Jāni, kāda problēma ar munīcijas variēšanu?
Man ir pierasts, ka eju un GATAVOJOS uz KONKRĒTĀM medībām -
-uz zosīm
-uz pīlēm
-uz bukiem
-uz cūkām
-uz lielajiem
u.t.t.
Katrā konkrētā gadījumā man iekšā ir konkrēta munīcija un izmantoju konkrētus medību paņēmienus.
Dzinējmedībās vai uz gaidi, pa lielajiem vai cūku, ja iekšā man ir lode,
nešaušu es pa sīku buķeli vai lapsu, zaķi, kur vajadzīgas renkas vai skrotis.
Arī pa pārlidojošu zosu baru nešaušu.
Protams, varbūt, pārlaužamā divlūķene ir vajadzīga tam,
kurš šauj pa visu kas kustās, ja var fiksi nomainīt munīciju?
Varbūt tie ir tie īstie, klasiskie "gaļenieki", nevis tie "automātisti" !? ;-)))
Slēpts
04.12.2012. 01:26
Ja kādam ir interese, varu piedāvāt Browning Gold fusion (12. kal.) par 670 ls. Ierocis praktiki jauns, bez lietošanas pazīmēm. Izšautas apmēram 150 patronas.
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
03.12.2012. 17:05
Laide jāpiedzen individuāli,man ar maniem 100ar+ kilogramiem visērtāk ir laide ar 5-10 grādu lenķi lai stobri skatās uz leju,bet atkārtoju tas ir individuāli!
Jau pirmajā postā pareizi norādīji, ka lidojošiem mērķiem paredzētam ierocim šis pēdas leņķis ir savādāks nekā pa zemi skrienošiem, jo katrā gadījumā ir savādāks ieroča leņķis pret ieplecošanas vietu šāviena (atsitiena) brīdī. Ja pēdas leņķis būs izteikti liels, tad šaujot, piemēram, pa skrejošo mežacūku stobri pēc šāviena tiks sisti uz augšu.
Bet ja par tēmu gludais pusautomāts - manā skatījumā p/a mīnuss ir ierobežotas iespējas variēt ar munīciju, t.i. aptverē tiek salādēta viena veida munīcija, kā arī kļūmes gadījumā (iesprūst patrona, šāviena kļūme, nepārlādē u.c.) tiek liegta iespēja izdarīt atkārtotu šāvienu, kas ar divstobreni ir daudz garantētāk. Protams, IMHO :)
Aprīkojums: Benelli (gludais), Strasser un 2 labi naži
Suņi: vēl nav
Medību trofejas: 28
03.12.2012. 16:05
Sveiks, Valdi
Kā "automātists" apsveicu Tevi ar izvēli. Pirmais ierocis man bija Ižene. Lai man piedod IŽ lietotāji, bet tas nav nopietns ierocis. Nu jau 5. sezonu aiziet Benelli. Izšauto patronu skaits tuvojās 3000. Ir tas ierocis labs. Vīri te daudz un dažādi izteicās par dažādiem ieročiem, es varu no pieredzes teikt, ka pagaidām labāku neko neesmu turējis rokā un šāvis (MP, Browning, Baikal esmu turējis un šavis). Sīkāk nerakstīšu, jo ļoti daudzas reizes esmu Benelli slavējis. Pameklē vēsturē. Ja vari, padomā un nopērc Benelli. Būsi ļoti apmierināts.
Par klakšķināšanu izlādējot. Man ir Benelli Comfort. Arī šim nekas nav jāklikšķina, jo ar īkšķi vai citu patronu var nospiest mēlīti, kura notur patronas magazīnā un patronas iebirst saujā.
Nu tas ir īstenībā ļoti individuāli,iesāku ar to ka senos laikost rāpījās man rokā Brauniņa divstobrene un pēkšņi pašam negaidot pa skrejošo cūku salasīju priekš sevis necerētu rekordu.Toreiz jau tik daudz prāta bija lai saprastu ka stobros vaina nav jo ilgi tēmējot(nosacīti)ar iženi pa nekustīgu arī pieklājīgi trāpīju.Noliku savu iženi un brauniņu blakus un meklēju atšķirības,atšķirība bija pēdas lenķī,iženei stobri atiecībā pret pēdas plakni skatījās uz augšu par pieciem grādiem,brauniņam par pieciem grādiem uz leju.Tad man trāpījās grāmata Ružjo načinajuščemu ohotņiku,bija divi autori,viens no viņiem Bloms otru neatceros,tajā grāmatā taisni bija tabulas kā pēc mednieka ķermeņa uzbūves piedzīt laides parametrus.Diemžēl tā grāmata gājusi zudībā caur manis konsultētajiem jaunajiem medniekiem.Laide jāpiedzen individuāli,man ar maniem 100ar+ kilogramiem visērtāk ir laide ar 5-10 grādu lenķi lai stobri skatās uz leju,bet atkārtoju tas ir individuāli!
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
03.12.2012. 11:54
Vēl viena lieta ko esmu piefiksējis krievu ieročiem,laides pēdas lenķis domāts šaušanai gaisā(pa putniem,vāverēm),šaujot zem horizonta ļoti neparocīgs ieplecošanai,nepieguļ plecam.
Dzintar, kā ieroču eksperts jau varēji precīzāk izteikties par "pēdas" leņķi un tā ietekmi uz šāvienu, precīzāk - ātri izdarāmu nākamo šāvienu, ne tikai ērtībām!
Slēpts
03.12.2012. 04:37
Kad pirku, skatījos kā ir nostrādāts krievs un kā turks, izvēle krita uz turku, jo nebija kā ar cirvi tēsts, armsans ļoti smuki viss noriktēts, tapēc arī ņēmu(abi vienās cenās, MP vs armsan), nenožēloju, kautgan iepriwkš biju skeptisks pret "turkiem", tagad negribas "krievu" redzēt, fāterim MC, mūžīgs, tapēc arī biju uz mp,,, man bet tā apstrāde jau krievam drausmīga, tagad neredzu lietas kurās varu atpalikt no kolēģiem ar brawningiem, par armsana ātršaušanu, varu ielikt video, kad armsans visus šauj, ja gribat redzēt, (tikai kurš man sponsorēs?), nekādi aizslēgi neplīst un arī stobrs turas, un izvārtīt pa dubļiem, arī nebūs problēma, jo ze3mes mehanismos vēl netiek, es uz MP reklāmu neiekritu, nesaku ka slikts ierocis(MP), saja cena abi vienlidzigi, man strada viss un ari izladet varu bez aizslega raustisanas un ari pieladet varu bez troksna, kas to nemak tam ir likas rokas
Man ir pierasts, ka eju un GATAVOJOS uz KONKRĒTĀM medībām -
-uz zosīm
-uz pīlēm
-uz bukiem
-uz cūkām
-uz lielajiem
u.t.t.
Katrā konkrētā gadījumā man iekšā ir konkrēta munīcija un izmantoju konkrētus medību paņēmienus.
Dzinējmedībās vai uz gaidi, pa lielajiem vai cūku, ja iekšā man ir lode,
nešaušu es pa sīku buķeli vai lapsu, zaķi, kur vajadzīgas renkas vai skrotis.
Arī pa pārlidojošu zosu baru nešaušu.
Protams, varbūt, pārlaužamā divlūķene ir vajadzīga tam,
kurš šauj pa visu kas kustās, ja var fiksi nomainīt munīciju?
Varbūt tie ir tie īstie, klasiskie "gaļenieki", nevis tie "automātisti" !? ;-)))
Jau pirmajā postā pareizi norādīji, ka lidojošiem mērķiem paredzētam ierocim šis pēdas leņķis ir savādāks nekā pa zemi skrienošiem, jo katrā gadījumā ir savādāks ieroča leņķis pret ieplecošanas vietu šāviena (atsitiena) brīdī. Ja pēdas leņķis būs izteikti liels, tad šaujot, piemēram, pa skrejošo mežacūku stobri pēc šāviena tiks sisti uz augšu.
Bet ja par tēmu gludais pusautomāts - manā skatījumā p/a mīnuss ir ierobežotas iespējas variēt ar munīciju, t.i. aptverē tiek salādēta viena veida munīcija, kā arī kļūmes gadījumā (iesprūst patrona, šāviena kļūme, nepārlādē u.c.) tiek liegta iespēja izdarīt atkārtotu šāvienu, kas ar divstobreni ir daudz garantētāk. Protams, IMHO :)
Kā "automātists" apsveicu Tevi ar izvēli. Pirmais ierocis man bija Ižene. Lai man piedod IŽ lietotāji, bet tas nav nopietns ierocis. Nu jau 5. sezonu aiziet Benelli. Izšauto patronu skaits tuvojās 3000. Ir tas ierocis labs. Vīri te daudz un dažādi izteicās par dažādiem ieročiem, es varu no pieredzes teikt, ka pagaidām labāku neko neesmu turējis rokā un šāvis (MP, Browning, Baikal esmu turējis un šavis). Sīkāk nerakstīšu, jo ļoti daudzas reizes esmu Benelli slavējis. Pameklē vēsturē. Ja vari, padomā un nopērc Benelli. Būsi ļoti apmierināts.
Par klakšķināšanu izlādējot. Man ir Benelli Comfort. Arī šim nekas nav jāklikšķina, jo ar īkšķi vai citu patronu var nospiest mēlīti, kura notur patronas magazīnā un patronas iebirst saujā.
Dzintar, kā ieroču eksperts jau varēji precīzāk izteikties par "pēdas" leņķi un tā ietekmi uz šāvienu, precīzāk - ātri izdarāmu nākamo šāvienu, ne tikai ērtībām!