Medību stāžs: vairāk kā 20 gadi ar pārtraukumiem:)
Aprīkojums: Svage 14+Meopta 3-12x56, Winchester SX3 Big Game Combo+ Optisan Prestige 6z 1-6x24, Savage Axis 223Rem tjūnēts+DELTA Titanium 2.5-16x50 SF IR
Suņi: Es pats kā suns
Medību trofejas: 2
26.12.2013. 12:50
Nu tā, biku laikam tēma jaaktualizē:) Ir tikts pie tāda verķa kā Winchester SX3 ar lēzeni vitņoto stobru un vēlme uzlikt optiku. Pašreizējā izvēle ir Nikon M3 1-4x20 (http://store.nikon.lv/sport-op... Optisan Mamba 1-4×30 (http://www.uttings.co.uk/p1071...) un BAUER 1-4X24 HD 1 E (http://www.uk.baueroptics.com/...). Cena visiem ap 250Ls. Pēdējiem diviem ir sarkanie punkti (jautājums dzinējmedībās cik aktuāls ir sarkanais punkts). Visvairāk interesē praktiskā pieredze par BAUER, jo redzes lauks palilinājumam 1x - 34m. Lūdzu komentārus tīri par praktisko pieredzi ar šīm optikām. Bushnell lētais gals un Leupold VX-R netiek apskatīti tā mazo redzes lauku dēļ.
1)Ir ļoti maza varbūtība, ka kāds atbildēs uz tavu jautājumu tieši t.i. par praktisko pieredzi ar BAUER 1-4x24.
2)Tiem cipariem toč nevajag (nevar) ticēt, ko raksta šie ražotāji.
3)Redzes lauks ir viena lieta (pat ja tie 34 m atbilst patiesībai) - manuprāt svarīgākais šāda tipa optikām ir - lai nav "trubas efekts" t.i. komfortabli var tēmēt ar abām acīm vaļā. To Tu vari uzzināt tikai paņemot šo optiku rokās un "piemetot pie acs".
Pat lielākai daļai optikām pa ~500 Ls šis trubas efekts ir :)
No man zināmajām vidusmēra optikām šī lieta ir atrisināta Bushnell Elite 6500-ā sērijā (1-6,5/24) un Nikon Monarch 1-24 (tava pieminētā Nikona vecākais brālis), bet abas maksā ap 500 Ls :(((
Katram cilvēkam redzes īpatnības ir savādākas (dioptrijas, asums, vadošā acs utt) - tāpēc nav nekā subjektīvāka kā kāda viedoklis par optiku :)))
Tā ka ir divi varianti - vai nu apbraukāt LV veikalus un izvēlēties optiku kura patīk tavām acīm.
Vai nu sūtīt no interneta un cerēt, ka būsi izvilcis laimīgo lozi:)
Ja limits ir 250 Ls - tad nekas cits neatliek kā lozēt. Vismaz es Tavā vietā tā darītu, jo pat, ja būsi kļūdījies, tie 250 Ls neaizies nekurienē, bet būs samaksāts par skolu :)))
Aprīkojums: Svage 14+Meopta 3-12x56, Winchester SX3 Big Game Combo+ Optisan Prestige 6z 1-6x24, Savage Axis 223Rem tjūnēts+DELTA Titanium 2.5-16x50 SF IR
26.12.2013. 18:40
Paldies:) Braukšu darba darīšanās uz leišiem, tomēr paskatīšu to BAUER, kā nekā galvas, kas to biznesu bīda sēž Vācijā:) Nu kaut kā ir uzticība fricim:)Bushnell pa to naudu ir stipri pārmaksāts, viennozīmīgi, tad jau labāk veļ biku biku un Nikon Monarch 7:)
Tas ka Monarch 7 solās būt labs - šaubu nav. Tikai "biku biku" ir vismaz x 2 internetbodē vai x3 ja ticēt nikon.lv mājas lapai :)
Āber, ja neizdodas nožmiegt krupi uz vismaz tiem 550Ls (ja nemaldos, Grauduža kungam bija laba recepte - viskija pudele un krupis beigts;)) - tad paradox stobram tomēr ieteiktu likt labu sarkano punktu :)))
Aimpoints vai Eotechs būs galvas tiesu pārāks par šīm ~ 250 Ls vērtajām optikām. Praktiskā lietošanas ērtuma ziņā.
p.s.
Bauer - apdomā labi:)
26.12.2013. 20:28
:) Paldies par domu, bet man bussiness Lietuvā, apnikuši vietējie idioti korumpanti valsts vadības līmenī:) tā ka pa Lietuvu sanāk dzīvot bieži, un daudz kas tur jau arī iepirkts:) Tā kā to BAUER tomēr pirkstos pagrozīšu:) Kā saka, pa velti etiķis salds (na haljavu i uksus sladkij) un ko tu padarīsi - esli čelovek idiot to nadolgo:)
26.12.2013. 21:14
P.S. punkts vairs nav aktuāls, diemžēl nu jau vajadzīga optika vai brilles:)
Slēpts
26.12.2013. 21:27
Pagrozi pagrozi to Bauer, tik iesaku jau laicīgi nosecināt ,ka tur ar Vāciju nekāda sakara nav, gluži tā pat kā Norconia un tamlīdzīgiem brīnumiem.
27.12.2013. 10:02
Nu pa lielam viss jau tiek ražots Ķīnā, Malaizijā utt. tas nav nekāds jaunums. Tad jau visu elektroniku būtu jāizmet miskastē. Galvenā ir kvalitātes kontrole:)
Slēpts
27.12.2013. 12:52
Manuprāt vēl pirms braukāt pa tuvējām ārzemēm vajag iekš Purnavu Muiža paturēt rokās šito: Optisan Mamba 1.5-6x42
Stāsta ka par to ciparu esot ljoti labi stikli un izcila mehānika. http://www.purnavumuiza.lv/sho...
27.12.2013. 13:01
Tuvējās ārzemes vienai lielai daļai tās vairs nav un Purnavumuiža izrādās tālāk par ārzemēm:) Viens no variantiem tieši bija MTC Optisan Mamba 1-4×30.
2)Tiem cipariem toč nevajag (nevar) ticēt, ko raksta šie ražotāji.
3)Redzes lauks ir viena lieta (pat ja tie 34 m atbilst patiesībai) - manuprāt svarīgākais šāda tipa optikām ir - lai nav "trubas efekts" t.i. komfortabli var tēmēt ar abām acīm vaļā. To Tu vari uzzināt tikai paņemot šo optiku rokās un "piemetot pie acs".
Pat lielākai daļai optikām pa ~500 Ls šis trubas efekts ir :)
No man zināmajām vidusmēra optikām šī lieta ir atrisināta Bushnell Elite 6500-ā sērijā (1-6,5/24) un Nikon Monarch 1-24 (tava pieminētā Nikona vecākais brālis), bet abas maksā ap 500 Ls :(((
Katram cilvēkam redzes īpatnības ir savādākas (dioptrijas, asums, vadošā acs utt) - tāpēc nav nekā subjektīvāka kā kāda viedoklis par optiku :)))
Tā ka ir divi varianti - vai nu apbraukāt LV veikalus un izvēlēties optiku kura patīk tavām acīm.
Vai nu sūtīt no interneta un cerēt, ka būsi izvilcis laimīgo lozi:)
Ja limits ir 250 Ls - tad nekas cits neatliek kā lozēt. Vismaz es Tavā vietā tā darītu, jo pat, ja būsi kļūdījies, tie 250 Ls neaizies nekurienē, bet būs samaksāts par skolu :)))
Āber, ja neizdodas nožmiegt krupi uz vismaz tiem 550Ls (ja nemaldos, Grauduža kungam bija laba recepte - viskija pudele un krupis beigts;)) - tad paradox stobram tomēr ieteiktu likt labu sarkano punktu :)))
Aimpoints vai Eotechs būs galvas tiesu pārāks par šīm ~ 250 Ls vērtajām optikām. Praktiskā lietošanas ērtuma ziņā.
p.s.
Bauer - apdomā labi:)
Stāsta ka par to ciparu esot ljoti labi stikli un izcila mehānika.
http://www.purnavumuiza.lv/sho...