOSS 30-06, IZ-58 (16k), MC 21-12, IZ-18 (32k)
Suņi: drathārs (K.)
30.12.2012. 18:40
Kolēgas, ko jūs pīpējat?
VEPRi salīdzināt ar kaut ko nebūt ir tas pats,kas pirkstu ar p...pi!
Bet katram savs ceļš ejams:)
Laimīgu Jauno gadu!
Viesturs
Viesturs
Pēdējo reizi manīts 2016-04-30 19:02
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: 27
Aprīkojums: Tikka
Suņi: dvorterjērs
Medību trofejas: 2
30.12.2012. 19:07
Īkšķi var mēģināt iebāzt citā caurumā, varbūt būs vēl ērtāk.
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2017-10-20 23:27
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Liepāja
30.12.2012. 19:23
Man kolektīvā ir mednieks ar KO 1955 gada smuka riekstkoka laide, originālais īsais stobrs, teiksim tā izskatās vizuāli diezgan mazlietots un svaigs aparāts,dzinējmedībās nošāvis diezgan daudz, ir tikai viens pūdelis cik zinu šinī gadā uz gaidi garam nav aizšāvis. Galvenais manuprāt ir attieksme pret šāvienu un regulāri uzpasēt ieroča precizitāti.
Imants
Pēdējo reizi manīts 2017-03-08 15:12
Atrašanās vieta: ventspils
Medību stāžs: kopš 1997 gada
Aprīkojums: BROWNING BAR BOSS 30-06, IZ-58 (16k), MC 21-12, IZ-18 (32k)
Suņi: drathārs (K.)
30.12.2012. 23:59
Man kolektīvā ir mednieks ar KO 1955 gada smuka riekstkoka laide, originālais īsais stobrs, teiksim tā izskatās vizuāli diezgan mazlietots un svaigs aparāts,dzinējmedībās nošāvis diezgan daudz, ir tikai viens pūdelis cik zinu šinī gadā uz gaidi garam nav aizšāvis. Galvenais manuprāt ir attieksme pret šāvienu un regulāri uzpasēt ieroča precizitāti.
Piekrītu, bet ar šādu attieksmi no piem. TIKKAs tas kolēģis "izspiedīs" daudz vairāk:)
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2022-06-15 12:22
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: 20 gadu
Aprīkojums: bišķis bliežamo un nazis
Suņi: Rietumsibīrijas laika
31.12.2012. 08:36
"Piekrītu, bet ar šādu attieksmi no piem. TIKKAs tas kolēģis "izspiedīs" daudz vairāk:)"
Ko nozīmē "izspiedīs" daudz vairāk? Paspēs nomedīt dzīvnieku divreiz? :)
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
31.12.2012. 09:14
Ieroča vērtējums noteikti nesastāv tikai un vienīgi no precizitātes! Protams tas būs galvenais faktors, bet izvēloties ieroci, ne tuvu vienīgais. Noteikti no svara būs arī:
- cena
- dizains, jeb estētiskā vērtība
- apkopes vieglums, vai īpatnības
- zīmols ( iespēja samaksāt par "krutāku" zīmolu)
- pieejamie kalibri
- svars
- nu un kaut vai kolēģu padomi, vai piemēri
Un uzskaitītais noteikti nav viss. Kā jau iepriekš esmu teicis, ar ieročiem ir tāpat kā ar sievietēm:
- ir mīlestība no pirmā skatiena
- ir VNK aizraušanās
- ir uzticība un čubināšanās uz visu dzīvi
- ir arī praktiskas dabas noslēgta alianse izejot no finansiāliem un praktiskiem apsvērumiem
Tad lūk pēdējā šķiet attiecas vairāk uz krievu ieročiem. Jo arī ar krievu sievietēm ir līdzīgi...:) Kaut arī ir lietas kurās viņas ir nepārspējamas....
Egils
Pēdējo reizi manīts 2023-09-23 19:56
Medību trofejas: 1
31.12.2012. 09:27
Viesturs Mednis konkrēti parādīja kādā attīstības stadijā vēl atrodas.
Lasītāju komentāri visai nekonkrēti. Sajūta tāda, ka daudzi nepārzinot konkrētos ieročus, vienkārši nociklējušies, ka viss, ko krievs ražo ir slikts un nederīgs. Armijā (25 gadi atpakaļ) daudz šāvu ar SVD, tālai snaiperēšanai viņa neder, bet dzinējmedībām būtu ok.Importa (ne krievu) ieroči man izskatās tikai glīti nostrādāti. šaujot medībās no rokas diez vai es ar viņiem sašautu labāk. Un kur tad vēl tīrīšanas problēmas,mazā aptvere, neērtā laide, milzīgā cena.Pagaidām tas mans teorētiskais viedoklis, kad pašaudīšos ar Vepri, Saigu, varbūt domas mainīsies.