Двуствольное ружье ИЖ-59 "Спутник"
При эксплуатации проявились следующие недостатки - ружье плохо сбалансировано из-за длинных стволов, при стрельбе пулями. Особенно при усиленных зарядах и пистолетной ложе ружье "крестит", т.е. верхний ствол бьет ниже цели, правый – выше. Поэтому в ружьях ИЖ-12, созданных на базе "Спутника", стволы стали спаивать.
Piedod neesmu neko pa krieviem studējis! Iesaku labāko variantu ka sākt... neko par modeli nesaku un neesmu teicis! Ja pašam tagad būtu jāperk ņemtu šo te.. http://www.ss.lv/msg/lv/entert...
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
27.11.2012. 20:12
šitas gan man patika
Benelli tiešām ir 4x labāks par MP - MP ir sūdīgi izsvarots
nu klausies ka tu esi vārgulītis citi mož tādi nav. MP- ir vispār zajebis bise man kaimiņam ir nevienam no citiem pusautomātiem nav tādas ekstras kā MP ka var pieskrūvēt stobra pagarinājumu uz 26cm zosis gāzt no debesīm.
Iebrauc Azūrā un paskaties,ļoti līdzīgs Armsanam,tikai atgriezējatspere laidē un uz aizslēga kārbas jau iefrēzētas rievas tēmekļa uzstādīšanai,man tas bija izšķirošais lēmuma pieņemšanai.Izskats arī liek domāt ka ierocis no biezā gala,kaut gan patiesībā vīstīrākā budžetklase,laidei nenāk papildus starplikas pieregulēšanai kā Armsanam bet toties komplektā ir 5 čoki.Skaties lai stobrs no veikala nebūtu piesvinots,(man tā bija,sivēni)un vēl,profilaktiski gribēju piepirkt dažas daļas,solīja būs,būs nu jau pusgads kā pagājis,h.i!Pats rīks strādā kā pulkstenis,pirmā pīļu sezona puikam bija veiksmīga,viņš apmierināts.
Suņi: Čau Čau un Labradors...protams dzen tikai putru no katla :)
Medību trofejas: 7
27.11.2012. 21:43
Ja par tēmu tad, es personīgi ar MP 153 (koka) nostaigāju 3 gadus - nu neko sliktu nevaru pateikt - ar Mon.Mag. uz 50m. varēja sašaut ~ 12 cm aplī, ar renkuļiem pārāk nebiju ekspermēntējis, bet ar 4/0 zosīs ari ļoti labi gāja. Nu, bet ja runā par ieroča vizuālo - nu ir kā ir...un tikai nevajag tagad dažiem teikt, ka ierocis jau darba rīks, bezmaz lāpsta, un tam nav jāizskatās kaut drusku elegantam!!! Bet varbūt tas dažiem neinteresē...
Ļoti ļoti nesen iegādājos Benelli Vinči - precīzs, elegants, ļoti ērts(ievērojami labāks kā MP) ierocis. Vienīgi pastobri izlādēt BEZ aizslēga dzenāšanas gan nav iespējam.
Godīgi sakot biju pozitīvā šokā kad veikalā to piemetu pie pleca - plecā krīt precīzi un ērti, laidi ari var pieregulēt ar starplikām, aizslēgs 3X vieglāks un klusāks kā MP... Tieši tas ari rada kopējo noskaņu ierocim, kas ari īpašniekam ļauj ar to lepoties (NE lielīties) Presonīgi man šī noskaņa izrādās ir kļuvusi diezgan jūtama, un ticu, ka ari citiem tā ir...protams naudiņas jautājums, jau vienmēr ir jāvērtē vispirms...
...šitā tēma izbalansēts/neizbalansēts ierocis mani vienkārši "sajūsmina". es nezinu Latvijā speciālistu, kurš varētu ko mpetenti pamācīt par ieroča balansu. var jau būt ka tāds kaut kur arī ir. bet es zinu,ka man un lielum lielai daļai skrejošās meža cūkas stenda šāvēju vislabākais plintes balanss ir ar apm. puskilogramu smagu dzelžgabalu stobra galā. šādā veidā "sabalansēti" ieroči komplektā ar attiecīgu plintes vīru uzrāda visaugstākos precizitātes rādītājus šaujot pa kustīgu/skrejošu mērķi.sekojoši-ieroči ar smagumu stobra galā dod iepēju visprecīzāk šaut piem. dzinējmedībās pa skrejošiem medījamzvēriem.
...savukārt skrošu,šķīvīšu,lidojošu medījumu šāvējiem/medniekiem atsvars stobra galā iepējams skaidrā prātā nav saprotams un drīzāk škiet kā ķieģels piesiets pie peldētāja kājas.,:) skrošu šaušanā neko labi neorientējos,bet zinu.ka stobriem ir jābūt attiecīgi viegliem,kas ļauj ātri sekot mērķim arī pa ne-taisnu trajektoriju. un ieroča smaguma centram jābūt netālu no plintes enģes.par skrošu plintēm vislabāk ko verētu iekomentēt Latvijas atzītākie šķīvīšu šāvēji.
...tā ka baig-labā-balansa pieminēšana vispārinātā formā tā arī turpinās un turpinās rosināt manu apbrīnu par runātāju dziļajām zināšanām un milzīgo pieredzi ieroču balansa jautājumos.,:)
При эксплуатации проявились следующие недостатки - ружье плохо сбалансировано из-за длинных стволов, при стрельбе пулями. Особенно при усиленных зарядах и пистолетной ложе ружье "крестит", т.е. верхний ствол бьет ниже цели, правый – выше. Поэтому в ружьях ИЖ-12, созданных на базе "Спутника", стволы стали спаивать.
Problēmu nav bijis?
Ļoti ļoti nesen iegādājos Benelli Vinči - precīzs, elegants, ļoti ērts(ievērojami labāks kā MP) ierocis. Vienīgi pastobri izlādēt BEZ aizslēga dzenāšanas gan nav iespējam.
Godīgi sakot biju pozitīvā šokā kad veikalā to piemetu pie pleca - plecā krīt precīzi un ērti, laidi ari var pieregulēt ar starplikām, aizslēgs 3X vieglāks un klusāks kā MP... Tieši tas ari rada kopējo noskaņu ierocim, kas ari īpašniekam ļauj ar to lepoties (NE lielīties) Presonīgi man šī noskaņa izrādās ir kļuvusi diezgan jūtama, un ticu, ka ari citiem tā ir...protams naudiņas jautājums, jau vienmēr ir jāvērtē vispirms...
...savukārt skrošu,šķīvīšu,lidojošu medījumu šāvējiem/medniekiem atsvars stobra galā iepējams skaidrā prātā nav saprotams un drīzāk škiet kā ķieģels piesiets pie peldētāja kājas.,:) skrošu šaušanā neko labi neorientējos,bet zinu.ka stobriem ir jābūt attiecīgi viegliem,kas ļauj ātri sekot mērķim arī pa ne-taisnu trajektoriju. un ieroča smaguma centram jābūt netālu no plintes enģes.par skrošu plintēm vislabāk ko verētu iekomentēt Latvijas atzītākie šķīvīšu šāvēji.
...tā ka baig-labā-balansa pieminēšana vispārinātā formā tā arī turpinās un turpinās rosināt manu apbrīnu par runātāju dziļajām zināšanām un milzīgo pieredzi ieroču balansa jautājumos.,:)
Biju jau pirms tam Azūrā un pacilāju ieroci, gribēju mazliet informācijas un viedokli no neitrālas personas.
Paldies