Bišķiņ pateikšu no savas jau trešā gadu desmita pieredzes.Zoss,lapsa,buks,lūsis vislabāk krīt ar 00-0000,tas ir 4,5-5mm skrotīm.Vienīgi vilks ir izturīgāks,tam vienīgajam vajadzētu 6,2 renkulīšus konteinerā.Bebru ar renkām arī diezgan stulbi,tam vajag ar lodi pa pauri.Rupjās skrotis taisa lielāku šoku,kā pāris renkuļi,arī cauri zoss spalvai 00 ies labāk par 8,5 renkuli.Šaujot pretī zosij,vai sivēnam renkulis aiziet rikošetā kā no šīfera jumta.Es uzskatu,ka laba skrošu patrona ir daudz vērtīgāka par krutākajiem renkuļiem.Ja nevar izdomāt ko likt stobrā,tad jāliek lode.Derēs pat zaķim,protams ar nosacījumu nešaut pa šķiņķiem.
a kāds tas buks izskatās pēc 4.5-5mm? tur viss ir pipec un pilns ar svinu vai tad bukam baigā skāde iznāk, ja ribās ar lodi iztaisas vienu palielāku caurumu?
Tā nav Ģirt. No tuvuma šausi ar nullēm, tēmējot bukam pa galvu un kaklu. No metriem 50-60 viņam trāpīs ar garantiju piecas četru nullīšu skrotis un viņš būs beigts uz vietas. Kamēr ar 6,2 var gadīties, ka viena, vai divas tik un sliktās vietās. A ar lielajiem renkuļiem var vispār bukam neķert nekur tādā distancē.Bojājumi ar lodi pa rumpi sanāks iespaidīgi lielāki.
Slēpts
11.12.2012. 10:32
cik lielāki? ribās caurums? tur uz ribām tāpat nekas nav un zudumā nekas neiet, bet ar nullēm noskrotētu buku var atstāt turpat mežā.
Vot reku ir īstais paraugs renkām: 50-60 m ar 5 skrotīm buku nogāzt var tikai ahujenās veiksmes gadījumā. Fizika tad darbojas arī medībās. Šoks, tad no tām 5 skrotīm nekāds nebūs.
Atrašanās vieta: Rigas apkārtne,Aizkraukle,Rēzeknes apkārtne
Medību stāžs: Ar papīriem no 2011,bet tā no tpusaudža gadiem
Aprīkojums: Šis tas ir
Suņi: Pagaidām nav.
11.12.2012. 13:24
Vispār nesaprotu medniekus, kas bebrus šauj ar karabīni.Tur jau vairs nav nekāda kaifa no medībām.Protams ja primārais ir tikai šaušana,vai nošaušana,tad ir cita lieta.
Man personīgi sagādā baudu tas ka, es dzīvniekam vai nu pielienu klāt,vai viņš pats pienāk tuvu,un tad kad tu viņu pārsteidz,vot tad adrenalīns kača asinis.
Ne pūkas.
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
11.12.2012. 16:25
Esmu pamēģinājis ar 00 un 0000 izšaut pa mērķi un vismaz mana plinte (IŽ 58) dod normālu blīvumu un caursit finieri 35 metros, tālāk īsti šaut uzskatu ka nav prātīgi vismaz ar šādu munīciju. ar renkuļiem līdz 40-45 metriem rezultāts vēl būs, bet tālāk izkliede liela un caursišanas spēja par vāju, vismaz manai plintei un ar ZALA munīciju
lietoju (un runāju par leišu )ZALA arms munīciju 0000 un 6.2mm uz bebru, lapsu, ješku, stirnu, bet protams saprātīgās distancēs un situācijās (lapsai un ješkam labāk Nr 1-0-00)
visi bebri tiek šauti līdz max 20 metriem, jo parasti tālāk arī neredz
Guntar , lai tu saprastu tos ar karabīni, paņem tās 4-nulles izber ārā visas skrotis un atstāj tikai vienu un tad pārsteidz to bebru ... un tad raksti atsauksmes.
Bebru uz gaidi ar karabīni elegantāk un bauda pašam, bet ja pa brutālo ar suņiem, tad gan renkuļus vai lāpstu. Vairāk nekam citam renkuļu izmantošanu neatbalstu.
Vot reku ir īstais paraugs renkām: 50-60 m ar 5 skrotīm buku nogāzt var tikai ahujenās veiksmes gadījumā. Fizika tad darbojas arī medībās. Šoks, tad no tām 5 skrotīm nekāds nebūs.
Man personīgi sagādā baudu tas ka, es dzīvniekam vai nu pielienu klāt,vai viņš pats pienāk tuvu,un tad kad tu viņu pārsteidz,vot tad adrenalīns kača asinis.
Ne pūkas.
lietoju (un runāju par leišu )ZALA arms munīciju 0000 un 6.2mm uz bebru, lapsu, ješku, stirnu, bet protams saprātīgās distancēs un situācijās (lapsai un ješkam labāk Nr 1-0-00)
visi bebri tiek šauti līdz max 20 metriem, jo parasti tālāk arī neredz