Palasot komentarus, secinaju ka daudzi mednieki kuri lieto Benelli Vinchi neprot izladet patronas no pastobres,neraustot aizslegu, ludzu video kungiem, kuri to vel neprot.
/>
Un nesaprotu vienu, ka var iegadaties un lietot ieroci, kuru neesi iepazinis un neparzin ieroca pat sikakas detaljas.
Temas autoram iesaku pakrat naudinu un panjemt Benelli.
Atvainojos par rakstu bez garumzimem un mikstinajuma zimem.
Viss labākais veids kā nepalikt par luni un nezaudēt reālo saprātu ieraugot tik ieroču tad tas ir iet ar kādu pieredzējušo mednieku kurš tiešām parādīs kā labāk, piemetīs aci vai nav brākis un vēl visādus knifiņus atkodīs, jo jaunas ieraudzīs paņems un viss tad šis te ierocis būs tavs tuvāko gadu laikā!
Ja par labiem pusautomātiem, tad Browning Maxus ir nepelnīti aizmirsies. Benellis jau ar nav no sliktākajiem. Bet, maizi griežot, šķēle būs vienāda, gan ar Boker, gan Puma, gan no mencu zāģa taisītam nazim. Vienīgi nesaprotu, kā jauns mednieks, ieejot veikalā, lai saprot, kas viņam krīt. Ne zināšanu, ne prakses par ieplecošanas paņēmieniem. Ar katru ieroci jāpiestrādājas individuāli gan pie spoguļa mājās, gan daudz šaujot, gan laidi piedzenot sev. Un tikai tad var salīdzināt, kad sāk izjust nianses.
Es saprotu Jāni Rebli, ka Tu mums esi cīņu meistars un vispār ļoti atlētisks, tikai nez ko Tu teiktu ja mani satiktu aci pret aci - takā labāk ar saviem spriedumiem par manu fizisko sagatavotību nemētājies - es Tevi vēl apvainojis neesmu.
Piedodiet par oftopiku!
Un par to izsvarotību Tu Aivar pats jau atbildēji un apstiprināji, ka šai izsvarotībai ir ļoti liela nozīme - protams tas ir individuāli, bet princips paliek tāpat un ja ņem vērā, ka MP ir gludais automāts tad tas ir domāts šaušanai ar skrotīm un es to arī testēju sportinga laukumā - nu garām...
Bet protams šaut jau var ar visu!
Un vispār kāda tam visam nozīme - kamēr paši nenonāk pie prāta, ja nonāk, tikmēr nekāda stāstīšana nelīdz!!!
...šitā tēma izbalansēts/neizbalansēts ierocis mani vienkārši "sajūsmina". es nezinu Latvijā speciālistu, kurš varētu ko mpetenti pamācīt par ieroča balansu. var jau būt ka tāds kaut kur arī ir. bet es zinu,ka man un lielum lielai daļai skrejošās meža cūkas stenda šāvēju vislabākais plintes balanss ir ar apm. puskilogramu smagu dzelžgabalu stobra galā. šādā veidā "sabalansēti" ieroči komplektā ar attiecīgu plintes vīru uzrāda visaugstākos precizitātes rādītājus šaujot pa kustīgu/skrejošu mērķi.sekojoši-ieroči ar smagumu stobra galā dod iepēju visprecīzāk šaut piem. dzinējmedībās pa skrejošiem medījamzvēriem.
...savukārt skrošu,šķīvīšu,lidojošu medījumu šāvējiem/medniekiem atsvars stobra galā iepējams skaidrā prātā nav saprotams un drīzāk škiet kā ķieģels piesiets pie peldētāja kājas.,:) skrošu šaušanā neko labi neorientējos,bet zinu.ka stobriem ir jābūt attiecīgi viegliem,kas ļauj ātri sekot mērķim arī pa ne-taisnu trajektoriju. un ieroča smaguma centram jābūt netālu no plintes enģes.par skrošu plintēm vislabāk ko verētu iekomentēt Latvijas atzītākie šķīvīšu šāvēji.
...tā ka baig-labā-balansa pieminēšana vispārinātā formā tā arī turpinās un turpinās rosināt manu apbrīnu par runātāju dziļajām zināšanām un milzīgo pieredzi ieroču balansa jautājumos.,:)
Suņi: Čau Čau un Labradors...protams dzen tikai putru no katla :)
Medību trofejas: 7
27.11.2012. 21:43
Ja par tēmu tad, es personīgi ar MP 153 (koka) nostaigāju 3 gadus - nu neko sliktu nevaru pateikt - ar Mon.Mag. uz 50m. varēja sašaut ~ 12 cm aplī, ar renkuļiem pārāk nebiju ekspermēntējis, bet ar 4/0 zosīs ari ļoti labi gāja. Nu, bet ja runā par ieroča vizuālo - nu ir kā ir...un tikai nevajag tagad dažiem teikt, ka ierocis jau darba rīks, bezmaz lāpsta, un tam nav jāizskatās kaut drusku elegantam!!! Bet varbūt tas dažiem neinteresē...
Ļoti ļoti nesen iegādājos Benelli Vinči - precīzs, elegants, ļoti ērts(ievērojami labāks kā MP) ierocis. Vienīgi pastobri izlādēt BEZ aizslēga dzenāšanas gan nav iespējam.
Godīgi sakot biju pozitīvā šokā kad veikalā to piemetu pie pleca - plecā krīt precīzi un ērti, laidi ari var pieregulēt ar starplikām, aizslēgs 3X vieglāks un klusāks kā MP... Tieši tas ari rada kopējo noskaņu ierocim, kas ari īpašniekam ļauj ar to lepoties (NE lielīties) Presonīgi man šī noskaņa izrādās ir kļuvusi diezgan jūtama, un ticu, ka ari citiem tā ir...protams naudiņas jautājums, jau vienmēr ir jāvērtē vispirms...
Un nesaprotu vienu, ka var iegadaties un lietot ieroci, kuru neesi iepazinis un neparzin ieroca pat sikakas detaljas.
Temas autoram iesaku pakrat naudinu un panjemt Benelli.
Atvainojos par rakstu bez garumzimem un mikstinajuma zimem.
Kāda tur pieredze.
Piedodiet par oftopiku!
Un par to izsvarotību Tu Aivar pats jau atbildēji un apstiprināji, ka šai izsvarotībai ir ļoti liela nozīme - protams tas ir individuāli, bet princips paliek tāpat un ja ņem vērā, ka MP ir gludais automāts tad tas ir domāts šaušanai ar skrotīm un es to arī testēju sportinga laukumā - nu garām...
Bet protams šaut jau var ar visu!
Un vispār kāda tam visam nozīme - kamēr paši nenonāk pie prāta, ja nonāk, tikmēr nekāda stāstīšana nelīdz!!!
Biju jau pirms tam Azūrā un pacilāju ieroci, gribēju mazliet informācijas un viedokli no neitrālas personas.
Paldies
...savukārt skrošu,šķīvīšu,lidojošu medījumu šāvējiem/medniekiem atsvars stobra galā iepējams skaidrā prātā nav saprotams un drīzāk škiet kā ķieģels piesiets pie peldētāja kājas.,:) skrošu šaušanā neko labi neorientējos,bet zinu.ka stobriem ir jābūt attiecīgi viegliem,kas ļauj ātri sekot mērķim arī pa ne-taisnu trajektoriju. un ieroča smaguma centram jābūt netālu no plintes enģes.par skrošu plintēm vislabāk ko verētu iekomentēt Latvijas atzītākie šķīvīšu šāvēji.
...tā ka baig-labā-balansa pieminēšana vispārinātā formā tā arī turpinās un turpinās rosināt manu apbrīnu par runātāju dziļajām zināšanām un milzīgo pieredzi ieroču balansa jautājumos.,:)
Ļoti ļoti nesen iegādājos Benelli Vinči - precīzs, elegants, ļoti ērts(ievērojami labāks kā MP) ierocis. Vienīgi pastobri izlādēt BEZ aizslēga dzenāšanas gan nav iespējam.
Godīgi sakot biju pozitīvā šokā kad veikalā to piemetu pie pleca - plecā krīt precīzi un ērti, laidi ari var pieregulēt ar starplikām, aizslēgs 3X vieglāks un klusāks kā MP... Tieši tas ari rada kopējo noskaņu ierocim, kas ari īpašniekam ļauj ar to lepoties (NE lielīties) Presonīgi man šī noskaņa izrādās ir kļuvusi diezgan jūtama, un ticu, ka ari citiem tā ir...protams naudiņas jautājums, jau vienmēr ir jāvērtē vispirms...